Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   VW Golf 4 vs. Opel Astra/Vectra vs. Seat Leon vs. Ford Focus (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/3800-vw-golf-4-vs-opel-astra-vectra-vs-seat-leon-vs-ford-focus.html)

Kilowatt 24-02-05 14:45

VW Golf 4 vs. Opel Astra/Vectra vs. Seat Leon vs. Ford Focus

Salut ! M-ar interesa detalii despre masinile de mai sus pt ca intr-o luna o sa trebuiasca sa aleg pt una din ele si sincer nu stiu care. Mentionez ca ma intereseaza doar variantele pe diesel. Multumesc & astept post-uri de la voi!

Sc0OTeR 24-02-05 21:39

Eu as merge pe Leon :wink:

Kilowatt 24-02-05 21:41

M-ar interesa sa stiu si ce diferentze majore sunt intre ele. Am auzit ca TDci ar fi mai tare ca TDI si asa mai departe...

Sc0OTeR 24-02-05 21:55

TDCI-urile sunt de fapt HDi-urile de pe Peugeot pt ca motoarele sunt facute in colaborare intre Ford si PSA, si se stie ca Peugeot e super-bun la diesele, in schimb si TDI-urile sunt f bune dar putin mai zgomotoase :roll: Leon imi place ca design si este cam predispus tuningului :wink:

Kilowatt 24-02-05 22:02

da stiu, si eu tot spre leon tind, dar astept pareri ale oamenilor care au condus cateva din variantele de mai sus.

Gsx_18 25-02-05 01:02

cu focus 1.8 tdi am mers, are 90 cai, acel model (2002), e silentioasa, trage f. bine la turatii joase, cam cu atat pot sa ajut.
tipul l-a cumparat SH cu 7500 E

PS Are un consum f bun

furtot 26-02-05 08:07

LEON 1,9TDI ESTE SUPER CONSUM\\PERFORMANTE O STIU PE PIELEA MEA :idea:

Bestie 02-03-05 22:47

Golf 4 1.9 tdi (fara nimic rosu)... fuge cam 190... consum in oras cam 6,5... iar afara cam 5. Cu d-asta am mers... in legatura cu restu nu stiu ce sa-ti spun... dar ai mai putea sa te mai gandesti si la Octavia tot 1.9 tdi.

Kilowatt 03-03-05 09:51

Bestie : Octavia 1.9tdi nu se incadreaza in bugetul de 7000E pe care il am.Oricum, merci pt post & o sa vad.Pana acum raman tot la Seat Leon, dar poate apare altceva in drum.

zGb 12-03-05 19:40

am mers destul de mult cu un ford focus ghia 1.8 tdci de 115 cai (al tatalui meu)...consum destul de mic si fuge destul de bine masina iar motorul e destul de silentios -> common rail...tdi-urile sunt putin mai zgomotoase ca sunt generatie mai veche si nu sunt common rail! intre focus si golf 4 e o diferenta destul de mare golf-ul e mult mai stilat...daca nu cauti tdi mai mare de 110 cai ia-ti leon ca e f frumos + interior mai dragut ca la golf

im570rm 13-03-05 02:49

eu am leon 1.9 tdi 110cai consum 6-6.5 la suta in oras daca nu tragi de el 4-4.5 in afara daca mergi sub 140 fuge f bine viteaza maxima 193km/h ,sta f bine pe curbe nu ai probleme tehnice, sunt f multumit de el...a si am uitat sa iti zik am peste 100 de mii de km la bord si nu i-am facut nimik 8)

Si cu 7000 nu cred ca o sa iti iei decat leonul ala de 90 de cai sau sdi-ul ,nu prea cred ca gasesti de 110 cai la pretul asta

Nesanatosu 13-03-05 12:56

Leonul daca vrei ceva mai sportiv.Tdi trage foarte bine, singurul impediment (dupa cum s-a mai spus)fiind zgomotul un pic mai mare in comparatie cu generatia mai noua si mai silentioasa de common rail.Reprizele sunt scurte si vioi.Si oricum la viteze mai mari zgomotul revine in parametri comparabili cu common rail.
In schimb si interiorul la Leon este destul de sportiv , adica destul e simplut

A doua optiune ar fi Focusul.Daca la Leon punctul forte il reprezinta caracterul sportiv la focus gasesti un motor mai silentios, un interior modern, si mai ales(ce-mi place mie) un caracter rutier de invidiat(mai pe romaneste sta foarte bine pe sosea).Motoarele in schimb nu sunt chiar atat de sprintene.

In privinta Golfului ti-as recomanda golful de 90 de cai in caz ca te orientezi pe un raport foarte bun fiabilitate/consum/performante.Calitatea fisisajelor este una foarte buna.

Kilowatt 13-03-05 20:16

Nesanatosu : Seat Leon ramane prima mea optiune, acum depinde de ce si cum o sa gasesc. Zgomotul produs de motor nu ma deranjeaza. A doua optiune e Golf 4 iar Ford Focus e printre ultimele preferinte. Oricum cert e ca o sa imi iau diesel, iar din cate am inteles pana acum TDI-ul e la putere.

zGb 13-03-05 23:52

ford focus (doar focus) are o inovatie la puntea spate...adica are cam cea mai buna punte spate din lume si va spun din proprie experienta ca sta f bine pe asfalt

Kilowatt 14-03-05 00:30

zGb : stii cumva daca un TDci e mai bun ca un TDI? ca am auzit pareri pro si contra. 10x pt post

All times are GMT +2. The time now is 06:06.

- Copyright 2026 4Tuning