Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Difuzoare ( Coaxiale & Componente ) (https://forum.4tuning.ro/389-difuzoare-coaxiale-and-componente.html)
-   -   boxe pentru bass (https://forum.4tuning.ro/389-difuzoare-coaxiale-and-componente/39266-boxe-bass.html)

monel 23-04-07 19:56

boxe pentru bass

1 Attachment(s)
Va rog lamuritima si pe mine pentru a se auzi mai mult pe bass si nu inalte ce ar trebui sa aibe boxele respective?Ohmi,raspuns in frecventa,?
Eu unu vreau niste boxe hertz adica astea:HERTZ DSK 165 KIT 2Way+Grille

Thanks to DIECI SYSTEM, you can easily build very good quality audio systems. Woofers performs at best when used in factory cut-outs and DT 16 neodymium tweeter provides clear, wide high frequency response. The passive filters, directly made on connecting wires, and rich hardware given with these systems increase installation possibilities, in whatever conditions.
Size - 165mm (6.1/2") Woofer. 15mm (19/32") Tweeter.
Comp - 2 Way system: High density flux ferrite magnet, water repellent pressed paper cone woofer + DT16 tweeter.
Xover - Factory provided crossovers - DX100 (Tweeter) + DX200 (low pass)
Sensitivity - 93dB/SPL
Power - 160W Peak Power, 80W xontinuos Program Power
Frequency Range - 50Hz - 21kHz
Impedence - 4 Ohm.
Sunt bune pentru o auditie de muzica hip hop,house ceva mai mult bass:D
Sau dati-mi voi idei de alte boxe.Cu stima.

monel 23-04-07 20:09

Re: boxe pentru bass

Pentru cei cunoscatori va rog sa imi spuneti si mie care sunt cele mai bune boxe?Care ar fi clasamentul....dintre acestea,hertz,magnat,clarion,dls,jbl?La boxe nu altceva.

bogdan2670 23-04-07 20:23

Nu exista difuri bune sau rele
exista difuri care sa placa celui care asculta..........

tu nu ai nevoie de BOXE ai nevoie de difuzoare
Boxele dunt usile in care le pui ....................

monel 23-04-07 21:34

Quote:

Originally Posted by bogdan2670 (Post 867279)
Nu exista difuri bune sau rele
exista difuri care sa placa celui care asculta..........

tu nu ai nevoie de BOXE ai nevoie de difuzoare
Boxele dunt usile in care le pui ....................

Pai spune-mi niste difuri bune pentru bass,atunci.165 mm diametru si adancime 100mm.Scoate-ma si pe mine din ceata.Crosover ce este?

Lil' D 23-04-07 22:59

crossoverul este un filtru. cateva condensatoare, bobine si rezistori, care au rolul de a taia anumite frecvente. exemplu : un filtru de tweeter taie, sa zicem tot ce este sub 2.5kHz.

bogdan2670 24-04-07 06:38

LIL omul nu stie.........tb spus pe intelesul sau
Cross este un aparat care imparte semnalul celor doua componente ale sistemului.Trimite pt twe un anumit tip si spre mid-bass alt tip in asa fel incat fiecare sa se auda cat mai bine.........
Spune si tu care este bugetul pentru difuri.......

monel 24-04-07 19:54

Pai sa iti spun asa tweetere are masina in portiere si crede-ma ca le-am scos(nu imi place deloc sa se auda pe inalte)deci daca vreau ceva fara sa aibe twe ca si asa nu le montez alea,mi-ar placea sa aiba cross la dif care sa i taie inaltele.Exista asa ceva?
Bigetul ar fi acuma pentru inceput undeva la 2-3 milioane pentru o pereche de difuri si luna viitoare imi iau pe spate.Ceva recomandari pentru un incepator.
Spunet-mi si mie merita sa dau pe o statie auto de vreo 4-5 ani si nefolosita vreo 3 din ei 1milion.Statia are 4 iesiri si 4 intrari deci as putea sa imi bag toate cele 4 difuri pe ea.si scrie pe ea max 350 w,Nu stiu ce marca este intrucat un istet a rupt sa isi faca breloc cred placuta pe care scria denumirea statiei*****ie ceva 113 nx parca si culoarea este portocalie(sa nu radeti de mine)

Lil' D 24-04-07 22:21

o idee ar fi sa iei un set de componente (medie + tweeter + filtru) si daca tot inlocuiesti difuzorul de 16.5, sa inlocuiesti si tweeterul.
o alta recomandare ar fi sa mai astepti putin si sa renunti la difuri spate. si sa investesti putin mai mult in cele de pe fata.
in legatura cu ampliful : vezi cat de mare e siguranta pentru a putea sa estimezi puterea. exemplu : 1 siguranta de 25A inseamna un consum de 300W (pentru tensiune de 12v). daca amplificatorul are o eficienta de 50%, poti concluziona ca produce 150W, deci undeva intre 30 si 40w pe canal (4 canale).
sigur, valorile distorsiunilor nu poti sa le aflii, dar, si un amplificator ca cel din exemplu ar fi o imbunatarire fata de amplificarea interna a playerului.

aleyx_oltcit 31-01-08 16:11

aia nu prea seamana cu boxe pt. bass...are suspensia ingusta....sau ma rog la cate styu eu

Bogdan YBR 31-01-08 18:06

in primul rand ce masina ai ??
ca sa ai parte de bass din difuzoarele din usi, acestea tre insonorizate ca la carte pt ca usa sa functioneze ca o incinta pt ele.
din ce ai enumerat tu pe acolo dls,magnat,jbl,clarion si hertz nu as merge pe altceva decat DSK 165 si DLS cu puteri de maxim 50w care nu necesita neaparat amplificare.
daca tot esti incepator in domeniul asta <nu ca yo as fi vreo somitate > asculta mai multe sfaturi aici pe forum ca sunt multe persoane care te pot ajuta.

@ sfaturile mele ar fii :
1. sa nu pici in capcana wattilor ! adica daca te tenteaza boxe de 100-150 w rms nu isi au rostul in masina ta decat cu amplificare.
2. foloseste SEARCH pe aici pe forum ca sunt multe versus-uri legate de difuzoare bunicele pe ce iti tre tie.
3. pune ceva bun pe fata ca pt spate nu o sa mai ai nevoie, o sa vezi singur
a trecut vremea ovalelor ce urlau din polita din spate a lunetei :) un sistem bunicel pe fata o sa fie suficient

SpeeDBreaker 31-01-08 18:26

Quote:

Originally Posted by B-10-YBR (Post 1325968)
@ sfaturile mele ar fii :
1. sa nu pici in capcana wattilor ! adica daca te tenteaza boxe de 100-150 w rms nu isi au rostul in masina ta decat cu amplificare.
2. foloseste SEARCH pe aici pe forum ca sunt multe versus-uri legate de difuzoare bunicele pe ce iti tre tie.
3. pune ceva bun pe fata ca pt spate nu o sa mai ai nevoie, o sa vezi singur
a trecut vremea ovalelor ce urlau din polita din spate a lunetei :) un sistem bunicel pe fata o sa fie suficient

"Gura pacatosului adevar graieste!" :D asa e, un sistem bun pe fata si eventual un sub capabil, si s-a rezolvat prob, ai mare grija cu usile/insonorizare/inele mdf daca e necesar.In leg cu sistemul, tu esti singurul care poate sa decida, asculta mai multe dif`uri, pe mai multe masini, daca la x suna bine dieci asta nu inseamna neaparat ca va suna si la tine, pe ce player vrei sa le pui? in ce masinuta?sunt f multi factori de care depinde "basul" pe care tu il vrei.;)

margineanu ovidiu 31-01-08 21:28

cred ca totusi de aproape un an a reusit omul sa se hotarasca,voi?

Loop 01-02-08 11:13

da ... aleyx_oltcit a ridicat multe topicuri vechi

aleyx_oltcit 01-02-08 13:30

:b ce sa fac si eu...

mariobass 20-05-08 15:50

tare...posturile astea cu delay..au sens doar pentru..numarul de posturi:D

All times are GMT +2. The time now is 14:42.

- Copyright 2026 4Tuning