![]() |
Turbo pe motoare normal aspirate, \"probleme\" cu
Din cate am inteles eu daca pui turbo pe un motor normal aspirat pe injectie trebuie schimbat si calculatorul (ECU) masinii de obicei variantele cu care se schimba sunt destul de costisitoare
vreau si eu pareri despre faza asta sau comentarii... e sau nu e nevoie sa-l schimbi pe calculator |
pai trebuie sa il schimbi pentru a il adapta la noile conditii.
|
ECU te ajuta sa te poti bucura cu adevarat de turbina, daca nu il schimbi, se va observa o crestere de putere, dra nu spectaculoasa, caci nu stie motorul ce sa faca cu noua sa optiune :wink:
|
Sunt 2 optiuni:
1. Piggy back (Unichip, SMTP6/7 etc) 2. Nou program la ECU La mandoi ECU ramane la masina ... numai daca pui Piggy back, atunci nu merge ;) Nou program la ECU e mai ieftin, dar greu de facut si nu are mule optiuni La Piggy back e mai scump , mai usor de facut si are multi mai multe optiuni. Pe ECU no o sa obtini niciodata atat putere ca pe Piggy back. Eu nu prea am auzit despre masini facut in Polonia cu turbina schimbata sau pusa pe N/A pe ECU ... toate sunt sau Pe SMTP sau pe Autotronic (f. scump ~2.500 Euro) sau pe Unichip ... |
| All times are GMT +2. The time now is 07:10. |
- Copyright 2026 4Tuning