Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Mazda 6 Sport GT-v6 VS BMW 320i (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/3804-mazda-6-sport-gt-v6-vs-bmw-320i.html)

pimp_lex 24-02-05 22:06

Mazda 6 Sport GT-v6 VS BMW 320i

De multe ori, la pretul unei masini considerate premium, in varianta de baza, se poate cumpara o masina a unei marci \"normale\" dar in cea mai bine echipata varianta. Ce-ati alege, in acest exemplu:

2 sedanuri sportive, unul FWD, unul RWD, ambele manuale 5 viteze, ambele la pret foarte apropiat, dar cel primium mult mai slab echipat si motorizat:

http://www.mazda.ca/eng/getin/mazdam...da6_GT_A2N.jpg

Mazda 6 Sport GT-V6 - 39 300$ CDN (24 500 Euro - TTI)

220 cp 5-speed
0-100 km/h - 6.9 sec

Echipament:piele, trapa electrica, climatronic, ABS+TCS+EBD, scaun sofer electric reglabil in 8 directie, sistem Audio BOSE 4 boxe+ 2tweetere + subwoofer, body kit, eleron, computer de bord multifunctional, pilot automat, comenzi pe volan, esapament doublu cu finale nichelate ovale, scaune incalzite, jante de aliaj 17\" cu cauciucuri 215/50-17, 8 airbaguri

http://www.bmw.ca/configurator3/imag..._300_BWSW1.jpg

BMW 320 i - 41 000$ CDN (25 600 euro TTI)

168 cp 5-speed
0-100km/h - 8.7 sec

echipament: piele, A/C manual, scaun sofer reglabil manual in 6 directie, jante de tabla cu capace 16\", ABS+TCS+EBD+DSC III, 6 airbaguri.

Deci, practic pt 1100 euro in plus, 320-ul are 52 cp mai putin, ii ia 1.8 sec mai mult pana la 100, nu are jante de aliaj, climatronic, computer de bord, pilot automat, comenzi pe volan, sistem audio mai sofisticat, scaune incalzite, scaune electrice, trapa electrica, 2 airbaguri mai putin, spatiu mai mic in spate si in portbagaj.

De aia, in ceea ce ma priveste, alegerea e clara - Mazda.

Dar pt voi?

pimp_lex 24-02-05 22:09

Ar fi frumos, ca toti cei care vor vota sa faca post cu votul si sa argumenteze de ce au ales ce au ales!

Dimitris 24-02-05 22:22

este simplu, fiabilitatea bmw vs fiabilitatea mazda, renumele bmw vs renumele mazda...

LEXUS 24-02-05 23:14

pai..de ce sa luam ceva de renume dk e inferior la performante si dotari? ce nu poa sa mearga curu-n mazda :oops: doar consumul cred ca-i mai mare la mazda :roll:

Gsx_18 25-02-05 00:15

pai zic mazda, in primul rand e mai performant ca bmw-ul, mai ieftin mai dotat :).... insa bmw-ul are pe partea lui renumele firmei, dar 320-ul dupa parerea mea mai degraba face parte de clasa compacta decat premium...
La aspectul exterior mazda il bate pe bmw-ul, nu ca aceasta n-ar arata bine, da mazda parca are un aspect mai sportiv...

Turbo110 25-02-05 00:24

:D

Acest topic ar fi trebuit sa fie rezumat la pret nu la clase !
Pt ca masinile puse sunt in segmente de motorizari diferite !
Unde e 320 i ar trebui sa fie 330 i care cam nu are adversar dupa parerea mea !
Deci comparatzia de cai aici este inutila !
Eu am interpretat topicul din alt punct de vedere adica a unui pusti pasionat de masini si viteza : \" Merita sa dau mai multi bani pe un BMW de 170 cp - decat pe o mazda 6 cu un motor v6 \"
-Da eu as da bani pe BMW pur si simplu pt faptul ca este mult mai fiabil si are o valoare de revanzare mai mare !

SEBASTIAN 25-02-05 00:41

BMW

BMW clar.
Nu contest ca Mazda nu e masina buna insa un BMW tot in frunte sta.
probabil dupa data de 5.03.2005 va voi prezenta pe net un test personal cu noul seria 3, un 320 diesel.
Am vazut aceasta masina in vara trecuta cand am vizitat fabrica BMW din Munchen.
Nu e rea deloc vo recomand cu caldura.
am rectificat data...

catalin rs4 25-02-05 03:26

Re: BMW

Quote:

Originally Posted by \"SEBASTIAN\"
BMW clar.
probabil dupa data de 5.03.2002 va voi prezenta pe net un test personal cu noul seria 3, un 320 diesel.
Am vazut aceasta masina in vara trecuta cand am vizitat fabrica BMW din Munchen.

ai gresit data sebastian 2005 nu 2002 :lol: pimp nu trebuia sa pui un 330i :lol: ii cam slabut 320 in comparatie cu cei 220 cp a mazdei..

SEBASTIAN 25-02-05 07:21

Quote:

Originally Posted by \"catalin rs4\"
Quote:

BMW clar.
probabil dupa data de 5.03.2002 va voi prezenta pe net un test personal cu noul seria 3, un 320 diesel.

ai gresit data sebastian 2005 nu 2002 :lol: pimp nu trebuia sa pui un 330i :lol: ii cam slabut 320 in comparatie cu cei 220 cp a mazdei..

Da am gresit clar e 2005.
Si sigur ca clasa de motoare e diferita insa cred ca un 325 ar fi bun ca echivalent 330i are 258cp si e cam prea sus.

200SX 25-02-05 07:56

Mazda, dupa datele scrise in primul post al acestui topic este clar ca la aproape aceiasi bani Mazda iti ofera mai multe dotari, chiar si caluti mai multi, la urma urmei banii nu-i dai pe o emblema (ar mai fi trebuit precizat cu ce garantie vine fiecare masina)

PS: 335-ul la ce pret este? cred ca pimp_lex a vrut sa faca comparatia la modul urmator: daca ai 25.000E ce ti-ai cumpara dintre cele 2.

pimp_lex 25-02-05 23:34

Re:

Quote:

Originally Posted by \"200SX\"
PS: 335-ul la ce pret este? cred ca pimp_lex a vrut sa faca comparatia la modul urmator: daca ai 25.000E ce ti-ai cumpara dintre cele 2.

EXACT, si cred ca este destul de clar.

In multe comparatii de acest gen fanii masini care ofera mai putin la aceeasi bani ignora pretul.
Tre fim realisti, inafara de multimilionari, pretul unui automobil ESTE si VA FI factorul cel mai important. Cand ne cumparam o masina, avem in cap in primul rand un anumit buget.

DECI, ar fi ridicol sa intre in discutie ceva precum 330I, avand in vedere ca acesta costa MULT mai mult. CHIAR acest 320i, daca i se pun optionale ca sa ajunga la acelasi nivel de echipament cu 6-ele, factura se mareste cu aprox 4000 EURO.

GSX - nu e compacta pt ca altfel cum consideram Seria 1, Megane, Focus etc? in nordamerica clasei lui 3-series i se zice \"luxury sport sedan\"

LEXUS - da, consuma putin mai mult Mazda, dar nesemnificativ. In oras cam 1 litru mai mult (dat de fabricant), cine are 40K $ sa dea pe masina nu se uita la +- 15$/luna cat da mai mult pe benzina.

pimp_lex 25-02-05 23:57

Re: :D

Quote:

Originally Posted by \"Turbo110\"
Acest topic ar fi trebuit sa fie rezumat la pret nu la clase !

Pai chiar asa e, masini de acelasi pret, ce alegi. Imagineaza-ti ca asta e budgetul maxim care-l ai : 25 600 euro.

Quote:

Deci comparatzia de cai aici este inutila !

de ce sa fie inutila? Cand compari 2 masini, nu le compari si caii/performantele?
Quote:

Eu am interpretat topicul din alt punct de vedere adica a unui pusti pasionat de masini si viteza : \" Merita sa dau mai multi bani pe un BMW de 170 cp - decat pe o mazda 6 cu un motor v6 \"

ai interpretat gresit. Vezi postul de mai sus care contine clarificarea la ce vrea topicul

Quote:

-Da eu as da bani pe BMW pur si simplu pt faptul ca este mult mai fiabil si are o valoare de revanzare mai mare !

de fiabil, n-ai cum sa sti ca e mai fiabil, dinainte sa-l cumperi. nici cu Mazda nu sti. Statistic vorbind, ambele marci sunt clasate cam la fel la capitolul fiabilitate.

Valoare de revanzare - perfect de acord, este mai buna la 320.

Deci practic ce spui e ca esti dispus sa dai :\"1100 euro in plus, 320-ul are 52 cp mai putin, ii ia 1.8 sec mai mult pana la 100, nu are: jante de aliaj, climatronic, computer de bord, pilot automat, comenzi pe volan, sistem audio mai sofisticat, scaune incalzite, scaune electrice, trapa electrica, 2 airbaguri mai putin, spatiu mai mic in spate si in portbagaj\" pt o valoare de revanzare mai buna. Perfect, astfel de raspunsuri as fi vrut de la cei care au votat 320i.

pimp_lex 26-02-05 00:02

Quote:

BMW clar.

Ok, perfect, dar de ce, argumenteaza putin. Turbo110 a zis pt ca are valoarea de revanzare mai mare.

Turbo110 26-02-05 10:40

:D

Intamplarea a facut sa ajung in posesia unui bmw din 86 2.5 L motorizare !
Masina asta cred ca a fost ce a mai alergata masina de la cursele legale si ce a mai chinuita pana a ajuns la mine !
Motorul are peste 200.000 de km nu papa gram de ulei si surpriza inca mai trage ! Deci intelegi ce mah face sa aleg BMW .......
Am increderea in fiabilitate deja impregnata in interior ......Pana acum nu am avut ocazia sa merg cu o mazda 6 nu contesta nimeni ca nu sunt masini bune si de fiabile stim toti ca japonezi sunt la cel mai inalt nivel dar totusi cum zic taranushi BMW e BMW !

blazeyblaze 26-02-05 12:54

clar mazda
de ce zic asta luand in considerare faptul ca am 2 bmw-uri (un 525i 200 cp si un m5 400 cp)?? pentru simplul fapt ca de la 2 litri in jos (fie ca e benzina sau motorina) bmw-ul ma deceptioneaza rau cu o singura exceptie ----->>> 320d commonrail
celelalte motorizari sunt absolut inutine
si sa nu mai vorbim de faptul ca nu am nici o comoditate la varianta propusa
deci merg orbeste cu mazda

All times are GMT +2. The time now is 01:55.

- Copyright 2026 4Tuning