![]() |
Corsa C vs Fiat Punto mk2
As vrea sa discutam putin de aceste 2 masinute..sunt intr-o dilema foarte mare pentru achizitionarea unei masini(de regula cele prezentate) ...
Voi ce a-ti alege Corsa C sau Fiat Punto mk2 (nu ma intereseaza k au 2-3 usi sau 4-5) Motoarele cautate de mine sunt 1.0 sau 1.2 deci aici bat campii!! Cateva sfaturi mi-ar fi de folos!! Multumesc!! Rog posesorii acestor masini sa precizeze ce ii multumeste si ce ii nemultumeste la ele!! |
Re: Corsa C vs Fiat Punto mk2
Nimeni nu vrea sa imi dea niste detalii/sfaturi? :|
|
Ca posesor de Corsa C 1.2 2001 iti voi spune parerea mea:
E o masina destul de buna, usor de condus si de parcat, motorul este fiabil si nu iti va face probleme daca ai putina grija de el. Masina o am de 1 an si 8 luni, cumparata la 106.000km. In prezent are 142.000km si am schimbat la ea ambreiajul si discurile de frana (stiam de aceste probleme inainte de a o achizitiona), in rest nu am schimbat decat uleiul si filtrele la fiecare 10.000km. - piesele si reviziile sunt ieftine (uleiul si filtrele costa pana in 200 lei si le poti schimba chiar si singur daca ai un garaj si te pricepi un pic) - servodirectia merge foarte usor - destul loc la volan pentru marimea ei - distributie pe lant - fara prea multa electronica si senzori care se pot defecta - este destul de sprintena pentru motorul ei, consumul in oras este in jur de 8%(Galati) si 5% afara pana la 90km/h, dupa aceasta viteza incepe sa creasca (treapta a 5-a e cam scurta). Nu te lua dupa cei care iti spun ca au consumuri de 4% in oras. pentru ca nu este adevarat. Eu sub 7% nu prea pot sa scot in timpul zilei. -nu am ramas inpotmolit pe nicaieri iarna (ce-i drept cu cauciucuri noi) - este destul de joasa si trebuie sa ai putina grija daca vrei sa te urci pe vreo bordura. Per total e o masina ok dar cam mica pentru drumuri lungi cu 3-4 persoane. Eu mi-am pus niste bani deoparte si cred ca o sa o vand dar nu pentru ca este o masina proasta ci pentru ca imi trebuie ceva mai mare. De fiat punto nu stiu ce sa iti zic. O zi buna si sper sa iti fie utile parerile mele.:-) |
De corsa C nu am auzit lucruri rele, dimpotriva este o masina destul de buna economica, taxe mici etc!
Fiat punto am auzit ca ar fi o masina foarte slaba si de proasta calitate ! Poti lua in considerare si Peugeot 106/Citroen Saxo dupa 2000! Daca vrei sa vezi cam cum arata un 106 poti intra la sectiunea peugeot->masina mea->Peugeot 106 Pot sa iti spun ca i-am schimbat doar placutele de frana cand am luat-o, si am mesterit putin la pompa de servo ca era blocata atat! in rest nimic, motorul nun mananca ulei, fuge bine pentru un 1.2, pivoti capete de bara, telescoape toate bune! Consum de 10 daca schimb numai dupa 5500, in conditii normale ia 7 maxim 8 in oras! Am facut drum de exterior mergand cu 120 constant 4,8 la suta! Deci ramane sa te hotarasti ce vrei! |
ms radu de raspuns...ms vwvento per ansamblu comentariului tau era sa iti lauzi masina..adik sa o vinzi infine..mai astept comentarii despre masini..mai am o oferta de golf 4 din 98 cu motor de 1.4 16 valve...nush ce sa zic!!
|
Quote:
Golf 4 1.4 16v sunt lesinate rau de tot, puturoase si manaca si ulei! Daca vrei golf 4 trebuie cel putin 1.6 ca sa nu te rogi de ea, practic 1.6 16v si 1.4 16v consuma la fel deoarece caroseria este destul de grea la golf! |
nu as avea nevoie de o masina de fitze sa ma dau pe liniutze si altele... merg mult prin oras..vreau sa am un plus de confort fatza de o alta masina ..deaia k golfu 1.4 in 16 valve arata foarte ok clima,geamuri 4 usi..la 1800 negociabil(neinmatriculat),,ar mai fi vreo 400-500 inmatricularea...mai scade nenea vreo 150:)).. l-as scote bine.. da sa vad mai am putin timp de gandit..de cautat prin forumuri k nare rost sa mai postez si pt golfulet dp zice lumea k vreau sa imi fac parc auto:)).....a si un golf 3 mai am pe lista..1.4-1.6(nu mai stiu exact) benzina suna bne? sau si astea sunt puturoase si mancatoare de bani??
|
Quote:
Golful acela care l-ai gasit este euro 2 si din ce tin minte taxa de prima inmatriculare este in jur de 670 euro parca, numerele 50 euro, si rar cu tot cu asigurare prostii deastea costa inca vreo 100-150 euro! Eu am luat acea masina din acelasi motiv, fac cam 650 km lunar doar in oras fara alte iesiri, si am luat-o cu motor de 1.2 ca sa nu ma rog de ea, masina fiind foarte usoara, ma ajuta in orice depasire, la fel cred ca ar fi si la tine daca ti-ai lua Corsa C! |
1.4 pe Golf4 a avut un prieten si ii consuma 14 in oras, acum are GTI (180 cp 6+1) si nu ii consuma atat.
Cam ce buget ai pentru masina? (imi cer scuze daca ai scris pe undeva si nu am vazut). |
bugetul este undeva la 2000 sa ajung si cu inmatricularea ....dak trec cu 100 -200 nui bai dar trebuie sa merite!!..
nush dece imi tot sare in fatza punto mk2 astea ...mi-a zs cnv kre lucreaza la un service k nu prea a avut de reparat pe la motor la ele ci k sunt proaste la plastice si chedere..bn mai are si probleme k na e masina!!...un punto mk2 cu euro 4 (merge si euro3 dar am vazut pe euro 4 e mai ieftina inmatricularea) motor 1.2 park acolo visez dar nush :( cu cn am mai vbit de fiat kre are si stie ce e fiat o recomanda..cn are masini germane toti aaa nui buna :-s Am si garaj,am elevator am unde sa bajbai la ele:P..am si mecanic nui problema..dak e cv o si vopsesc am tot ce imi trebe in garaj!! :D nu ar fi probleme dinastea..da vreau sa ma dau cu masina pe str nu in garaj :)):)) |
Oricum nu trebuie sa te grabesti cand alegi o masina. Te poti duce prin targ sa te uiti, poate gasesti ceva care sa iti atraga atentia. Ar fi bine daca te-ai putea plimba putin cu modelele enumerate de tine si sa o alegi pe cea care iti place cel mai mult.:)
|
aha da ms de sfat :D chear e o idee buna :D
|
Decat masina de "firma" veche si rupta-n 2 (nu-mi spuneti ca aveti masini de 12 ani cu 100,000 km in bord la a 2a numaratoare, care merg ceas, sunt lux dedesupt si nu le-au fugit jumatate din cai) mai bine ia-ti un Logan din 2005-2006 cu motor de 1.4, il gasesti pe la 2500 euro.
In afara de care e bun si care e prost (Punto e prost) trebuie sa stii ca o masina cu cat e mai veche, cu atat mananca mai multi bani, chiar daca aparent ai senzatia ca dai 2000 euro te poti trezi ca nu ti-o poti permite nici p-aia in cateva luni cand mai pica diverse. Plus ca in 2 ani urmatoarea statie a unei astfel de masini va fi Remat-ul, un Logan mai ai sanse sa-l vinzi (nu-s fan Logan, dar ti-l permiti). O alta varianta - Matiz din 2007. Imi veti sari in cap, dar intre un harb de Golf din 1998 cu motor de 1.4, mai bine un Matiz cu AC din 2007 (totusi e 10 ani diferenta intre ele), posibil sa fie si mai sprinten avand in vedere masa proprie aproape 1/2 si motorul inca viu. Ia cea mai noua si mai putin uzata masina pe care ti-o permiti. |
3 Attachment(s)
Ca fost posesor de Golf 4, 1.4 16v - 2003 si ca actual posesor, atat de Fiat Punto Sporting mk2 1.2 16v benzina - 2000, cat si de Corsa C 1.2 16v Easytronic - 2001, eu ti le-as recomanda pe toate :D.
Desigur, depinde foarte mult si de ce masina prinzi, si de noroc. In cei 3 ani jumate in care am avut Golful nu am schimbat decat distributie, transmisie, ambreiaj (toate astea pentru ca am vrut eu, nu pentru ca dadeau vreun semn de oboseala) si cateva bucse. Ceva mai fiabil ca un Golf de 1.4 nu stiu daca exista, mai ales daca prinzi unul bun. Insa tragi destul de tare de el in oras si de aici consumul pana la valori de 13-14% :shock: Referitor la Fiat, sunt binecunoscute problemele la servodirectia electrica, dar daca nu abuzezi de ea nu are cum sa se strice. O alta problema ar fi statorul de la alternator, care la un anumit nr de km pica, datorita pozitiei sale langa roata dreapta fata, acolo unde sare foarte multa apa, dar si unele probleme la diferiti senzori ( nu ceva grav, sunt prost facuti). La motor interventii majore nu ai de ce sa faci, motorul de 1.2 este foarte cunoscut pentru lipsa problemelor. Cat despre Corsa, e o masina buna, economica, despre care chiar nu am ceva rau de zis. Daca ar fi sa iau iar o masina, as alege inca o Corsa in locul Punto-ului :D. Mai ales cand te gandesti ca sunt centrele de dezmembrari pline de piese de opel, ca sa nu mai zic de cate sunt pe strazi. Daca nu erau masini bune/ieftine de intretinut nu avea atata lume, zic eu. Pertotal, daca e sa compari pretul pieselor intre cele 3, tot cam acolo iesi, doar ca Golful este mai fiabil. Eu te-as sfatui totusi sa te interesezi si de TDI-ul de 90 de cai de la Golf. Pur si simplu nu are moarte si merge pe gratis. Cel mai placut la condus mi s-a parut Fiat-ul, poate si datorita celor 80 de cai si greutatii mai mici fata de celelalte 2. Din punct de vedere al stabilitatii, Golful iese campion, mai ales daca ai jante de la 15' in sus. Am pus si poze, sa nu creada lumea ca vorbesc in necunostiinta de cauza. |
panteraroz nu te supara te vad umpic fan matiz...scuzama inafara k e din 2007 cu ce poti lauda masina:))..da m-am dat cu matiz mult timp(exact din 2007) dak ai luat o curba in larg nu stransa cu viteza a 3-a si accelerezi umpic sa iesi din curba foarte foarte mari sanse sa te rastorni..am simtito pe pielea mea..nu am nmk cu posesorii de matiz..dar mi se pare o masina de batrani pe bune..cu masinuta aia trebuie sa mergi incet.sa ai rabdare...e buna de mers pana la piata si inapoi....fac pariu k un golf 3 dn 98 se tine mai bine in toate pctele de vedere!!! ....si argumenteaza-mi te rog dece zici k fiat e o masina proasta...ai avut?culmea toti posesorii de masina fiat sunt multumiti(adik da frate bagi bani in orice masina)...parerea mea e k romanu e setat pe masina germana....
|
| All times are GMT +2. The time now is 09:55. |
- Copyright 2026 4Tuning