![]() |
alfa 156 sau 147
Salut
O sa imi cumpar o Alfa Romeo 156 sau 147 din 2000-200x ideea e sa fie pana in 4000 Pentru 147 ma gandesc la un motor de 1.6 ( diesel exclus pt ca ce este mai vechi de 10 ani pica turbo ) de 105 cai pe care as vrea sa o cipuiesc , sau 120 fara cip cu niste filtre sport si o evacuare pot sa o duc mai sus ? Pentru 156 pot sa ii fac facelift ? ( un 159 co$$sta , si 156 cu facelift sunt duble ca prret ) Cat ma costa la o reprezentanta ? dar la un service ? inca un lucru , pe drumurile de tara cum sta ? am avun un megane 1.5 dci si cam troncnea peste 20Km/h , cu alfa o sa fie mai bine sau mai rau ? la ce sa ma astept sa pice prima oara :) ? :) Va multumesc |
Re: alfa 156 sau 147
Am avut o Alfa 147 din 2001, 1.6 Ts, 120 cp. Ce pot sa-ti zic de ea, mi-a placut foarte mult, o masina foarte sexy fata de celelalte concurente din vremea ei, fata de 156 la fel, destul de dotata pentru pretul ei si destul de puternica. Cred ca asta a fost ceea ce mi-a placut cel mai mult la ea printre altele, faptul ca tragea destul de bine, liniar, 7000rpm pe bord, nu discuta pana acolo. Viteza, la fel, 220 km/h, ajunge foarte bine pana la 190-200 [consum 24%]. Acum, ce nu mi-a placut la masina, faptul ca motoarele nu prea erau fiabile, consuma destul ulei a mea, plus ca sunetul aducea usor a diesel la relanti. O problema destul de comuna la motoarele astea, cu alti propietari cu care am discutat, aveau aceiasi problema. Inclusiv persoanele care au venit sa o cumpere, se plangeau de asta, si la a mea, si la celelalte pe care le mai vizionasera. Ca intretinere, mi s-a parut oarecum ok, acceptabile preturile. La ce te-as sfatui sa fii atent daca te duci sa-ti achizitionezi una... la motor, foarte mare atentie, mergi cu ea, pe a mea daca o incingeai prin oras cu viteza, disparea sunetul pentru o perioada pana se racea, 20-30 de min, la timonerie, multe sunt cu problema la maneta din interior, nu revine la punctul 0, si... cam atat! :D Nu am avut alte probleme, de electronica, de articulatii, etc. Mai vorbeste, mai documenteaza-te, eu iti zic ce am vazut si ce am patit din propria-mi experienta. In rest, bucura-te de ea, ramai pe 120 cp, nu o sa regreti. Consumul nu este de speriat, 12-13 in Bucuresti, in afara 7. Cam atat, speri sa gasesti una frumoasa, daca nu ti-ai gasit deja si sa ai grija de ea! Drumuri libere! :D
|
| All times are GMT +2. The time now is 15:14. |
- Copyright 2026 4Tuning