![]() |
Bord de 12 Ts adaptat pt coaja de Dacia
1 Attachment(s)
Daca s-a mai discutat, imi pare rau si accept urechelile
Daca nu s-a mai discutat, rog niste lamuriri... Deci....avem una bucata coaja de bord de Dacia 1310, an 1984....si una bucata bord de Renault 12 Ts, ca in poza Din cate am vazut eu, difera mufele, in sensul ca una din mufele bordului e mai mica decat mufa instalatiei.... Se poate face ceva, o adaptare, e cineva care poate sa mi-o faca si mie (adaptarea, nu fiti escroci).... Cu multumirile de rigoare.... Stima |
Re: Bord de 12 Ts adaptat pt coaja de Dacia
2 Attachment(s)
Ala din poza ta e de TL cred, neavand turometru. Cel de TS Ph2 are turometru in stanga, cu ceas de temperatura apa dedesubt.
Urmeaza parere personala... Tablou bord Dacie 1310 TLX: - avantaje - indicatoare incarcare baterie si presiune ulei in plus fata de reno; - dezavantaj - vitezometrul, mai mult mai devreme decat mai tarziu crapa. Tablou bord Reno12 TS Ph2: - avantaj - vitezometrul de f buna calitate; - dezavantaj - lipsesc ceasurile si martorii suplimentari de la TLX. Concluzie: optimul, dpmdv, il reprezinta combinarea celor doua, care e foarte simpla - se pune vitezometrul de Reno in tabloul de Dacie (trebuie cablu de vitezometru cu clipsare (Takosan), sau adaptare la cablul cu piulita din plastic). _____________ Edit: am gasit si o poza de la momentu' modificarii. |
Problema 1: rezolvata
Ai dreptate, in poza e bordul de Tl, nu am fost atent la poza Eu il am pe ala de Ts, cu turometru Problema 2: inca activa Bordul meu original e cel din '84, fara turometru Problema care imi vine acum in minte....oare instalatia masinii are fire pt turometru?? Daca nu, inseamna ca il pun degeaba....doar de design O cola pt raspuns si poze |
E mai greu pana tai mufele tale si te apuci cu lampa de control sa legi firele la noile mufe. Urmaresti fiecare pin la ce merge si le faci.
|
Quote:
Din ce stiu eu, torometrul functioneaza pe baza de impulsuri electrice. Se leaga la bobina de inductie, dar nu mai retin exact in ce mod. Cauta pe internet si sigur o sa gasesti cum se leaga. Stiu ca am citit acum ceva timp. Tine-ne la curent. |
1 Attachment(s)
Gata si cu adaptarile....
Multumita unui prieten am pus mana pe asa ceva...:lol: |
1 Attachment(s)
tatal meu cand e reconditionat r12`le a pus ceasuri de apa si ulei ca la dacie...pt ca na..bordul de TL nu avea presiune ulei si temperatura apa....si mai un dezavantaj la bordul VEGLIA de renault 12....acele de la indicatoare se indoaie de la caldura....
|
| All times are GMT +2. The time now is 18:48. |
- Copyright 2026 4Tuning