Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea BMW Seria 5 (https://forum.4tuning.ro/644-masina-mea-bmw-seria-5.html)
-   -   E34 - 520i Tancul meu :D (https://forum.4tuning.ro/644-masina-mea-bmw-seria-5/362523-e34-520i-tancul-meu.html)

liviu91 25-02-13 21:11

E34 - 520i Tancul meu :D

Buna tuturor! Dupa esecul cu corsa , am reusit sa imi iau o masina pe placul sufletului meu si anume un Bmw E34 an 1991 motor 2000 24v, culoare alb (tiganesc dar asta e). Masina e in stare jalnica (cu exceptia motorului) dar in timp sper sa o aduc pe picioarele ei! Ca dotari ar avea cateva si anume: AC, scaune incalzite si cred ca doar atat! Fara prea multe vorbe vreau sa scriu ce se va face/modifica pe viitorul apropiat la masina:

-facuta tinichigeria, mai ales pragurile facute de la 0
-vopsita gri sobolan
-facut bucsaraie si ce mai bate pe la ea
-o suspensie reglabila
-jante pe 17 (ca model nu stiu inca dar stiu sigur ca va fi cu buza lata)
-geamuri electrice fata , spate
-retapitat stalpii si plafonul
-un obc mare
-scaune recaro textil
-facuta instalatia electrica calumea
-un autoblocant

Lista ar putea continua dar nu imi mai aduc aminte acum ce ar mai fi!
Sper sa o pot face cat mai repede sa ma pot bucura de ea, dar nici nu ma grabesc pentru ca nu imi foloseste acum!

Pozele vor veni si maine!8)

O seara buna tuturor!

liviu91 26-02-13 17:38

Re: E34 - 520i Tancul meu :D

7 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by liviu91 (Post 5378419)
Buna tuturor! Dupa esecul cu corsa , am reusit sa imi iau o masina pe placul sufletului meu si anume un Bmw E34 an 1991 motor 2000 24v, culoare alb (tiganesc dar asta e). Masina e in stare jalnica (cu exceptia motorului) dar in timp sper sa o aduc pe picioarele ei! Ca dotari ar avea cateva si anume: AC, scaune incalzite si cred ca doar atat! Fara prea multe vorbe vreau sa scriu ce se va face/modifica pe viitorul apropiat la masina:

-facuta tinichigeria, mai ales pragurile facute de la 0
-vopsita gri sobolan
-facut bucsaraie si ce mai bate pe la ea
-o suspensie reglabila
-jante pe 17 (ca model nu stiu inca dar stiu sigur ca va fi cu buza lata)
-geamuri electrice fata , spate
-retapitat stalpii si plafonul
-un obc mare
-scaune recaro textil
-facuta instalatia electrica calumea
-un autoblocant

Lista ar putea continua dar nu imi mai aduc aminte acum ce ar mai fi!
Sper sa o pot face cat mai repede sa ma pot bucura de ea, dar nici nu ma grabesc pentru ca nu imi foloseste acum!

Pozele vor veni si maine!8)

O seara buna tuturor!

Unele schimbari cum ar fi: termostat, garnitura culbutori, ulei , filtre !
Si pozele promise! Scuze pentru claritatea pozelor si pentru jegul din/de pe masina! O sa revin cu altele cand e spalata! O seara buna!

Swamp Boy 27-02-13 13:22

1 Attachment(s)
opaaaa ia uite cine a trecut in randul BMW-stilor :rolleyes2

Mie imi palce culoarea alba ...cu jante calumea va arata beton

Bafta cu masina

liviu91 27-02-13 17:12

Quote:

Originally Posted by Swamp Boy (Post 5380700)
opaaaa ia uite cine a trecut in randul BMW-stilor :rolleyes2

Mie imi palce culoarea alba ...cu jante calumea va arata beton

Bafta cu masina

Mersi Norbi...sper sa ne vedem curand la o poveste:D , si eu sunt in dubii cu culoarea, poate raman pe alb sa ma sfatuiesc si eu cu vopsitoru si imi e si mie mai simplu la rar!
Bafta si tie!

shox 27-02-13 20:13

Lasa man ca e misto si alba si in plus sunt foarte putine e34 albe din cate am vazut eu .
Si eu am luat-o pe a mea intr-o stare jalnica dar usor usor sper sa o aduc pe calea cea buna.

liviu91 27-02-13 20:24

Quote:

Originally Posted by shox (Post 5381312)
Lasa man ca e misto si alba si in plus sunt foarte putine e34 albe din cate am vazut eu .
Si eu am luat-o pe a mea intr-o stare jalnica dar usor usor sper sa o aduc pe calea cea buna.

Am vazut una pe alb cu bandouri negre si jante ac schnitzer cu buza lata arata intr-un mare fel, cred ca va ramane alb pana la urma! Orice se poate repara doar sa vrei! Saptamana viitoare intra si a mea la thinichigerie, pana atunci trebuie sa o las in ''curu gol''! Multa bafta si tie @Shox!

P.S. Am masurat azi compresia la motor: 16-16-14-12-12-16

DYC88 28-02-13 11:12

Felicitari cu proiectul, sper ca stii ca la garnitura capacului de chiulasa se pune un strat subtire de mastic chiar daca este noua, suruburile de pe laterale au distanta prea mare intre ele si incepe sa dea ulei; in unele cazuri da si la orificiile bujiilor; eu m-am ars asa, n-am vrut sa pun mastic si a trebuit sa il desfac din nou.

Ori nu merge bine aparatul ori.. Deci compresia maxima este undeva la 14.2-14.5 la M50, o diferenta mai mare de 0.5 bari arata segmenti uzati sau supape care nu inchid; la mine dupa rectificarea scaunelor supapelor si la 150k km am 14.1-14.2 pe toti.

liviu91 28-02-13 11:22

Quote:

Originally Posted by DYC88 (Post 5381950)
Felicitari cu proiectul, sper ca stii ca la garnitura capacului de chiulasa se pune un strat subtire de mastic chiar daca este noua, suruburile de pe laterale au distanta prea mare intre ele si incepe sa dea ulei; in unele cazuri da si la orificiile bujiilor; eu m-am ars asa, n-am vrut sa pun mastic si a trebuit sa il desfac din nou.

Ori nu merge bine aparatul ori.. Deci compresia maxima este undeva la 14.2-14.5 la M50, o diferenta mai mare de 0.5 bari arata segmenti uzati sau supape care nu inchid; la mine dupa rectificarea scaunelor supapelor si la 150k km am 14.1-14.2 pe toti.

Mersi pentru urare, eu pun de etansare e acelasi lucru cu masticul! Tot ce ii posibil sa nu functioneze calumea...oricum motorul e in mintile lui deocamdata! Cand va fi nevoie sa il fac il voi face sau daca nu il voi scimba tot cu un 2000 cm3 dar de motor mai nou (e39)

Bafta si tie , ai un e34 foarte frumos! Numai bine

Swamp Boy 28-02-13 20:42

nenea mai pune poze cu TANCU :D

liviu91 28-02-13 21:05

Quote:

Originally Posted by Swamp Boy (Post 5382665)
nenea mai pune poze cu TANCU :D

La schimbat garnituri ulei antigel nu cred ca au rost pozele Norbi, plus ca nu prea am reusit sa muncesc la ea, in afara ca mi-am batut capul azi pana am reusit sa aerisesc instalatia de racire (e destul de greu la motoarele astea cu aerisitul)! Am mai reusit azi sa schimb si bordul ca nu imi mergea, acum functioneaza tot! Maine ma duc dupa toba completa de inox pe doua iesiri pana la serpisori , va trebuii modificata putin! (in poza cred ca se observa ca are toba de diesel :)))) O sa fac maine poza la toba si dupa ce ii fac un dush! Sper sa apuc in weekend sa o dezbrac ca sa o duc saptamana viitoare la tinichigiu! Bafta :D

liviu91 02-03-13 17:57

13 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by liviu91 (Post 5382720)
La schimbat garnituri ulei antigel nu cred ca au rost pozele Norbi, plus ca nu prea am reusit sa muncesc la ea, in afara ca mi-am batut capul azi pana am reusit sa aerisesc instalatia de racire (e destul de greu la motoarele astea cu aerisitul)! Am mai reusit azi sa schimb si bordul ca nu imi mergea, acum functioneaza tot! Maine ma duc dupa toba completa de inox pe doua iesiri pana la serpisori , va trebuii modificata putin! (in poza cred ca se observa ca are toba de diesel :)))) O sa fac maine poza la toba si dupa ce ii fac un dush! Sper sa apuc in weekend sa o dezbrac ca sa o duc saptamana viitoare la tinichigiu! Bafta :D

Azi am reusit sa o ''dezbrac'' , luni dupa un dush o sa o duc la tinichigiu! Rugina persista in unele locuri dar eu zic ca in afara de praguri nu cred ca mai am probleme asa grave ca acolo + decupata din podea putin! Am facut cumparaturi noi ( luni le aduc acasa ) :consola pe negru ca noua (a mea era rupta si putin desprinsa pielea aia sau ce e, alte fete de usi , scaune fata + banchete spate semi-piele ( rog sa imi spuna si mie cineva daca pot pune incalzirea de pe a mele pe cele semi-piele ), toba e acasa mai trebuie decat sa o curat putin, in rest va tin la curent cu restul! Astept si parerile voastre si atasez cateva poze, si inca una cu catelul meu care m-a ajutat si el :D! O seara buna si un weekend placut!8)

dragomir_tibi 03-03-13 08:11

ohooo pai arata bine la tabla credeam ca e mai coapta...bv insista cu lucrarile ca o sa iasa bine

hai sati dau niste semnale albe sa scapi de alea galbene;)

Swamp Boy 05-03-13 14:47

Liviule cums tai cu tancu? ramane ALBA ori Neagra:twisted:

liviu91 05-03-13 17:23

Quote:

Originally Posted by Swamp Boy (Post 5388096)
Liviule cums tai cu tancu? ramane ALBA ori Neagra:twisted:

Inca nu stiu Norbi ...vedem ce o fi! E la tinichigiu...

bogdanktf 06-03-13 13:34

ai cva de lucrat la ea dar parerea mea e ca merita!!o sa iasa super ok!sporr!

All times are GMT +2. The time now is 23:36.

- Copyright 2026 4Tuning