![]() |
Anvelope XL
Salut,
Poate cineva sa-mi zica (din experienta proprie) daca anvelopele XL (extra load ) sunt recomandate si masinilor normale ? Fiecare topic de pe net spune ca acestea ar fi pt. masini de tonaj mai mare, ca la masini normale produc o tinuta de drum mai dura si mai zgomotoasa. Are cineva experienta cu astfel de tipuri de anvelope ? |
Re: Anvelope XL
Sunt acelasi lucru cu c-urile, sau sunt intermediare, adica nici normale nici c-uri?
|
Sunt defapt niste E-uri....
Imi cer scuze ca limbajul meu automobilistic e limitat, poate eu nu am inteles ce ai vrut tu sa zici sau inoti in ape necunoste. |
Salut!
XL īnseamnă Extra Load, adică īncărcare suplimentară. Īntr-adevăr astfel de anvelope sunt recomandate pentru autoturisme care tranposrtă gretuăți mai mari. Anvelopele cu XL au un load index mai mare, față de pneurile fără XL, adică suportă o greutate mai mare pe anvelopă. De obicei au și un preț mai ridicat față de anvelopele fără XL, deci după părerea mea nu merită investiția dacă nu transporți greutăți mai mari. De exemplu diferența dintre o anvelopă Vredestein cu Xl și o anvelopă Vredestein făra XL poate să ajunga chiar si la 40 de lei. |
Repet cu riscul de a deveni plictisitor: nu ma intereseaza detalii ce se regasesc pe orice forum sau diferenta de pret dintre acestea.
Ma intereseaza direct cum se comporta. Multumesc! |
Intrucat nu am reusit sa primesc pareri despre aceste anvelope, m-am avantat eu si am cumparat 4 anvelope XL.
Primele impresii: tinuta de drum nu este cu mult mai diferita, se simte un pic ca rata de absorbtie a socurilor nu este la fel de buna, dar acest lucru se poate datora si trecerii la un o janta mai mare. Nu pot inca sa trag o concluzie generala, dar voi revenii cu impresii pe masura ce adun ceva km. |
Stai linistit, nu e nici o problema cu faptul ca sunt XL. Faci presiunea doar cu 0.1 atmosfere mai putin si ai rezolvat problema. Anvelopele tale vor fi mult mai rezistente la drumurile noastre proaste...
|
Nu e nici o problema cu anvelopele XL atata timp cat respecti dimensiunea din cartea tehnica a masinii ! :-)
|
Salut valyd1971,
Merci pentru raspuns. Anvelopele XL au o greutate mai mare decat cele obisnuite, Falken Ziex 914 XL cu dimensiunile 205/50/17 au de exemplu 8 kg. In conditiile in care impreuna cu jantele pe care au fost montate (de 7,5j) a rezultat o greutate totala de 18 kg (1 janta+ anvelopa) , ma gandeam sa nu influenteze in mod negativ alte componente ale masinii. Intradevar datorita 'armaturilor' care se pot observa pe peretii laterali ai anvelopei tind sa cred ca rezista mai bine gropilor si nu exista riscul sa isi strice integritatea structurala la un impact mai serios cu o groapa. Pana in momentul de fata pot sa zic ca sunt multumit de alegerea facuta, directia nu este mai 'grea' , tinuta de drum nu este zgomotoasa. |
Salut tuturor o intrebare am si eu...am vazut pe niste anvelope notatia WXL iar mai jos Extra Load Radia Tubeless...Stie cineva sa-mi explice pe scurt multumesc anticipat
|
| All times are GMT +2. The time now is 19:50. |
- Copyright 2026 4Tuning