![]() |
E36 retrofit clima digitala
Salutari,
Vreau sa pun clima digitala pe pisica fara AC si ma intereseaza care sunt toate piesele de care am nevoie si cam tot ce trebuie facut sa o schimb singur in caz ca sunt colegi care au facut treaba asta deja. mersi. |
Re: E36 retrofit clima digitala
radiatorul din fata (condensorul), electroventilator cu 2 trepte, switch-ul in 2 trepte ce vine insurubat in radiator, filtrul dezumidificator (e obligatoriu sa se puna nou), conducte, compresor, aeroterma, computerul (panoul) de AC, inca o mufa (neagra) care vine din instalatia masinii la aeroterma si 3 relee: 2 pentru electroventilator si unu pentru compresorul de AC. Ah, si mai sunt 2 sigurante care se adauga din cate-mi aduc aminte. Pentru instalatia electrica ai nevoie de schema, ai nevoie sa vii cu un fir din ECU-ul masinii in releul pentru compresor... asta daca vrei s-o faci ca la carte. Succes!
|
Da' din clima cu rotite nu ramane nimic ?
|
Quote:
|
Aha... O veste buna :)
Bine ca aveti voi cuptor cu microunde... :D |
Quote:
|
am fost destul de explicit. schimba aeroterma si pune panoul digital. atat. de fiecare data cand tii circuitul de freon deschis mai mult de cateva minute, se recomanda schimbarea filtrului dezumidificator. ESTE EXCLUS SA FOLOSITI UNUL SH daca tineti la compresor si la valva de expansiune!
|
Quote:
|
Quote:
Pana atunci, repet ce-am spus si mai devreme: daca ai avut AC cu rotite, inlocuiesti doar aeroterma si panoul.... Si daca bine imi amintesc, trebuie schimbata gura centrala de ventilatie, ca nu-s la fel prinderile in aeroterma. |
Quote:
|
Quote:
(un link eventual) Si care este rolul lui daca spui ca are asa mare importanta starea lui, si cum influenteaza compresorul si avea valva (care te rog sa-mi spui unde este si ce rol are)? Daca nu e prea mare deranjul.... :-) |
Quote:
Cat despre restul, n-am de gand sa scriu ceea ce poti gasi si tu de unul singur pe google. Ar trebui sa scriu zeci de pagini despre fuctionarea sistemului de climatizare in masini, lucruri care le poti gasi singur daca intradevar te intereseaza... |
Chiar ma intereseaza, dar ma gandesc ca daca tu ai pierdut nu stiu cat timp si acum ai aflat, de ce sa pierdem si noi alt timp, cand, daca esti bine intentionat, ne poti face tu o sinteza, nu in zeci de pagini, ci in cateva idei fundamentale.
Asta daca esti bine intentionat si mai devreme chiar ai vrut sa ajuti. :-) Ulterior, am gasit un articol care explica destul de bine sistemul. http://www.iovi.ro/blog/aerul-condit...corespunzator/ |
12 Attachment(s)
Cam asta am adunat pana acum, le-am numerotat sa fie mai usor pe viitor cum vin montate. Ce mai lipseste?
== si un link cu ajutor in demontarea bordului: http://forums.bimmerforums.com/forum....php?t=1574093 |
Quote:
Releul din poza 8 e pentru ventilatia stationara. Eu unu, nu mi-am mai pus obtiunea asta. Mai ai nevoie de a 2-a mufa care intra in aeroterma (neagra)... si instalatia aferenta de pe masina donoare. Plus soclurile releelor.... mai sunt parca niste sigurante ce trebuie adaugate in cutia de sigurante. Compresorul din cate vad e de 6 cilindri. |
| All times are GMT +2. The time now is 17:01. |
- Copyright 2026 4Tuning