Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea BMW Seria 3 (https://forum.4tuning.ro/643-masina-mea-bmw-seria-3.html)
-   -   E36 - Coupe 320i Madeiraviolett - my second love story :D (https://forum.4tuning.ro/643-masina-mea-bmw-seria-3/375025-e36-coupe-320i-madeiraviolett-my-second-love-story.html)

bimmer4life 18-05-13 22:45

E36 - Coupe 320i Madeiraviolett - my second love story :D

9 Attachment(s)
Salut baieti! De cateva zile am intrat din fericire in posesia unui coupe cu motor M52, din 1995 adus in 2009 din germania, care luat la bani marunti mi-a adus zambetul pe fata.
- Masina este fara PIC de rugina, sta bine pe bucsaraie, suspensie sport fara pretentii ta-technix fixa dar macar e aproape noua si mult mai confortabila pt sotia mea care este insarcinata si deja nu mai putea suporta reglabila de pe cealalta pisica coupe care de doua zile si-a gasit un nou proprietar.
- Cutia automata schimba excelent si cred ca v-a ramane un timp pe masina, desi atunci cand am vazut anuntul pe forum mi-am zis ca v-a fi primul lucru care v-a disparea dupa ea, insa odata ce am condus-o mi-am schimbat radical decizia.
- Am cartea service in care ultima consemnare a fost in 2006 moment in care masina avea parcursi doar 90.000km, in acest moment avand 140.000km. Dar asta poate conteaza mai putin, important e ca " se tine bine".
- Nu exceleaza in optiuni insa voi face tot posibilul sa capete cat mai multe.
- Au trebuit schimbate imediat: caseta de directie, capete bara/bielete directie si flansele amortizoarelor spate.
- Defecte de remediat ar mai fi: usa de pe dreapta, care este infundata si fetele de usi.

- Cateva poze cu masina in starea in care am cumparat-o si apoi cu primele inevitabile "interventii":

bimmer4life 18-05-13 23:08

Re: e36 Coupe 320i Madeiraviolett - my second love story :D

9 Attachment(s)
- Daca primul lucru cu care trebuia sa incep era un intens proces de igienizare :D (masina a fost trasa pe dreapta aproape 2 ani, poza cu compartimentul motor tradand acest lucru! ;) ), nu am facut asta, incepand de nevoie, cu schimbarea evacuarii originale de 2.0l cu cea de 2.8i cu finala Remus cu acceleratoare de gaze, pe care mi-am pastrat-o cand am vandut-o pe cea albastra, pe care multi dintre voi o stiti. Schimbarea a meritat din plin din toate punctele de vedere, micutul 2.0i inviorandu-se putin :D
- A urmat schimbarea volanului cu unul in trei spite, lucasurile cu unele albe/fumurii, si stopurile spate M3.

bimmer4life 19-05-13 22:27

Re: E36 - Coupe 320i Madeiraviolett - my second love story :D

Quote:

Originally Posted by exploitu (Post 5474874)
Salut!
Intermediara de 2.0 in ce stare este? Te scap de ea? :) Astept un PM.

Succes cu proiectul!

Mersi pentru urare, insa cu evacuarea nu pot sa te ajut pt ca in final am montat-o pe masina pe care am vandut-o..

bimmer4life 21-05-13 13:09

Ceva mesterit la o pereche de bosch-uri cu lupa.. + un set de bandouri Motorsport International.
Dupa un drum mai lung cu automata am ramas placut impresionat si de consum si de felul in care se infige mai ales in modul sport.

Addr 21-05-13 13:26

ce consum ai scos?

Bumby 21-05-13 15:11

Sa o stapanesti sanatos maestre si sa ai grija de ea! ;)

R1s3 22-05-13 17:45

Salut. In primul rand sa o stapanesti sanatos si sa te bucuri de ea fara incindete, dar eu nu prea inteleg.
Te-ai chinuit atata timp sa o vinzi pe cealalta, care l-a prima vedere arata mai bine ca asta, ca sa-ti iei tot coupe. Ma gandeam ca vrei sa scapi de aia pentru ca vrei altceva.
Singurul avantaj mi se pare cutia automata, e mult mai misto decat manuala, si ca masina pare originala, nu prea s-a umblat prin ea.
Multa bafta

bimmer4life 23-05-13 09:05

Quote:

Originally Posted by R1s3 (Post 5478625)
Salut. In primul rand sa o stapanesti sanatos si sa te bucuri de ea fara incindete, dar eu nu prea inteleg.
Te-ai chinuit atata timp sa o vinzi pe cealalta, care l-a prima vedere arata mai bine ca asta, ca sa-ti iei tot coupe. Ma gandeam ca vrei sa scapi de aia pentru ca vrei altceva.
Singurul avantaj mi se pare cutia automata, e mult mai misto decat manuala, si ca masina pare originala, nu prea s-a umblat prin ea.
Multa bafta

adevarul este ca vroiam altceva dar vazand-o pe asta mi-a casunat pe ea. asa este, este neumblata, tot original mai putin amortizoarele. In plus am vrut neaparat sa am 6 pistoane in acte!
Kit de M complet, jante si un recaro piele vor urma fara doar si poate.

bimmer4life 24-05-13 21:21

9 Attachment(s)
mici "nimicuri"...

bimmer4life 05-03-14 09:18

Intre timp pe masina s.au mai montat cv "maruntisuri":
- bara fata m3 originala cu grila luxury si proiectoare
- inca un set de bandouri m originale
- bara spate m originala
- eleron ltw
- husa din piele pentru capota motor
- amortizoare bilstein/ arcuri h&r pe fata si koni/ Fk pe spate (caut arcuri h&r si pt spate)
- schimbate: bucse bascule/ bara stabilizatoare, bielete antiruliu > lemforder, pivoti inferiori meyle HD, ulei liqui moly 10w40 - cu multumirile de rigoare pt florinel_uspr ;)
- la interior: clante usi cromate de individual, suport de pahare si monede si au fost improspatate fetele de usi cu un nou model de bumbi mult mai rezistenti, care nu se rup cand se monteza/demonteaza si care fixeaza mult mai bine decat cei clasici. Voi incerca si o retapitare, in stilul celor cu cusaturi de individual (sper sa reusesc cv de calitate).
-tot la interior vor urma curand si plafon cu accesorii negre de m si un nou volan.
** caut vopsitor de calitate pt vopsire completa a masinii. astept sugestii, multumesc!

bimmer4life 16-03-14 09:10

Faruri cu lupa zkw, absolut impecabile.

bimmer4life 16-03-14 13:51

Cele bosch din pozele de mai sus sunt de vanzare -200lei

All times are GMT +2. The time now is 08:44.

- Copyright 2026 4Tuning