Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Coltul incepatorului (https://forum.4tuning.ro/382-coltul-incepatorului.html)
-   -   Reglare si optimizare sistem audio (https://forum.4tuning.ro/382-coltul-incepatorului/368291-reglare-optimizare-sistem-audio.html)

Lordazazel 31-03-13 07:09

Reglare si optimizare sistem audio

Salut!
Bine v-am gasit. Am urmarit pina acum acest forum, dar fara cont. Acum am nevoie de ajutorul vostru.
Am construit pentru masina mea - Mazda 3 -2004 hatch urmatorul sistem audio:
HU stock, datorita prezentei computerului de bord si climei pe afisajul radiocd stock.
Fata: Hertz Esk 165.5 + insonorizare usi
Spate: InPhase coaxiale pe 5x7"
Sub: Hertz EBX 250
Amplif: MacAudio fearless 5000: 4x70 + 300 w RMS @4 ohm
Procesor de sunet Audison BitTenD

Oricat au si am incercat, cei de la firma montatoare nu au dat de cap reglajelor pentru un sunet corect si un time align adecvat.

Rugamintea este, la cine as putea apela, persoana sau firma, contra cost, pentru un reglaj optim al sistemului?
Va multumesc pentru ajutor.

silviu.o 31-03-13 21:31

Re: Reglare si optimizare sistem audio

Sunt cativa care te pot ajute pe forum, dar din pacate eu cred ca nu o sa obtii mari rezultate daca nu poui alt cd player. Ai schimbat tot in afara de cantaret si daca acela interpreteaza prost degeaba amplifici sau schimbi componente :(. Daca nu vrei sa renunti la unitatea originala, poti pune o alta unitate doar pentru muzica ascunsa in torpedou, cu telecomanda wireless pe volan, pentru a schimba melodia sau a modifica volumul. Sau mai ai varianta unei tablete, una cu placa audio de caliatea, ceva gen google nexus, care vad ca e folosita la aplicatii de genul asta legata la procesorul de sunet. Sigur calitatea obtinuta va fi mult mai buna decat cu unitate stock.

Lordazazel 01-04-13 15:03

Multumesc pentru info. Ai dreptate in ceea ce priveste headunitul, dar totusi as incerca optimizarea. La cine m-ai sfatui sa ma adresez?

Lordazazel 09-04-13 17:57

Intr-un final am apelat la Relaxx. Un om deosebit! Multumesc 4tuning. :)

silviu.o 09-04-13 22:46

Bine ca ai reusit sa faci sa se auda pe gustul tau. Cum sa rezolvat pana la urma? Alt headunit sau setari?

Lordazazel 10-04-13 17:07

Pe scurt reglaje. Nu se aude optim, dar se aude mult mai bine dpdv tonal si time alignment, gratie urechii antrenate a lui Rellaxx.
Partea interesanta a fost ca acum sunt convins de propriile urechi ca difuzoarele Hertz Energy nu sunt cinestie ce, ascultand un sistem de DDAW-uri.
Iar acum... iti inchipui pentru ce strang RONi.
:D

silviu.o 10-04-13 17:38

Nu prea are cum sa se auda la fel, ca numai o componenta dintr-un set de DD AW 6.5 e cat sistemul de Hertz :) Ce vrei sa iti pui woofere mid-range si twetere, sau mergi pe componente pe 3 cai de la DD?

Lordazazel 10-04-13 20:22

3 cai. Si momentan pastrez amplificatorul si mai iau un 2* x watti pentru tweetere, ca sa facem un full active, cu insonorizare cum trebuie si stalpi cu fibra pentru medii.

silviu.o 11-04-13 21:47

Ambitios :) Bafta cu proiectul. Poate revii cu ceva poze cat termini :)

Lordazazel 12-04-13 05:36

Multumesc. Poze, cu siguranta.
M-am gandit la un Audison sr2 temporar ptentru tweetere, iar pasul 2 sa inlocuiesc toata amplificarea cu DD C3B pentru midbasi si un DD C5c pentru medii si inalte. Pasul 2 insemnand mai la vara.
Iar pentru sezonul rece poate voi lucra la octavele joase :)

Lordazazel 25-04-13 12:57

Pe drum: dd ss2; dd ss5; ddaw 6.5; ddaw 3; at 28; 2512.
:D

Bigu 25-04-13 13:36

Bravo!

Lordazazel 29-04-13 01:20

1 Attachment(s)
First blood. Incepe operatiunea.
Alcantara.

suvi_xxx 29-04-13 02:48

pufi :D

Lordazazel 02-05-13 12:17

https://youtu.be/DR2H8jKtKfw
Un mic ceva. :D

All times are GMT +2. The time now is 00:58.

- Copyright 2026 4Tuning