![]() |
Asigurare + Rovinieta
Daca am cumparat o masina sh , se poate sa raman in vreun fel cu asigurarea si / sau rovinieta care erau deja facute pe 1 an de acu in colo de fostul proprietar al masinii ? Sau se vor pierde si va trebui sa fac din nou acum cand o voi trece pe numele meu ?
Multumesc |
Re: Asigurare + Rovinieta
Asigurarea vechiului proprietar nu mai este valabila - esti obligat sa iti faci asigurare pe numele tau. Se face chiar inainte de a inmatricula masina si e pe numele tau, chiar daca inca toate actele sunt pe numele fostului ,nu e radiata de fostul si implicit nici inscrisa de tine.
Rovinieta ramane valabila, daca nu iti schimbi nr de inmatriculare. |
Daca o lasi la fisc pe numele proprietarului si e de acord acesta sa-i trimiti bani sa plateasca la impozit la el, nu se pierde nimic.
Explicatia, obligarea la inmatricularea unui autovehicul pe numele cumparatorului acestuia se face doar daca vanzatorul la vanzare, specifica in cartea masinii astfel: "Instrainat catre X la data Y." In acest caz cumparatorul e obligat sa inscrie masina pe numele lui in termen de 30 de zile, altfel masina va figura in registrul auto la vanzator dar conform contractului de vanzare cumparare, tu vei fi proprietarul autovehiculului. Cand expira asigurarea poti lua legatura cu omul sa faceti si ultima formalitate, adica sa instraineze autovehiculul catre tine. |
Stie cineva ce variante mai sunt sa mai scazi ceva la taxa auto? stiu ca era treaba aia cu cati km faci, cati km are masina, dezaprecieri.
|
| All times are GMT +2. The time now is 10:26. |
- Copyright 2026 4Tuning