![]() |
Intrebare chiulasa+garnitura
Am dus chiulasa la demontat , curatat , curatat supape , facut ghiduri , schimbate semeringuri(no , o reconditionare) si omu' acolo mi-a zis ca in pretu' total intra si se face si planare.
Acum intrebarea : Trebuie garnitura mai groasa(cazul de fata 1.8 ) sau merge aia originala de 1.5? Eu din cate ma duce logica , daca planez chiulasa trebuie sa pun garnitura mai groasa care sa preia ce s-a pierdut prin planare. Omu' acolo mi-a spus ca nu-i cazu' si ca garnitura mai groasa se pune doar cand planezi blocu'. M-a cam pus pe ganduri treaba asta.Eu nu-s mecanic , deci nu cunosc cu exactitate. Ceva ganduri precise?N-as vrea s-o pun pe aia originala si sa-mi muste pistonu' din supape. Pe partea cealalta n-as vrea sa pun nici garnitura mai groasa in cazu' in care nu e necesar si sa dau peste cap volumu' camerei. |
Re: Intrebare chiulasa+garnitura
pune-i garnitura subtire. mOtorul va fi mai comprimat.
|
Cea subtire e mai buna . Vei mai obtine cativa caluti din comprimare .
|
Quote:
Quote:
Cai doar din atat , nesemnificativ.Poate daca era un motor mai capabil si nu unu' de drujba cum e M10-le. Principalu' scop e sa mearga rotund si fara probleme , ca in rest isi face el datoria destul de bine pt cei 100cp care-i detine(sau ii detinea , candva :D ). |
Ideea ca daca ii pui garnitura mai groasa o sa fie lesinat... Macar cu garnitura subtire e la fel daca nu mai puternic...
Am avut o cunostinta cu opel care a resegmentat motorul... S-a luat dupa mecanic si a pus garnitura groasa... Motorul era mai lesinat resegmentat decat cand avea compresia proasta din segmentii uzati... |
Am facut cum zice "lumea" la un m20, si motorul nu merge mai bine din contra merge mai prost, trebuie pusa garnitura care trebuie adica pt reparatia 1 2 etc in fct de cate ori a fost planata. Modificand raportul de compresie restul componentelor trebuiesc si ele adjustate....
Bafta! |
Pai nu ca nu il modifici mult . Cat zice in carte ca poti lua din chiuloasa ?
|
Pai mai conteaza si cum ti-a facut respectivul mecanic motorul... Poti sa pui tu mama garniturii daca mecanicul alege aiurea segmentii la revedere cu compresia indiferent de garnitura pusa...
|
Quote:
|
Chiulasa respectiva n-a mai fost planata niciodata.
Problema e acuma ca nu stiu daca e deformata sau e totusi dreapta si trebuie doar "stearsa" putin. Nu stiu exact cat o sa ia din ea , trebuie sa ma sune inainte si sa-mi spuna. Eu am intrebat pe cineva , in care am incredere , si mi-a spus ca la un 0.2 pot sa pastrez linistit garnitura originala de 1.5 , tot ce-i peste trebuie sa pun mai groasa. Ca si garnituri , cel putin la M10 , n-am decat 2 variante , 1.5 si 1.8 grosime. Mi-e ca daca nu ia decat un 0.1 , 0.2 si ii pun garnitura de 1.8 maresc aiurea volumu' camerei si dau motoru' peste cap. |
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 03:03. |
- Copyright 2026 4Tuning