![]() |
Ford Taunus
2 Attachment(s)
s-au apucat meseriasii de treaba...
|
re: Ford Taunus
Spor la treaba.Ce plauri ai cu ea?
|
mecanica cap-coada,antifonat si vopsit total.;)
|
are cineva o aripa dreapta fata SH ??(daca se poate modelul din poza ar fi perfect) si panou spate- cel dintre stopuri/
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
In urmatoarele saptamani o sa va tin la curent cu tot ce sa intampla cu masina.. |
5 Attachment(s)
am revenit cu noi poze...
|
ce motor are pe ea?
|
Quote:
|
Frumos si modelul asta de Taunus.
Grija si cu rezervorul de benzina...(curatat...si apoi vopsit)dar si cu bridele de prindere..(sa nu se uite a se lipi benzi de cauciuc atat pe bridele de prindere dar si deasupra rezervorului) Tot ca un sfat...avut grija pe dedesubt cu toate clemele care sustin conductele(benzina-frana)...conducta de benzina(sau conductele,daca are retur) ar trebui pastrate cele originale,adica cele din plastic... In portbagaj,mansonul de la pasajul de trecere al rezervorului trebuie demontat din coliere si pe cat posibil adus la culoarea initiala....adica negru.(este de fapt un manson din cauciuc). Si pastrate cu grija clemele+holzsuruburile cu cap hexagonal de la prinderea aripilor de fata...(cele originale sunt de 5 ori mai rezistente decat ce se gaseste pe piata,ca sa nu mai vorbesc de faptul ca nu se aseamana cam,cu nimic din ce se gaseste pe piata) In fine,rabdare si spor la treaba.... |
ms pt sfaturi! o sa am in vedere tot ce mi-ai spus...orice parere(buna sau rea) este binevenita..
|
Tot acum,adica in faza in care motorul+cutia de viteze nu sunt pe masina,se poate demonta mult mai usor puntea fata,pentru a inlocui eventualele bucsi din lonjeroane(la modelul acesta de Taunus bucsile sunt triunghiulare si nu rezista mult timp,mai ales la drumurile noastre) dar si de la bascule sup-inf,etc si totodata se poate curate/vopsi frumos si puntea propriuzisa.
Un alt artificiu foarte util dupa demontarea puntii fata este inlocuirea axului de la basculele superioare cu un alt ax,care sa aibe filet in ambele capete...(cunoscatorii stiu de ce). Spor la :workout: |
8 Attachment(s)
probleme bine ascunse..
|
Pentru locurile mai greu accesibile recomand Kelfos.
Problema mai grava este la pasajul de sus, la aripa fata,unde de altfel sa mai lucrat candva. Dupa montarea aripilor fata(de preferat noi sau sh in stare buna,neatinse),recomand montarea unor aparatori de plastic atat pe fata cat si pe spate.De la 2 modele de masini care se gasesc pe drumurile noastre se potrivesc,aproape perfect aceste aparatori. Fara aceste aparatori...problemele or sa apara relativ repede,datorita faptului ca roata fata arunca apa/noroi exact unde nu ai acces sa speli pe dedesubt. Lonjeronul,pe dedesubt inca arata bine(se vede inca acel zinc alb de sub vopsea,sa dea dumnezeu sanatate la nemtii aia)...la pasajul rotilor spate mai ar fi ceva de lucrat cu atentie si la chenarul de suport al aripilor fata. Atentie la suportul de sprijin al cricului la partea din fata...pe interior unde exista o gaura de scurgere,acea gaura de obicei se infunda de la mizerie si apoi apar problemele.... Pragurile...in partea din spate,mai precis in fata rotii de spate,au prevazute cate 1 dop(plastic) la ficare capat al pragului...daca este afectata etanseitatea lui,trebuie refacuta gaura. De asemenea,tot la praguri,in interiorul masinii existe mai multe dopuri care pot fi scoase cu usurinta,astfel ai ocazia sa, simti la deget,daca exista rugina pe interiorul pragului....unde acel Kelfos face minuni. Ulterior reparatiei la tabla,cand sau vopsit toate elementele pe dedesubt,pana la montarea unor cochilii de protectie la rotile fata/spate...eu am stropit cu parafina industriala...am lasat-o la uscat 2 saptamani,fara a circula cu masina,apoi am montat cochiliile. Spor la treaba si multa rabdare. |
| All times are GMT +2. The time now is 19:47. |
- Copyright 2026 4Tuning