![]() |
turometru e30
salut,la un bmw 320 din 83 nu functioneaza turometrul.intrebarea mea este ce ar trebui sa verific ?si de unde "citeste" turatia?
|
Re: turometru e30
1 Attachment(s)
isi ia semnalul din calculator.
desfa bordul , verifica traseele de pe placa de baza, eu aveam intr-un loc traseul impuscat , am tras fir si merge ok turometrul acum. consumul instant merge? edit : http://www.imagebam.com/image/de57b7321637252 uite poza. daca nu e de acolo , verifica mufa asta, sa nu aiba pinii oxidati, de asemenea verifica si sigurantele. |
sigurantele le-am verificat primele sunt ok,o sa verific maine mufa aia si apoi bordul,consumul instant arata maxim in relanti si cand o turez scade asta stand pe loc ca de mers n-am mers inca pana-i iau numere.ai cumva o schema de la ce e fiecare siguranta ca pe capac sunt doar numerotate dar nu scrie de la ce e fiecare.a si-n bord se aprinde un bec galben intermitent si un unul inspection si nu stiu ce sa-i fac.
|
becul ala galben intermitent se stinge cand apesi pedala de frana?
nu am nici o schema dar gasesti pe net o gramada... vezi ca mai sunt niste fire cu probleme sub mocheta de la sofer pe langa praf asa , verifica-le is pe alea sa nu fie oxidate... |
Quote:
Bafta si spor. |
da e k jetronik,multumesc pentru informatii,am sa verific tot ce mi-ai zis si revin aici.o sa-i fac si o prezentare si o sa intreb acolo despre alte probleme ce vor aparea ca sa nu mai deschid alte topicuri.
|
am verificat toata instalatia mufa cu 3 fire era cuplata,am inlocuit cei 2 acumulatorii varta 500 rst cu unii tot de 1,2v dar de 700ma , turometrul tot nu mergea.in final am gasit un bord care functiona si am luat doar turometrul din el si l-am montat in bordul masinii mele problema rezolvata!
|
La mine mergea inainte sa-l dau jos, dupa ce l-am pus la loc nu mai vrea sa faca serviciu. Stie cineva care ar fi problema turometrului meu?
|
| All times are GMT +2. The time now is 16:24. |
- Copyright 2026 4Tuning