![]() |
BMW 320 Coupe sau Ford Focus 1,6
Salut,
Am si eu o nelamurire. Mie imi place foarte mult BMW 320 e46 Coupe din 2002-2005 cu 150-170 hp Euro 4-benzina dar taicamiu ma sfatuieste sa-mi cumpar in aceasi bani un Ford Focus 1,6 Diesel break cu 109 Hp din 2009 euro 5. Adevarul este ca Ford Focus arata destul de bine la interior Full Options si km pana in 120.000 am gasit. Acum am auzit diferite pareri ca la BMW sunt piesele foarte scumpe, ca are km ff multi sau ca masina e fff veche din 2002 (de ex)...sau consuma fff mult 12L / 100km in oras pe cand Fordul ia 4,7 L/100km . Parerea voastra care ar fi legate de aceste 2 masini... pe care a-ti alegeo fara alte variante? |
Re: BMW 320 Coupe sau Ford Focus 1,6
Piesele de Bmw o sa ti se para ieftine in comparatie cu cele de Ford... Mergi pe Bmw, masina mai potrivita pt varsta ta. Legat de consum, fordul nu o sa consume niciodata 4.7 in oras, asteapta-te la un 7-8, asta daca e diesel.
|
salut , legat despre acel FORD
daca masina este IMPORT 100% acei Kilometri sunt FALSI !!! 99% sigur !!! daca masina este cumparata din Romania si este la prim propietar atunci 100% km sunt reali !!! EU as opta pentru FORD chiar daca ar fi import si dati km inapoi ..mai mult de 200k nu are cum sa aiba .....este o masina mult mai moderna si eleganta cu o tinuta de drum si confort pasageri nemaipomenit ! Daca esti mai pustan si vrei sa iti iei masina pentru tine BMW e foarte OK ! |
Quote:
|
km din bord in zilele noastre, sunt irelevanti. Eu te sfatuiesc sa mergi pe alte criterii si sa alegi masina in stare tehnica cat mai buna, caroseria cat mai dreapta, vopsita intr-o singura culoare. Daca iti cauti unul din modele, documenteaza-te [e forumurile celor 2 marci si te vei hotara singur. Bafta
|
Quote:
Avantaje : intretinere mai ieftina , piese GRELE care pot sa cada le gasesti la preturi BUNE !!! Ford ...face parte dintr-un parc auto nou ,avantajul ANUL ..poti sa inchei o polita CASCO ...dar , piese mai scumpe masina noua etc Dezavantaje ...la unele piese GRELE nu prea cred ca o sa le gasesti SH sau daca le gasesti la PRETURI MARI !!! |
Quote:
|
Probabil ai dreptate, eu ma refeream sa caute problemele comune aparute la e46 dar si la Focus. In felul acesta, isi poate forma o parere. Cert este ca, eu unul as alege e46. Nu exista comparatie intre cele 2.
|
Quote:
|
320i va consuma minim 12 in oras(mie-mi lua aproape 14) si un 8 in afara.
Sunt 2 masini total diferite, cu capul as alege focus, cu inima 320ci. |
Quote:
|
Dacă alegi FORD, va trebui să ai mare grijă la filtrul de particule(să-i pui lichid cānd īți cere), turbină, intercooler, toate filtrele să fie schimbate la timp. Să nu mergi cu ea īn ture joase, pentru că vei umple filtrul de particule de funingine..
Dacă ești dispus să fi responsabil(pentru că BMW-urile nu sunt mașini ușoare) sunt PRO pentru BMW. Dacă mergi mai mult īn oraș, și ai și de gānd să-ți faci familie, atunci sunt PRO pentru Ford. Mașini foarte spațioase. |
Quote:
|
Quote:
Am uitat să menționez de pistoane și injectoare. Știu astea de la tata, care a avut același motor doar că pe non-facelift. |
| All times are GMT +2. The time now is 17:41. |
- Copyright 2026 4Tuning