![]() |
roti franate e90!! HELP!
Masina e un e90 din 2005.
Am schimbat placutele si discurile fata deoarece masina a stat prea mult pe tusa anul trecut pana in primavara si s-au facut praf. De cand am luat masina am simtit ca merge parca mai infranata putin. Am facut 400 km cu masina si desi discurile s-au facut "oglinda", simt in continuare acelasi mers uneori infranat. Merg inapoi la mecanic si ridic masina pe rampa: roata dreapta fata e cea mai putin infranata, rotile spate putin freaca ceva si roata stanga fata ramane in continuare cea mai franata. Mecanicul a zis ca asa e normal cata vreme nu se incalzeste nici nu suna nici nu miroase nimic. Intrebarea mea e: asta e normal? rotile din ce stiu eu trebuie sa mearga liber nu? am simtit la mers uneori dar consumul nu a crescut si de tras nu pot sa zic ca trage mai slab. Am mers maxim cu 200 pana acum si pot sa zic ca ajunge lejer acolo..nici un sunet nu se aude de la roti sau altundeva. A mai patit cineva asa ceva?? E normal sa nu fie rotile libere? |
Re: roti franate e90!! HELP!
cel mai simplu: verifica/unge culisele la etrieri si vezi in ce stare e garnitura de la pistonase
|
Pot sa fie si rulmentii de vina.
|
Quote:
|
: am schimbat lichidul de frana, am aerisit tot sistemul de franare, curatat etriere TOT! si rotile fata merg franat. nu stiu ce sa mai cred.
Daca ar freca placutele pe discuri s-ar face uzura rapid. Dar sunt noi! Ce simptome au rulmentii cand sunt dusi? nu trebuie sa sune sau sa aiba roata joc? Cand ridic roata pe cric si invart se aude ca freaca ceva dar nu imi dau seama unde. Daca las masina pe loc drept si incerc sa o imping merge usor.. nu stiu ce sa mai fac. Unii zic ca e normal sa mearga rotile liber..altii ca trebuie sa fie putin franate.. |
Pai acum depinde cat se invarte liber. Daca se invarte macar de 3-4 ori roata la liber cred ca este OK. Eu am patit treaba asta cu un etrier blocat, dar la mine deja mirosea a ars si se incingea groaznic roata. O roata care merge infranata se va incalzi f mult fata de celelalte. Asa ca, poti testa dupa un drum sa pui mana pe fiecare janta in zona butucului si sa vezi daca acea roata este mai calda decat celelalte. La rulment, in functie de gradul de uzura se poate manifesta diferit.
Ideea e ca o infranare de genul asta se va simti poate doar la un mers cu viteza f mica. |
Quote:
Daca merg cu masina normal..fara sa pun frana.. nu se incalzeste de loc roata. Am mers de ex ieri `50 km extern cu accelerari si franari si cand am ajuns la destinatie mi se parea normal sa miroase putin a ars placutele si sa fie putin calda janta.. dar nu era fierbinte. |
| All times are GMT +2. The time now is 17:48. |
- Copyright 2026 4Tuning