Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Coltul incepatorului (https://forum.4tuning.ro/382-coltul-incepatorului.html)
-   -   Pentru ce este bun un condensator ? (https://forum.4tuning.ro/382-coltul-incepatorului/383761-bun-condensator.html)

kowally 01-08-13 21:56

Pentru ce este bun un condensator ?

1 Attachment(s)
Am luat de la un prieten un condensator la fel ca cel din imagine pe degeaba(imaginea este luata de pe net dar seamana) ...

La ce se foloseste acest condensator , pentru ce e un ce rol are?

Este aceasi treaba cu filtru de bass? Ala ce face, cum arata?

Pe condensator scrrie sus Extreme sound explosion si jos scrie

1.0 FARAD Competition capacitor

1.0Farad 20/24VDC C +-10% 95 Grade Celsius

Extreme Low ESR < SAU = 0.0001

...

Express 05-08-13 18:48

Re: Pentru ce este bun un condensator ?

Iti protejeaza bateria sa nu ramana fara curent, dar sincer mie mi se pare fix pix sa dai banii pe un condensator, mai bine pui niste cabluri mai groase.

julaikos 05-08-13 19:35

In ce fel protejeaza bateria sa ramana fara curent?
Are rol de tampon de energie,pentru consumuri instantanee ceva mai mari,practic pentru un timp scurt tine curent ca sau mai bine decat inca o baterie(in functie de capacitatea lui)
Asta de 1F e cam slabut,mare lucru nu face,e haios ca are si voltmetru...

kowally 05-08-13 21:22

Deci asta al meu este "apa plata cu lamaie" , adica este pus 90% la misto in portbagaj de frumusete nu ???

Dar in general, pentru ce se cumpara un condensator?Am auzit la cineva ca se foloseste ca sa asculti mai mult timp muzica cand este masina oprita ( adica statia nu mai consuma asa mult curent) Asa este?

suvi_xxx 06-08-13 10:01

nu este asa. condensatorul nu tine curent in el decat pentru cateva milisecunde apoi se incarca iar din baterie. deci bateria tine de fapt. cine recomanda condensator probabil are un sistem JBL sau Magnat. Acum cativa ani erau la moda condensatoarele si inca se mai folosesc pentru impresie, gen uite ce am eu aici, un fel de NOS :)

Dragster 06-08-13 11:31

Quote:

Originally Posted by suvi_xxx (Post 5543290)
nu este asa. condensatorul nu tine curent in el decat pentru cateva milisecunde apoi se incarca iar din baterie. deci bateria tine de fapt. cine recomanda condensator probabil are un sistem JBL sau Magnat. Acum cativa ani erau la moda condensatoarele si inca se mai folosesc pentru impresie, gen uite ce am eu aici, un fel de NOS :)

Da-mi voie sa complectez si eu langa ce ai scris tu, cei care recomanda condensatoare ori au sisteme deastea de tinut la naftalina gen Magnat, JBL, etc, sau sant vanzatori de asemenea cacaturi si pur si simplu nui intereseaza ce iese din mana lor, sant interesati doar de cati bani pot sa scoata de pe client!!!

suvi_xxx 06-08-13 13:07

se mai scoate un ban in plus pe condensator, iti mai ia si pentru montaj si uite asa mai arunci 200-250 ron in loc sa iei un kit 0 AWG

All times are GMT +2. The time now is 13:35.

- Copyright 2026 4Tuning