![]() |
ajutor calculare port incinta
Salut, mi-am facut o incinta bass reflex pentru un difuzor de 25cm.
Dimensiunile incintei latimea:50cm, inaltimea:36cm, adancimea:32cm, am facut si un port cu inaltimea:36cm, grosimea:3cm, si lungimea 45cm. acum vreau sa stiu care este acordajul acestei incinte, mie bassboxu mi.a dat 35hz si nu stiu daca am calculat bine. |
Re: ajutor calculare port incinta
Trebuie sa ai niste parametri TS la difuzorul respectiv.si cu acei parametrii calculezi portul incintei cu ajutorul programului bas box sau win ISD
|
difuzorul este un mac audio stx 10 inch
FS:27Hz Qes:0,30 Qms:3,96 Vas:76l Xmax:22mm dar cutie este deja facuta, si portul este acela de mai sus. Vreau sa stiu daca e calculat corect portul pentru 35hz, daca nu il mai lungesc. |
1 Attachment(s)
atasez o schita, scuzati desenul.
|
dimensiunile date de tine sunt interioare sau exterioare ? ce grosime are materialul din care ai facuto ?
|
dimensiunile sunt interioare, pal de 2cm
|
cutia are acordaj ~37hz, care in functie si de difuzor pot fi mici diferente.
Daca ai deja facuta cutia precum spui, poti testa pe sinus-uri la volum mic si vezi unde suna cel mai tare ascultand direct pe port, nu in masina/casa sau unde o ai. Iti mai poti da seama si la volum mai mare, tot pe sinus-uri unde diful are xmax cel mai mic te apropii de acordaj. |
difuzorul nu este cine stie ce, este o chinezarie de 25cm si il am pe un logan.
acest difuzor a fost rebobinat si imi palpaie rau farurile dupa muzica. |
Quote:
|
cabluri am de 16 de la electrice, sunt destul de groase.am o statie:
MVU-9090 Max. Leistung (1 kHz sinus burst 2,8, U = 14,4 V): 4 Ohm: 2 x 400 W / 1 x 1200 W 2 Ohm: 2 x 600 W RMS Leistung (DIN 45 342, U = 14,4 V) : 4 Ohm: 2 x 200 W / 1 x 600 W 2 Ohm: 2 x 300 W Lautsprecherimpedanz (Stereo): 2 – 8 Ohm Frequenzbereich (-3 dB): 5 – 50.000 Hz Klirrfaktor (1 kHz, DIN 45 403): < 0,05 % Kanaltrennung (1 kHz, IEC 581): > 60 dB Rauschabstand (IEC A): > 100 dB Eingangsempfindlichkeit (Low level input): 0,2 – 5 V Eingangsimpedanz (Low level input): 25 kOhm Low-pass Filter (12 dB / Oktave): 50 – 250 Hz High-pass Filter (12 dB / Oktave): 40 – 500 Hz Bass boost: 0 - 12 dB bei 45 Hz Spannungsversorgung (Minus = Masse): 12 V (9 – 15 V) Absicherung: 1 x 60 A |
16mm2 nu sunt chiar ok, pt un 5-600w trb ceva minim 25mm2
vezi contactele daca sunt perfecte, masa de unde o ai luata... in cel mai rau caz bateria slaba. |
masa este luata dupa caroserie, de la un surub din spatele banchetei si are maxim 20cm lungime
|
Quote:
|
da, am smirgheluit foarte bine pana s-a luat toata vopseaua.
|
problema cu palpaitul farurilor la masina mea este de la subwoofer, a fost bobinat prost, sarma lipita cu picatura si nu cu lac.
|
| All times are GMT +2. The time now is 11:19. |
- Copyright 2026 4Tuning