![]() |
OT: Preturi in LA ...
oamenii astia sunt romani sau tot felu de alte natii de prin california, posesori de Audi?
si btw- daca e vorba de tineri cu Audi-uri relativ noi modificate, nu prea sunt ei chiar \"oameni simplii\" |
Re:
Quote:
lol ... sweet question ... ideea e ca acolo ... avem pe cineva care sa ne reprezinte! Marius shi George ... sunt nishte cunoshtintZe de-ale noastre de aici ... ei sunt Romāni stabilitzi in state ... ceilaltZi sunt prietenii lor foarte buni ... !!! exact ce ne-am dorit noi ... prieteni :) ... shi chiar ne sunt prieteni ... binentzeles ca nu prea avem cum sa ne intalnim cu ei ... dar cine shtie ... pe viitor ... daca va exista ceva \"MARE\" ... poate vom gasi banii necesari sa aducem o mashina sau 2 ... aici ... sa ne arate shi noua ce inseamna bunul gust!:) nu ca aici nu s-ar gasi ... :P ... oricum ... 10X snuggles ... :) ... shi baietZilor (fetelor Trina :P) din INSOMNIA CALIFORNIA! |
Re:
Quote:
2. e vorba de tineri cu Audi-uri \"relativ\" modificate -(avem un membru cu un motor 1.8T dus in cam 350... daca asta este relativ...asa o fii) si poate nu sunt ei \"oameni simplii\" din punctul de vedere ai unui roman... dar cu un salariu putin peste mediul acolo... (cum ar fii sa ai salariu de 300E inloc de 200E aici la noi) ei asta au facut cu masiniile lor ce au facut ... acum din standardele din state...ei sunt considerati .... oamenii simpli. |
nu numai prin ochii unui roman, ci prin ochii oricui, american sau ne-american
oamenii simplii si medii din america nu conduc la 20-25 ani audiuri noi modificate, ci Honda Civic sau Toyota Corrola si aici ma refer la cei care nu-s studenti, ci cei care au lasat/terminat scoala si lucreaza full-time. Costul de de propietate (adica, masina+asigurare+intretinere) a unui Audi in nordamerica e foarte mare (casa nu mai vb de unu modificat), de aia e considerata o masina de lux, mai ales cand proprietarul este tanar. |
cea mai tinara e Trina care are 24 de ani...iar cei lati se apropie de 30 si chiar 31.... unul dintre baiteii asta face...are o firma...facuta din banii lui www.greedspeed.com. iar despre americani nu stiu cat de bine cunosti dar daca ai o slujba cat de cat... sa-ti ofere un 3.000-4.000 $ (cea ce nu este exagerat...si nici mult) poti sa-ti permiti sa-ti iei... iar nu vorbim despre case... ci de masinii... iar ptr. a inchiriea un apt. 3 camere te costa in jur de 1200$ iar dupa vreo 10 ani de munca...cred ca iti permiti sa iei o masina... \"acolo\" se obisnuieste munca de la 16 ani. Si crede-ma ca daca esti pasionat poti... si un audi costa in jur de 25.000$ (aprox. 19.000E) nu cred ca e asa mult..... parerea mea...
si ca un alt punct de vedere... parintii lui Trina au f multi bani..... ei ii platesc scoala si.... atat! ..... nu a primit nici un ban ptr. masina... iar cei latli un pic mai invarsta... nici atat.... dar daca ai 16 -20 de ani..da asa e conduci Honda Civic sau Toyota Corrola...... chiar Trina inainte de audi'ul avea un honda Civic.... |
\"acolo\" ? :lol: :lol:
probabil n-ai remarcat ca si eu stau tot pe meleaguri nordamericane, de aia zic ce zic. GDP-ul per capita in USA e spre 30K $ an, cam la acelasi nivel e si GNP-ul. Asta poate sa-ti dea o idee despre americanul de rand. Nivelul de salarizare este foarte diferit depinzand de unde locuiesti in USA. Dar la fel si preturile. In Manhattan, un salariu de 3000-4000$ pe luna este oarecum normal. Dar si preturile sunt aberant de mari, la locuinte mai ales. Insa, la nivel national, salariul unui lucrator normal, este pe la 30K pe an, deci undeva la 2000-2200$/luna Daca zici ca oamenii au pe la 30 ani, atunci da , e relativ ok. Sunt ceva peste americanul de rand, care dupa cum stii dupa statistici, are Toyota Camry sau Honda Accord. Este clar ca sunt oameni cu scoli terminate si cu ceva ani de munca in spate. Pretul este intradevar 25 800, pret de baza la 1.8 170 cp non-quattro, dar aici vorbim de masina fara nici un fel de optiuni. La pretu asta se adauga TVA (8-15% depinzand de stat) si 720$ \"prepare si livrare\". Si uite asa ai ajuns la 30 000 pt modelu de baza (aer conditionat normal, fara computer de bord, fara scaune electrice, fara piele etc). Si daca pretul nu-i problema majora, asigurarile si costul intretineri te omoara. Pt o astfel de masina asigurarea cand ai pe la 20 ani poate sa fie si 400-500$/luna. Cu timpul insa scade, si normal, pe la 30 nu mai e chiar asa rau. Ora de manopera la un dealership la o masina de lux poate sa ajunga si la 100$/ora. PS: rog un moderator sa muta aceste ultime cateva posturi, care nu prea-s on-topic, intr-un alt thread, unu;l nou cu nume relevant la discutie :wink: |
Re:
Quote:
dar ca o ultima post pe acest subiect vreau sa spun ca masinile... Audi A4 1.8T destul de bine dotat pe care il are unul dintre \"acuzati\"... cu clima, piele, trapa... etc... a fost cu taxe cu tot 26.300$! iar assigurarea...nu e pe aproape de 400-500$ pe LUNA????? asta nu ii vine rata plus asigurare pe luna...??? are vreo 400 rata+dobanda pe luna...nu stiu cat fix..dar intreb si iti zic... iar viata in California e destul de ieftin! \"acolo\", nu in montreal... (nu am fost asa ca nu stiu cum e pe la tine) - sar putea sa ajung la anul :lol: anyway.... nu e exagerat pana la urma... \"parerea mea\" iar cei care au civicuri vechi sunt de obicei imigrants.... ca intradevar la inceput e greu ..dar daca ai crescut si muncesti poti sa-ti permiti...inca odata vorbesc in mare... si de Califrnia... (asta a fost ultimul post pe subiectul asta....) scuzati toti pentru blah,blahuri care au fost pe aici..... :wink: si ps - un accord medium fara piele..si nebunii ajunge pe la un 23.000 ..nu prea mare diferenta...? e totul de still...si vreo 4.000$(da e cam mult..) oricum..... Bafta!~ |
la 26 300 inseamna ca i-au dat un mare rebate aia de la dealer, in mod normal e mai scump, deci sigur ca la banii astia e foarte ieftin. Oricum, am vazut MRSP pe carpoint, si Audi-urile sunt mai ieftine in state ca in canada, cu destul de mult.
Din pacate asigurarea nu face parte din rata lunara la masina, asa cum se obisnuieste sa se calculeze in Ro. Asigurarea este total separat si costa enorm. Depinde de varsta, experienta de condus, cartierul unde stai, sexul persoanei,modelul maisni, cate usi are masina, anul, daca e cumparata sau lease, ce metode contrafurt are pe ea, eventuale \"claims\" din anii precedenti si amenzi de circulatie. Cut cat esti mai tanar si cu cat masina e mai sport si de lux, cu atat asigurarea e mai mare. Pt mine de exemplu, la un A4 2005, n-as scapa fara ~500$/luna asigurarea. Mai, nu stiu cum e viatza(mancare, trasport , haine) in Cali, dar daca zici ca un apartament cu 3 camere e 1200$/luna, mi se pare extrem de mult 9depinde si unde e localizat bineinteles, ca daca e vorba de centru LA, atunci e ok). In montreal viatza costa mai putin,dar si salarile sunt mai mici,deci se cam balanseaza. Oricum, m-a frapat putin faza cu \"imigrants\". Adica noi ce suntem? localnici? toti romanii din strainatate, indiferent de cat de bogati sau saraci, sunt tot niste \"imigrants\". PS: mersi moderatorului pt mutare, ar trebui numit subiectu ma gandesc io \" Viata in america\", si pus undeva pe \"tot ce nu poate fii incadrat\", si eventual sa-si mai dea cu parerea pe diverse subiecte legate de \"viata in america\" si alti forumisti :wink: |
Mah nu vreau sa mah bag ca musca in lapte... dar hai sa o zicem pe aia adevarata!
LA e diferit de America... este altceva!! Dupa cite shtiu oamenii aia stau in North Hollywood (de aia chirie 1200)... shi sincer cred ca sunt shi putzin sprijinitzi de parintzi...cred! Shi by the way... sunt romani nascutzi in america... parintzii lor au fost emigrantzi! By the way L.A is the city of all possibilites! :wink: Parerea mea.... sa mah contrazica snuggles! |
Re:
Quote:
iar sa nu uitam ca trina and eliot pay rent at their parents house...ce e drept ei platesc in jur de 1000$ si stau in ditamai vila ...dar oricum.... iar anthony isi plateste singur ...tot - el nu are sprijin de la nimen... Si faza cu imigrantii..... inca o data :clap: |
Re:
Quote:
In centrul L.A. nu prea sta nimeni normal.Acolo sunt numai gasti si shootouts. Oamenii cat de cat mai normali (la cap) stau in suburbii. |
The Valley :wink:
|
Re:
Quote:
Are dreptate Ducu, cred eu, LA , si California in general nu e ca-n restu americii. La fel cum Si Manhattan in New-York e cu totu altceva decat retu orasului si restul coastei de est. |
| All times are GMT +2. The time now is 10:26. |
- Copyright 2026 4Tuning