![]() |
Espero 1.5 vs 1.8
Salut,
Stie cineva care motor este mai bun, mai fiabil si poate fi modificat (tunat)mai usor pt espero, 1.6 sau 1.8? Daca stiti si ce probleme majore au cele doua motoare m-ar ajuta mai mult. Va multumesc mult! |
Re: espero 1.6 vs 1.8
Pai eu zic ca cel de 1.8 ca este mai mare... tu ce zici ? :) Fiabile sunt amandoua.
|
espero de 1.6 nici nu exista....:d...poate de 1.5 iar eu zic ca cel de 1.5 e mult mai fiabil si mai performant decat pe 1.8, cel de 1.5 in primul rand este cu 16v DOHC [e cand cel de 1.8 e cu 8 valve OHC...
|
ai dreptate..mea cupla....1.5 - 16v.....dar se mai poate face ceva pt ai creste puterea?
|
dar nu exista si cel de 1.8 16v? care au baza motoarelor de opel de 1.8 16v? de 115 cp ?
|
Pentru 1,5 :)
|
pe espero nu a fost decat 1.5 16v , 1.8 8v OHC si 2.0 8v OHC....atat!si cele de 1.8 si 2.0 sunt copiate dupa cele de kadett gsi dar sunt mai slabe(nu stiu exact cu cat)
|
si eu stiam la fel ca exista si 1.8 16v pe espero ...
|
1.5 e praf...e exact ce se gaseste pe executive acum! 1.8 si 2.0 sunt fabricate sub licenta GM (general Motors) garantate 1.000.000 km sunt motorare OHC ( cu o singura axa ) care consuma mai putin si dezvolta putere mai mare! in schimb 1.5 intradevar are 2 putin de putere , dar sunt insesizabile pe espero pt k e o masina grea de 1635 kg , si dupa cum spune si in cartea tehnica espero 1.5 90 cp , iar 1.8 95 cp...acum faceti voi diferenta asta care e logica !!! are 2 axe consuma mai mult pt greutatea masinii e aceeasi ,iar daca are o axa consuma mai putin , iar puterea e ceva mai mare!
|
Quote:
|
salut.De 1 luna incoace ma bate gandu sa imi iau un espero.Nu stiu ce motor sa aibe? ,de 1,5 sau 1,8?Eu stiu ca cel de 1.5 consuma mult mai putin chiarr daca este 16v dohc.Voi ce ziceti?care este mai fiabil?Ce defectiuni pot intampina?Intretinerea cum este?consumul este chiar sub la 6 la drum intins?Masina trage bine?Va rog sa oferiti cat mai multe informatii puteti,sper sa fie numai de bine pentru ca sunt foarte hotarat sa imi iau espero!raport:pret/dotari/intretinere/consum/aspect/confort/imagine foarte bun.
|
Re: espero 1.5 vs 1.8
Omule, tu chiar nu ai citit nimic din ce au scris baietii mai sus?
|
salut io am un espero de 1.5 si este prea bun...am dat fum celor cu 1.8!!!app espero are o tona patru sute si ceva nu cum zice cel de sus...e mult mai bun!!!
|
Quote:
|
Cu toate ca nu ma prea pricep la espero am ceva de zis si anume: electric_style...nu stiu de ce te iei tu de danutz si ii spui ca 1.8 e mai bun decat 1.5 si ca le-ai dat mult fum altora cand tu ai motor de 1.8 de opel si ceilalti vorbeau de 1.8 de espero (din cate stiu nu este acelasi lucru deloc)?! Poate ca motorul pe care il ai tu o fi mai bun decat 1.5-ul dar daca nu ai 1.8 de espero nu ai de ce sa te contrazici.
|
| All times are GMT +2. The time now is 01:02. |
- Copyright 2026 4Tuning