Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Amplificatoare mono si multicanal (https://forum.4tuning.ro/387-amplificatoare-mono-multicanal.html)
-   -   Pozitionare amplificator (https://forum.4tuning.ro/387-amplificatoare-mono-multicanal/33642-pozitionare-amplificator.html)

53xtc 17-02-07 12:08

Pozitionare amplificator

2 Attachment(s)
Am cumparat un amplificator Ground Zero GZTA 2000TX pentru un sistem Infinity REF 6510cs.

Intrebarea mea este urmatoarea. As vrea sa montez amplificatorul in habitaclu, la picioarele pasagerului din dreapta fata (sau in alt loc daca il gasesc :D ), protejat bineinteles de eventuale lovituri.

Voi scurta astfel traseele de semnal si alimentare. Este o solutie buna sau nu? Sper sa limitez astfel si mai mult pierderile de pe traseu, urmeaza sa aleg cablajelele (8 - 4 - 2 AWG ).

saxo 17-02-07 14:33

Re: Pozitionare amplificator

Daca gasesti loc fara sa incomodeze si in acelasi timp sa-i asiguri si ventilatia corespunzatoare, e OK.
Avantaje insa nu vad in afara de lungimea cablurilor. In rest numai complicatii inutile.

adiv 17-02-07 16:56

Eu l-am montat sub scaunul pasagerului. Nu incomodeaza pe nimeni. Depinde acum si ce masina ai tu...

sharkky 17-02-07 19:37

Ce masina ai?

53xtc 17-02-07 20:41

Multumesc moderatorilor pentru interventia rapida ;)

Audi A4

sharkky 18-02-07 11:21

Ai putea sa-l pui tot in portbagaj dar ascuns...Un prieten cu un BMW si l-a montat in lacasul de la roata de rezerva prins de acel capac ce astupa roata de rezerva, fiind de carton mai gros a infipt 4 suruburi si a prin statia acolo si cand pune acel capac la loc nici nu se cunoaste ca ar fi vreun amplificator pe acolo ... Cablurile vin mascate, tot ce trebuie ... Avantajul la el e ca bateria e in portbagaj si nu in fata ... Eu zic ca nu merita sa il inghesui prin fata, plus ca nu stiu cat de estetic ar fi ...

saxo 18-02-07 11:23

Si cu ventilatia cum ramine ?

sharkky 18-02-07 11:50

Acuma depinde si cat spatiu are acolo ... La bmw stiu ca e destul de generos spatiul ...
In principiu cred ca portbagajul e singura solutie ... Daca nu se poate acolo la rezerva, asta e ... Am dat si eu o idee

saxo 18-02-07 12:10

Trebuie avuta mare grija cu racirea amplificatorului. La urma urmei, un amplificator nu ocupa mult spatiu.

steaua23 18-02-07 12:21

Pun si eu o intrebare pe topicul asta ... ca de mult timp ma roade. Daca pun amplificatorul direct pe incinta ... pot avea probleme ?

saxo 18-02-07 12:29

Teoretic nu ar trebui sa apara niciun fel de probleme. Si eu am folosit solutia asta de citeva ori si nu s-a intimplat nimic.
Insa poti considera ca incomod faptul ca nu poti scoate incinta decit dupa deconectarea mai multor cabluri.

ceachi 18-02-07 12:33

Parerea mea : unul din dezavantaje ar fi ca daca vrei sa scoti sub-ul va trebui sa desfaci toate cablurile de la statie sau sa soti statia de pe sub.
Nu stiu cit poate fi afectata statia de vibratiile incintei , e posibil ca bancheta unei masini sa vibreze mai tare decit incinta?!?

ceachi 18-02-07 12:35

Tare nu apucasem sa vad postul:lol: :lol: :lol:

saxo 18-02-07 12:54

Nu-s probleme cu vibratiile. Vibratii sunt in tot portbagajul...

53xtc 18-02-07 17:46

Multumesc pentru pareri.

Scopul nu este sa-l ascund, ci din ceea ce imi aduc aminte de la fizica si ce am mai citit pe acest forum, pozitionarea amlif-ului in fata , cu traseu de semnal si alimentare redus la minim, ar fi fost o solutie ok... acum nu cred ca va fi o mare diferenta in calitatea suntetului avand in vedere ca alegerea GZ & Infinity a fost decisa in proportie de 99% de considerente finanicare, totalul fiind la 700 RON, la care se mai adauga, 600 pt HU, si cam 10 pt sub si statia lui...

All times are GMT +2. The time now is 07:16.

- Copyright 2026 4Tuning