Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   BMW 320d vs. VW Passat (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/406946-bmw-320d-vs-vw-passat.html)

RaresD 21-04-14 10:43

BMW 320d vs. VW Passat

Salut, baieti.

Am si eu un 320d negru, cu kit-ul m pe el, de aproape 1 an, o frumusete de masina.
Dar, as vrea sa o vand, inmatriculatul costa vreo 30 de mil. lei vechi si are si ceva zgarieturi mai serioase pe caroserie, se rezolva cu un foliat.. dar costa si acela. Starea actuala nu-mi permite si bag zeci de milioane in el, desi merita. Ma doare inima s-o dau, dar decat sa stau cu el in fata blocului mai bine iau altceva sa-mi fac treaba cu ea.

Asa ca, m-am gandit la un VW Passat 1.9tdi de prin 2001-2002.

Voi de ce parere sunteti, sa pastrez 320 pana imi permit sa bag ceva in el sau si Passatul merita? Mie mi se pare o masina mare, frumoasa, eleganta (Passatul), dar din cate am inteles au ceva probleme pe la directie, suspenie.. Astept pareri de la posesori.
(puteti da si sugestii de alte masini..)

RVL 2000 22-04-14 20:15

Re: BMW 320d vs. VW Passat

Despre ce 320d este vorba? Dupa cat zici ca e taxa banuiesc ca euro 3 deci pana in 2003.
Nu cred ca la pasat scapi mai ieftin cu taxa si nici diferenta de pret probabil nu prea e...
Poate iesi mai bine la fiabilitatea trenului de rulare.
Nu cred ca iesi foarte ieftin cu nici una in timp. 320d-ul manaca bucsaraia fata mai repede pe.care tre sa o tii in forma daca vrei sa iti functioneze dsc-ul si sa nu strci cucaseta de directie.
Eu am pentru ca imi place, as alege altceva daca as vrea doar sa-mi fac treaba.

RaresD 24-04-14 15:26

Este vorba despre un 320d din 2000-2001(01 prima inmatriculare).
Diferenta de pret si taxa de inmatriculare intr-adevar sunt foarte asemanatoare,
dar in 320 mai trebuiesc bagati niste bani (estetica), bani de care nu dispun in momentul
de fata. Iar ca sa nu stau cu el asa.. m-am gandit sa-l inlocuiesc cu o masina buna, eleganta, fiabila, care sa aibe nevoie doar de inmatriculare, nu si de alte milioane
in motor, caroserie, etc. Deci, Passatul este o alegere buna? sau sa ma orientez
catre un Ford? Am inteles ca si japonezele sunt bune..

RVL 2000 25-04-14 02:32

Passatul peste ford in principiu dar la varstele astea respectabile nu tre sa te iei dupa asta.

Imi cer scuze daca te ofensez dar daca cele cateva milioane pentru estetica sunt o problema poate ca te-ai aruncat la ceva care nu e inca de tine.
Masinile de talia asta au nevoie de ceva sustinere financiara, eu de exemplu am dat 1400 de lei pe discuri, e adevarat ca ceva mai bune decat cele originale, placutele nu mai tin minte dar cred ca vreo 300.
Un brat fata e 500 o pereche de bucsi mari fata 2-300.
Incaltatu costa parca vreo 400 daca e SH, eu de noi am dat 1800, chiar nu mai tin minte, stiu sigur ca pe primul set am dat 1400 si au fost varza.

Banuiesc ca de sume asemanatoare e vorba si la alte masini comparabile.

Chiar daca pretul de achizitie a scazut foarte mult, intretinerea nu.
Decat un presse-papier premium , mai bine un "cotet" functional care te duce unde ai nevoie la orice ora.

ryoraul 29-04-14 20:52

Eu zic sa ramai la Bmw ca nu o sa iti para rau, daca e ingrijit, passat este o tentativa de masina fata de Bmw.

RVL 2000 21-05-14 07:51

Nu-ti pare rau DOAR daca apreciezi punctele forte ale BMW, altfel iti pare.
De exemplu suspensia e un punct forte daca-tiplace adrenalina, daca vrei confort e mai bu n Passatul, daca vorbim de costuri pe termen lung probabil tot Passatul catiga.

La fel si RWD, daca-ti place e un punct forte daca nu-nu, mai alesc ca DSC-ul din acel an nu e foarte performant (nici nu are toate functiile celui fcl de exemplu), am prieten cu masina asemanatoare care sustine ca s-a invartit cu ea neintentionat pe zapada, eu niciodata neintentionat, nici cand am fortat nota.

Per total depinde de tine, pentru estetica nu as schimba masina, mai ales ca o vinzi greu sau mai ieftin din cauza asta: nu foarte multi realizeaza ce defecte de comportament ar avea masina, dar toti cumparatorii au ochi sa vada ca e lovita/zgariata.

All times are GMT +2. The time now is 09:24.

- Copyright 2026 4Tuning