![]() |
Help incinta subwoofer altfel
Salut, intentionez sa aduc putin suflu sistemului audio din al mei mini cooper, si m-am gandit ca nu vrea ceva profii, sau clasic, ci sa fac ceva putin altfel. asa ca, am gasit prin casa doua keg-uri de heineken, si m-am gandit ca are merge perfect in ele doua Kicker 07CVT65, mai ales ca incinta minima pentru ele era de vreo 5litrii, am zis perfect.
DIlema care o am, ar fii ca nu cred eu(dupa mintea mea ce putin) ca tabla aia de aluminiu are o rezonanta prea buna. si ma gandeam sa iau niste placaj(furnir)de 3-4mm, sa-l fierb, si sa-l roluiesc si sa-l bag apoi in interiorul butoiului, iar spatiul care ramane intre peretele butoiului si placaj sa-l umplu cu ceva spuma, sau vreun chit, nu stiu exact inca(astept sfaturi). Mentionez ca nu ma astept sa imi sara geamurile de la masina, dar finnd o masina cu un volum interior destul de mic, eu zic ca o sa se simta macar putin, mai ales ca sunt doua. Va multumesc pentru timpul pierdut cu citirea postului meu, si multumesc inca o data daca imi si raspundeti. |
Re: Help incinta subwoofer altfel
Quote:
Te pot ajuta cu mare placere, daca imi trimiti butoiasele la Severin. Pot sa iti fac coaste din MDF la interior, decupate pe freza CNC. Precizie la zecime de milimetru. Astfel vei dubla peretii la interior cu inele de MDF iar intre ele si tabla se va introduce spuma expandabila la final, prin niste gauri lasate special in material. Inelele ce se introduc vor avea o forma neregulata la exterior pentru a permite spumei sa se intinda si sa "sudeze" bine peretii butoiasului de inelele de MDF. Trebuie numai sa ti cont de volumul dislocuit de "tratamentul" acustic... inelele vor avea minim 16mm grosime. Ce dimensiui are un butoias? |
Quote:
|
Forma in sine ii asigura rigiditate, nu trebuie adaugat nimic pentru rezistenta. Gandeste-te ce presiune este intr-un butoi de bere sau intr-o sticla de suc si nici unele nu se deformeaza. Si sticla de suc e foarte slaba daca apesi pe ea neuniform, dar daca incerci sa o presurizezi, o sa constati ca rezista la multa presine.
Daca e sa socotim, pentru o incinta un tub de PVC de canalizare e MULT mai solid decat o cutie de MDF. Problema e faptul ca materialul rezoneaza foarte usor, fiind usor. Ca si experiement, insonorizeaza cu 2 straturi tot butoiul si testeaza. Pun pariu ca va fi ok :) Din punctul meu de vedere, daca ai o masina mica, o incinta cilindrica e cea mai proasta varianta, irosesti mult spatiu. |
Quote:
|
Quote:
Folia de Al & cauciuc sintetic, de 2 sau chiar 4mm ajuta foarte mult. Gasesti la STP, GZ.... |
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 21:06. |
- Copyright 2026 4Tuning