![]() |
Modificare clapeta acceleratie.
Am găsit un video pe Youtube şi am destul de multe semne de întrebare dacă o fi sau nu adevărat ce spune moşul, dar oricum ar fi interesant de încercat.
https://www.youtube.com/watch?v=RWIwj53kLlA |
Re: Modificare clapeta acceleratie.
F. interesant dar nu cred ca aduce un castig prea mare. In prima faza am crezut ca prelucreaza partea din fata a clapetei dar a finisat marginea dinspre motor. Cred ca turbulente apar oricum cand se intalnesc cele 2 jeturi de aer.
Mai degraba se mareste sectiunea clapetei si fluturele pt. un debit mai mare de aer, numai ca asta nu se poate face cu o simpla freza |
Si eu sunt destul de interesat sa vad daca chestia asta chiar merge mai ales ca am si un sistem HHO montat...din ce am gasit pe net mosuletul chiar are succes cu acest "Groove" are chiar si un guide http://peswiki.com/index.php/Directory:Gadgetman_Groove
Daca e cnv dornic sa incerce asa cv pe o clapeta de acceleratie chiar as vrea sa vad si eu rezultatele. |
1 Attachment(s)
Am marit o clapeta de la 50 mm la 54, am subtiat axul, am pus suruburi mult mai mici si ingropate. Se simte. Am incercat sa finisez si marginea banutului ca in clip dar l-am stricat pt ca nu mai inchidea bine.
|
Asta pt aspirate poate... la supraalimentate se duce spre motor aerul ala de oriunde s-ar ascunde.
|
Asa este la aspirat este mult mai important.
La turbo aerul vine comprimat in timp ce la aspirate este tras, aspirat de fapt cum spune si numele. In functie de model si pozitia senzorilor poti sa castigi dar nu trebuie sa majorezi f mult diametrul clapetei. Atentie, multe clapete nu deschid destul de mult, daca sunt pe cablu ar fi bine sa le reglati pana deschid la fata cu axul deci cam 95%. Ascutirea muchiei este si ea foarte buna iar daca puteti face si aplatizarea axului e mai bine. In mod uzual aduce o crestere de 1-1.5%. |
| All times are GMT +2. The time now is 08:22. |
- Copyright 2026 4Tuning