Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Colt Legislativ (https://forum.4tuning.ro/221-colt-legislativ.html)
-   -   Inselatorie contract de vanzare - cumaparare. Ce se mai poate face? (https://forum.4tuning.ro/221-colt-legislativ/390935-inselatorie-contract-vanzare-cumaparare-poate.html)

noua10 10-10-13 10:54

Inselatorie contract de vanzare - cumaparare. Ce se mai poate face?

Buna ziua! Am o mare problema pe care-o s-o postez si pe forum. In luna aprilie am facut cu o persoana care-mi este si ruda un contract de vanzare cumparare pe un vehicul neinmatriculat in acel moment. Am platit suma mi s-au predat actele si cheile masinii si am dus-o acasa. Mi-a aparut o problema urgenta si m-am intors la munca in strainatate zilele urmatoare. neapucand s-o continui trecerea masinii pe mine. Respectiva persoana fiindu-mi ruda mi-a furat actele masinii si si-a inmatriuculat masina cu numere definitive negre pe el. Eu am aflat asta de cateva zile si m-am intors in tara. Ce se poate face. Contractul de vanzare cumparare este facut la o ghireta din aceea din targul auto..il am in 2 exemplare. semnat de el si eu. Multumesc!

78KLM 10-10-13 12:23

Re: Inselatorie contract de vanzare - cumaparare. Ce se mai poate face?

E de rau pentru el,mergi la politie linistit.

Remus.milian 14-10-13 02:03

Quote:

Originally Posted by noua10 (Post 5589737)
Buna ziua! Am o mare problema pe care-o s-o postez si pe forum. In luna aprilie am facut cu o persoana care-mi este si ruda un contract de vanzare cumparare pe un vehicul neinmatriculat in acel moment. Am platit suma mi s-au predat actele si cheile masinii si am dus-o acasa. Mi-a aparut o problema urgenta si m-am intors la munca in strainatate zilele urmatoare. neapucand s-o continui trecerea masinii pe mine. Respectiva persoana fiindu-mi ruda mi-a furat actele masinii si si-a inmatriuculat masina cu numere definitive negre pe el. Eu am aflat asta de cateva zile si m-am intors in tara. Ce se poate face. Contractul de vanzare cumparare este facut la o ghireta din aceea din targul auto..il am in 2 exemplare. semnat de el si eu. Multumesc!

Iti trebuie martor. Nu face scandal cu el ca s-ar putea sa ajungeti la altele in instanta si ai putea pierde un proces in instanta impotriva lui cu asta.
Mergi catre organele abilitate(politie) si depui o plangere, in care vei relata furtul. In continuare persoanei in cauza i se va lua o declaratie si i se va intocmi un dosar penal, care va merge la procuror. Iar de aici procurorul ii va trimite o citatie cu inceperea sau neinceperea urmaririi penale impotriva lui. Va avea loc un proces, iar la finalul acestuia se va da o hotarare definitiva. Sper sa fie in favoarea celui care are dreptate.
Bafta!!!

Ford_V6 14-10-13 11:31

Nu ai ce sa ii faci pe cale legala.... gandeste-te la alte variante sau impaca-te cu paguba ...

Am fost in situatie similara si am recuperat cumva masina si actele de la respectivul apoi am facut vanzarea catre mine semi pe dos.

Remus.milian 15-10-13 03:25

Quote:

Originally Posted by Ford_V6 (Post 5592144)
Nu ai ce sa ii faci pe cale legala.... gandeste-te la alte variante sau impaca-te cu paguba ...

Am fost in situatie similara si am recuperat cumva masina si actele de la respectivul apoi am facut vanzarea catre mine semi pe dos.

Sau il strangi cu usa pana ti-o da inapoi :))) e mai rapida metoda!

Sunt convins ca merge sa recuperezi masina si in instanta daca ai martori. Si cand spun martori, chiar ma refer la martori. Nu rude sau prieteni.
Adevarul este ca nici nu trebuie finalizat procesul. Pe parcursul acestuia 50% din parti se impaca. Pana la urma asta este scopul, sa iti recuperezi masina si sa te mentii in relatii bune cu celalalt( Daca mai ai nervi :) )

Budy_ 15-10-13 09:58

Ce rude ai ba nene :))))))))))))

kosfunny 21-10-13 18:39

Cum adica ti-a furat actele ? A venit cu colindul la tine ti-a sustras actele , cheile si masina din curte ?
In cazul asta poate face putina puscarie !

Budy_ 21-10-13 19:00

Quote:

Originally Posted by kosfunny (Post 5596893)
Cum adica ti-a furat actele ? A venit cu colindul la tine ti-a sustras actele , cheile si masina din curte ?
In cazul asta poate face putina puscarie !

eu sunt curios cum a trecut`o pe numele lui daca nu a avut FISCALUL.

robisavage 21-10-13 19:07

"neinmatriculat in acel moment"

a inscris masina pe numele lui direct

Laptiucu 28-10-13 19:58

Omul are 2 exemplare din contractul de vanzare-cumparare dintre ruda respectiva si el (adica el e cumparatorul), contract facut la o firma de facut contracte auto (daca am inteles totul bine) ... caz in care, ai castig de cauza fie in instanta fie intr-un eventual dosar deschis de politie. Omul a vandut masina (catre colegul de forum) apoi a inmatriculat-o ... e caz penal toata treaba.

All times are GMT +2. The time now is 18:15.

- Copyright 2026 4Tuning