Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Coltul incepatorului (https://forum.4tuning.ro/382-coltul-incepatorului.html)
-   -   Audio pentru Fabia I (https://forum.4tuning.ro/382-coltul-incepatorului/415469-audio-fabia.html)

Astartes 15-10-14 06:52

Audio pentru Fabia I

Va salut
Am o Fabia I din 2001 si am zis ca-i vremea sa schimb audio pe ea. Am luat-o cu un radio-CD chinezesc si difuzoarele originale.

Am pus un Pioneer DEH X3600UI, un set JBL GT6-C in portierele din fata iar in alveolele/locasurile (cum s-or numi...) din haion am pus Sony Xplod (incap numai difuzoare rotunde de 10 CM).

Sunt foarte multumit de difuzoare si player dar la volum mai tare imi baraie usile de inebunesc. Nu sunt distorsiuni de la muzica/difuzoare pentru ca daca apas putin fata usii dispare baraitul.

Intrebarea mea : masina nu vine cu fono-izolatie din fabrica ? Intreb asta pentru ca pe masina de serviciu (tot o skoda...audio stock) cand dau tare se aud difuzoarele nu panourile. Idem pe Polo lu nevasta-mea.
Ce marca/model etc de izolatie sa-mi pun ? am gasit pe net de la patrate care vin doar in jurul difuzorului la placi (banuiesc ca le tai la dimensiune).

Si alta intrebare: DUPA ce rezolv usile as vrea sa schimb difuzoarele pe spate. Ma gandeam sa pun 2 suburi mici, pasive, alimentate direct din radio-CD. Stiu ca ar merge numai cu cei 20W Reali pe care-i da unitatea dar eu vreau doar o completare la bass nu sa-mi pice numarul si farurile.
S-ar auzi diferenta sau nu face fata casetofonul ?

alecspc 16-10-14 11:02

Re: Audio pentru Fabia I

am avut si eu playerul ala.. e f ok
are 'direct sub drive' adica poti conecta un sub direct la el..in punte. anulezi difuzoarele de pe spate , iei plusul de la left si minusul de la right si legi la un sub. apoi intri in meniul ascuns..tinand apasat caeva secunde pe butonul power cu playerul inchis si selectezi de acolo de la setari.. varianta "subwoofer/subwoofer' . astfel activezi direct sub drive si pe sub iti vor veni doar frecvente jaose..si vei avea cica 70 w..vreo 30 maxim reali as zice. eu am testat si e bass f ok . mie imi vibra toata masina...si portabagaju si nr si tot. pt o configuratie fara amplificator e multumitor. daca nu ai inteles zi-mi si-ti explic mai pe indelete

Astartes 17-10-14 08:02

deci da ceva randament fara sa-mi trebuiasca amplificator , asta e o veste buna :D multumesc de reply si de informatie.

Astept informatii legate de fonoizolatie si ii dau bataie . Daca in loc de tobe auzi tabla, se cam duce placerea auditiei :lol:

alecspc 18-10-14 15:12

randament mare nu ai pt ca nu stiu ce sw vei conecta. ar trebui sa fie unu de cel mult 100 w reali si diametru minim 25 cm. nu prea poti misca bine un dif de bass de 25 30 cm cu 30 w darrrrr..decat difurile alea de 10 cm care nu dau bass deloc, o sa fii cat de cat multumit cu un sw direct la hu.
eu am facut proba cu un sw facut de mine care avea doua dif de 20 cm sal si sincer aveam bass suficient pt mine. pretentii exagerate nu poti avea si nimic nu inlocuieste un amplificator separat. dar daca nu vrei batai de cap crede-ma ca solutia e satisfacatoare. insa nu geniala

All times are GMT +2. The time now is 14:49.

- Copyright 2026 4Tuning