![]() |
Dimensiuni Jante Dacia 1310
Salut. Am decis sa imi 'tunez' masina... dandui un set de jante + anvelope noi, intrebarea este, care sunt dimensiunile maxime care le-as putea folosi (jante + anvelope)...
Va intreb deoarece nu vreau sa cumpar jantele + anvelopele... si atunci cand rotile pe fata sunt bracate la maxim, sa atinga contra aripa(fata) sau pe spate sa atinga aripa atunci cand masina e plina de oameni(de ex). Am inteles ca jantele de dacie sunt 13x5(sper sa nu fi gresit). M-ar interese ceva 14(chiar am gasit un set destul de fain dar sunt x6.5) sau maxim 15... |
Re: Dimensiuni Jante Dacia 1310
pai daca nu vrei sa iti atinga umfla-i aripile si o sa arate si bine, si at poti sa i pui si 14''
|
merge chiar si pe 15,am eu,trebuie doar sa schimbi arcadele pe spate sa nu frece,la fel si pe fata daca ii aripa model vechi,daca ii model nou cum ii la mine nu mai trebuie nimic,a si cauciu cu talie joasa sa nu frece la viraje,incearca
|
merg si de 15? la 1300 ? :)) an 80???
|
bun deci in final... daca nu vreau sa atinga(si nici nu vreau sa fac modificare radicala la caroseria masini) ce dimensiuni as putea opta.... eu ma gandeam ceva de genu 6x14r, si anvelopa 175-185/50R14
|
cauta pe aici pe forum si vei gasi dacii cu jante 7J si sunt si cu garda la sol micsorata grosolan si nu le freaca
|
Quote:
|
la toti :) pe care va intere sa puneti jante
exista pus 14" latime 7J fara sa fie latit si nu freaca, dar e cu punte de renault |
daca nu vrei sa faci modificari atunci merge 175/50/14,si 185 dar cu riscul sa iti frece in contra aripa cand e incarcata masina si la inclinatii in viraje
|
Quote:
|
eu sunt in arad, si se gasesc
dar tu esti din bucuresti, deci tu ar trebui sa gasesti mai multe cauta punte de renault 18 sau fuego, sigurat vei gasi |
Jantele superbalon au 5,5J si merg pe ele anvelope de 185/50/r13, fara probleme, si arata mult mai beton decat jante de 14 si 15. La 1300/1310 nu prea ii sta bine cu roti mari, chiar deloc nu ii sta bine.
|
| All times are GMT +2. The time now is 23:41. |
- Copyright 2026 4Tuning