Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Discutii generale masini (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini.html)
-   -   Aixam (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini/368091-aixam.html)

emi0015 29-03-13 18:44

Aixam

Salut ! Am deschis aceste topic deoarece vreau sa imi cumpar de curand un Aixam , Microcar...masinile alea mici care consuma putin.

Ceea ce vreau sa aflu de la voi este daca aceste masini au stabilitate cat de cat in curbe la o viteza peste 60 km/h si ce trebuie sa ii fac pentru a atinge o viteza de 80-90 km/h? As dori sa mai aflu cum ii pot reduce zgomotul? Exista viun filtru pentru asa ceva?

Astept raspunsuri doar de la actuali/fosti detinatori a unei asemenea masini !

stefan.angelo 30-03-13 11:30

Re: Aixam

Astept raspunsuri doar de la actuali/fosti detinatori a unei asemenea masini !
E plin site-ul de fosti si actuali detinatori de aixam,toti de pe aici avem unul.Eu unu' am un vecin cu un tactoras de ala si ma face sa dorm cu geamul inchis ca vine seara acasa.:))
Deci,stabilitate la o masinutza de aia sunt sanse minime sa ai,mai ales la viteze pentru 'peste 60km/h.E speciala de oras,nu sa 'ta dai' cu ea.Deci la stabilitate sunt ok,atat timp cat respecti limitele fizice.
Pentru zgomot,singura solutie e un amortizor de sunet mai mare si antifonarea masinii in interior,cauta pe net acea pasta(vopsea) pentru antifonat,desfaci tot in interior si dai cateva straturi,depinde de marca si calitate.
Ca sa poti ajunge 80-90km/h,masina are un limitator fizic care trebuie anulat.Din cate stiu,o data delimitate creeaza extrem de multe probleme si piese de rezerva multe.Pentru detali,cauta userul alex.sparco,el a delimitat o masina de asta.

emi0015 30-03-13 11:40

Ai condus vreodata un Aixam cu o viteza peste 60 km/h ? Aceasta intrebare am puso in special unei persoane care a condus un Aixam nu care isi da cu parerea...orcum merci de raspunsuri. Daca zici ca e plin site'ul de fosti/actuali detinator a acestor masini de ce am primit raspuns numai de la tine ?

stefan.angelo 30-03-13 19:38

Quote:

Originally Posted by emi0015 (Post 5420468)
Ai condus vreodata un Aixam cu o viteza peste 60 km/h ? Aceasta intrebare am puso in special unei persoane care a condus un Aixam nu care isi da cu parerea...orcum merci de raspunsuri. Daca zici ca e plin site'ul de fosti/actuali detinator a acestor masini de ce am primit raspuns numai de la tine ?

Frate eram ironic,daca nu ai nevoie de sfaturi atunci nu lua in seama ce ti-am spus.Majoritatea userilor de pe site au masini normale si au trecut de varsta aixamului,daca tu ma iei peste picior ca am condus sau nu,iti spun ca da,am condus 4 modele:Aixam ca a lui sparco,un altul facut de aprilia,un altul chinezarie(are faruri de golf4) si aixam a741,sper sa nu fi gresit numele e un fel de mini suv(adica e mai inalt si mai lat),e cel mai dotat si bun dintre toate,sta cel mai bine in curbe si e si foarte frumos(kit 'sport' din fabrica,piele,geamuri electrice,servo etc.
E problema ta daca le consideri bolizi sau crezi ca de la 60 la 90 e vreun turbo-fan engine.Repet ce am scris si mai sus,sunt masini mici si facute pentru oras,o sa te convingi singur ca nu ai stabilitate deloc cu ele,ce am remarcat e ca nu subvireaza ci au tendinta de a arunca in lateral,adica inainte de aluneca in curbe tind sa se rastoarne.
Spor la achizitie si drumuri fara incidente.
ps:Aroganta nu este o calitate.

emi0015 31-03-13 14:47

Quote:

Originally Posted by stefan.angelo (Post 5420882)
Frate eram ironic,daca nu ai nevoie de sfaturi atunci nu lua in seama ce ti-am spus.Majoritatea userilor de pe site au masini normale si au trecut de varsta aixamului,daca tu ma iei peste picior ca am condus sau nu,iti spun ca da,am condus 4 modele:Aixam ca a lui sparco,un altul facut de aprilia,un altul chinezarie(are faruri de golf4) si aixam a741,sper sa nu fi gresit numele e un fel de mini suv(adica e mai inalt si mai lat),e cel mai dotat si bun dintre toate,sta cel mai bine in curbe si e si foarte frumos(kit 'sport' din fabrica,piele,geamuri electrice,servo etc.
E problema ta daca le consideri bolizi sau crezi ca de la 60 la 90 e vreun turbo-fan engine.Repet ce am scris si mai sus,sunt masini mici si facute pentru oras,o sa te convingi singur ca nu ai stabilitate deloc cu ele,ce am remarcat e ca nu subvireaza ci au tendinta de a arunca in lateral,adica inainte de aluneca in curbe tind sa se rastoarne.
Spor la achizitie si drumuri fara incidente.
ps:Aroganta nu este o calitate.

Sunt foarte confuz...nus ce alegere sa fac :| Imi doresc Aixam deoarece e masina si poti circula indiferent de starea vremii insa dezavantajele ar fi viteza si stabilitatea multii zicand ca nu sunt bune de nimic.... iar asta ma duce cu gandul la un scuter de 125 dar ma gandesc ca, cand e vreme nefavorabila afara trebuie sa merg cu autobuzul si sincer m'am saturat ! Mai intervine problema daca imi iau Aixam ca voi circula si in afara orasului destul de mult si nus cum se comporta o astfel de masinuta la drum.. . Daca mi'ai da un sfat ti'as fi recunoscator !

PS : Ma incadrez intr'un buget undeva pe la 1500-1700 euro.

stefan.angelo 31-03-13 16:54

La pret nu te pot ajuta,nu stiu in ce limite de incadreaza un aixam bun sau o alta jucarie de asta mica.
Personal consider ca e mult peste o motocicleta,poti sa mergi cu el si cand ploua si cand ninge,e de vreo 3 ori mai sigur(foarte putini soferi respecta motociclistii sau le acorda atentie necesara),si mult mai comod.Cu un 125 ce e drept ajungi in jur de 100 120km/h(ma refer la honda 125cbr,ca o parere personala ea detine suprematia din sub 150cmc),aixam e mult mai incet dar mai sigur si cum am zis,poti sa il utilizezi pe orice sezon.
Pe motor,ploua nu poti iesi(sau te imbraci in plastic ca intr-o centrala nucleara),cand e prea frig nu se poate iesi si la putin polei vei merge din nou cu autobuzul.
Din aceste puncte de vedere,masina castiga.Mai are ca avantaje spatiul disponibil,mai poti lua o persoana si 2-3 bagaje.
Mobilitatea e singurul dezavantaj al masinutzei si fiabilitatea.Sunt masini facute pentru a se incadra in legile cretine,mi se pare o putere exagerat de mica pentru greutatea masinii si daca e sa calci pe unu pe trecere,dieferenta o face pedala de frana si soferul,nu viteza de 60 sau de 80,depinde de cat carbune are in cap.Si cu aixam si cu suv se pot calca oameni pe trecere.
Daca te decizi spre masina,cauta una din afara parerea mea,sunt mult mai ingrijite si gasesti cam in fiecare oras un service specializat pentru modele,in ro le poti numara pe degete si ajung sa fie reparate de 'doreli' care inca studiaza sistemul de injectie cu rampa comuna.
In concluzie,clar masina,singura problema raman piesele si fiabilitatea scazuta.

emi0015 31-03-13 17:07

Quote:

Originally Posted by stefan.angelo (Post 5421807)
La pret nu te pot ajuta,nu stiu in ce limite de incadreaza un aixam bun sau o alta jucarie de asta mica.
Personal consider ca e mult peste o motocicleta,poti sa mergi cu el si cand ploua si cand ninge,e de vreo 3 ori mai sigur(foarte putini soferi respecta motociclistii sau le acorda atentie necesara),si mult mai comod.Cu un 125 ce e drept ajungi in jur de 100 120km/h(ma refer la honda 125cbr,ca o parere personala ea detine suprematia din sub 150cmc),aixam e mult mai incet dar mai sigur si cum am zis,poti sa il utilizezi pe orice sezon.
Pe motor,ploua nu poti iesi(sau te imbraci in plastic ca intr-o centrala nucleara),cand e prea frig nu se poate iesi si la putin polei vei merge din nou cu autobuzul.
Din aceste puncte de vedere,masina castiga.Mai are ca avantaje spatiul disponibil,mai poti lua o persoana si 2-3 bagaje.
Mobilitatea e singurul dezavantaj al masinutzei si fiabilitatea.Sunt masini facute pentru a se incadra in legile cretine,mi se pare o putere exagerat de mica pentru greutatea masinii si daca e sa calci pe unu pe trecere,dieferenta o face pedala de frana si soferul,nu viteza de 60 sau de 80,depinde de cat carbune are in cap.Si cu aixam si cu suv se pot calca oameni pe trecere.
Daca te decizi spre masina,cauta una din afara parerea mea,sunt mult mai ingrijite si gasesti cam in fiecare oras un service specializat pentru modele,in ro le poti numara pe degete si ajung sa fie reparate de 'doreli' care inca studiaza sistemul de injectie cu rampa comuna.
In concluzie,clar masina,singura problema raman piesele si fiabilitatea scazuta.

Mersi ! Cred ca pana la urma o sa imi iau un Aixam si o sa incerc sa il fac pe placul meu...hmm sunt curios daca as putea si daca ar fi legal sa pun ceva jante mai mari? Am vazut pe net un tip cu niste jante mai late aprope de 2 ori cat cele originale si arata bestial..pacat ca nu mai am pozele. :(

Campers 31-03-13 19:40

grea alegere ..
cu o motocicleta cat de cat ( r125 sa zicem , sau rs125 ca te-ai incadra cu banii pt una in stare excelenta , cbr125 e urata cu draci) , poti iesi si la drumuri lungute :)
si crede-ma , nu se compara placerea de a pilota cu placerea de a conduce ..
daca stai in oras marisor , cu moto te poti si strecura la semafoare .. nu stai la un semafor de 4-5 ori..

minusuri microcar - tot nu poti face sex in ea , e prea mica ! (poate un oral =)) )
fiabilitate scazuta
zgomot urat
nu prea poti iesi cu ea din oras (sau poti , dar cu riscul de a pleca in iunie si ajunge in august la mare sa zicem + 350214321 claxoane/minut de la tiristi ca ii incurci ..)

crede-ma , cu motocicleta de multe ori e o placere sa mergi chiar si pe ploaie , la drumuri lungi (conditionat de caldura , evident) ..

si uite ca eu totusi am folosit motocicleta pana pe la sfarsitul lui noiembrie (parca ?!) si acum de la inceputul lui martie ..adica decat vreo 3-4 luni pauza pe an

e rau cand trebuie sa mergi undeva unde nu poti ajunge ciufulit si ud ..

eu ca sa iti zic sincer , am fost pus in situatia asta de 3 ori
de toate cele 3 ori am ales motocicleta

esti tanar , acum e vremea ei .. mai tarziu tot o sa mergi cu electrice si cacaturi .. da' cu moto nu o sa mai ai chef la 50ani ;)

emi0015 31-03-13 20:59

Quote:

Originally Posted by Campers (Post 5421995)
grea alegere ..
cu o motocicleta cat de cat ( r125 sa zicem , sau rs125 ca te-ai incadra cu banii pt una in stare excelenta , cbr125 e urata cu draci) , poti iesi si la drumuri lungute :)
si crede-ma , nu se compara placerea de a pilota cu placerea de a conduce ..
daca stai in oras marisor , cu moto te poti si strecura la semafoare .. nu stai la un semafor de 4-5 ori..

minusuri microcar - tot nu poti face sex in ea , e prea mica ! (poate un oral =)) )
fiabilitate scazuta
zgomot urat
nu prea poti iesi cu ea din oras (sau poti , dar cu riscul de a pleca in iunie si ajunge in august la mare sa zicem + 350214321 claxoane/minut de la tiristi ca ii incurci ..)

crede-ma , cu motocicleta de multe ori e o placere sa mergi chiar si pe ploaie , la drumuri lungi (conditionat de caldura , evident) ..

si uite ca eu totusi am folosit motocicleta pana pe la sfarsitul lui noiembrie (parca ?!) si acum de la inceputul lui martie ..adica decat vreo 3-4 luni pauza pe an

e rau cand trebuie sa mergi undeva unde nu poti ajunge ciufulit si ud ..

eu ca sa iti zic sincer , am fost pus in situatia asta de 3 ori
de toate cele 3 ori am ales motocicleta

esti tanar , acum e vremea ei .. mai tarziu tot o sa mergi cu electrice si cacaturi .. da' cu moto nu o sa mai ai chef la 50ani ;)

Din fericire am avut parte de un scuter timp de 1 an si ceva ( am condus fara carnet undeva la 6000 km) si imi placea grozav dar in situatia mea cred ca mar avantaja un aixam deoarece stau la tara undeva aproape de oras si fac naveta cu autobuzul si sincer m'am saturat mai ales iarna asta am racit incontiunu din cauza asteptarii autobuzului in autogara...o sa incerc sa fac dintr'un Aixam o masina pe placul meu si sper sa reusesc.

Campers 31-03-13 22:13

spor ! :)

emi0015 01-04-13 10:56

Merci. :D

All times are GMT +2. The time now is 23:38.

- Copyright 2026 4Tuning