![]() |
Evacuare prea zgomotoasa.
As avea si eu nevoie de un sfat.Cum sa fac evacuare umpic mai silentioasa.
Am galeria de evacuare schimbata(inox marita)-catalizator scos-cat back borla direct flow. Problema este ca este zgomotoasa intre 3000-4000 rpm. De ex.Pe autostrada pana in 100 km/h nu este deranjanta insa intre 100-130 km/h este foarte zgomotoasa iar dupa 140 se face liniste sa nu mai zic ca la 180-190 zici ca aveam evacuarea stock. Oricee idee este bine venita. |
Re: Evacuare prea zgomotoasa.
1 Attachment(s)
Una din ideile mele ar fi izolarea evacuari pana la toba finala cu Vata minerala balzaltica mai exact cu produsul din poza.
Rezista la temperatura de pana la 1000 grade. |
singura imbunatatire care o aduci cu izolatia aia e ca n-o sa-ti inghete aerul in ea la iarna cand mergi cu masina,in rest nimic bun.Problema ta poate fi diametrul gresit al tevii,tobele(sau toba,ca nu stiu daca mai ai intermediara) alese gresit ca si diametru interior,sau materialele proaste folosite...
|
1 Attachment(s)
Diametrul a fost respectat cel dat de la Borla adica o crestere in diametru cu 5 mm de la 50 la 55 mm.Toba intermediara exista iar materialul este inox.
M-ar mai batea gandul sa montez in locul catalizatorului(inaintea intermediarei) un accelerator de gaze. Cu toate ca are alt rol insa cred ca va mai amortiza umpic din zgomot.. Problema este ca zgomotul pare sa vina din zona galeriei de evacuare-toba intermediara. |
Nu faci mare diferenţa cu aceleratorul ăla. Dacă zgomotul e din faţă probabil e toba cu defect ceva...
|
E foarte ciudata situatie deoarece o evacuare face un zgomot din ce in ce mai mare in functie de viteza insa la mine de la 130 in sus se face liniste.
|
Nu pui problema cum trebuie. Nu e vorba de viteza cu care rulezi ce de turatia la care esti. Mai mult ca sigur ca intre 3000-4000 rpm e cea mai zgomotoasa acea evacuare.
Acel cat back de la borla e printre cele mai zgomotoase. Cu acceleratorul de gaze te asigur ca nu vei atenua din zgomot. Cu o toba mijloc sport nici cu aceea. Variante nu stiu ca nu m-a interesat sa pun ceva mai "silentios". |
Poti pune niste poze cu tot sistemul de evacuare?
|
salut, nu stiu daca ai rezolvat problema,cred ca rezolvare sta intr-o intermediara mai mare si nu cu iesire directa{dreapta}gazele trebuiesc putin intarziate la iesire pentru a face contrapresiune, doar astfel se atenueaza zgomotul....implicit scad si micile performante pe care POATE ai reusit sa le obtii prin investitia facuta care nu cred ca a fost neglijabila. in fapt cred ca ai pierdut 2-3 cai...doar senzatia de putere falsa data de zgomot. daca tot ai marit evacuarea, cauta sa maresti si admisia prin adugarea unei intrari suplimintare in cutia filtrului de aer care sa traga pe cat posibil aer rece{poate din aripa}....apoi un filtru sport si ai sa obtii un sunet frumos din cutia filtrului....poate si ceva ponei placebo...
|
| All times are GMT +2. The time now is 23:27. |
- Copyright 2026 4Tuning