![]() |
Ford Focus 2 facelift vs Seat Leon 1p 8000 E
In viitorul apropiat (2-3 luni) urmeaza sa imi schimb masina (momentan detin un Golf IV 1.4 , 75 cp 2003).
Dispunand de aproximativ 7000-8000 Euro, m-am orientat spre 2 modele, Seat Leon 1p, fabricatie dupa 2006 si Ford Focus Hatchback fabricatie dupa 2008 (eventual echipare Titanium), second hand ambele (desi mi-e groaza de posibilele probleme ce pot aparea, km dati inapoi, samd). Tin sa mentionez ca am 23 de ani, parcurg aproximativ 12-15k km/an, majoritatea in mediul urban. deci consider ca varianta diesel nu ar fi rentabila + ca imi e groaza de probleme ce pot aparea la turbina, injectoare (totusi, tanjesc dupa cuplul ce il ofera un diesel). Daca totusi ar fi sa aleg varianta diesel , oscilez intre Ford Focus 2, 1.6tdci 110 cp si Seat Leon 1.9 tdi ( sau daca ar fi sa ma intind 2.0 140cp). Am avut ocazia sa conduc un Seat Leon facelift benzina 1.2 tsi 105 cp , 1000 de km si sincer sa fiu chiar mi-a placut (si normal tinand cont ca am doar 75 de cp la Golfulet), dar din pacate depaseste bugetul. Ceea ce vreau de la masina : - km cat mai putini - an fabricatie cat mai recent - fiabila - peste 100 cp - consum rezonabil (9-10 in oras) - costuri de intretinere mici Ce ati alege si de ce? |
Re: Ford Focus 2 facelift vs Seat Leon 1p 8000 E
Eu mi-am ales un Focus 2, facelift, 2008, motorizare 1.6 tdci 110 cai, nu e hatchback, ci break, vroiam titanium dar n-am gasit ceva care sa merite cumparat, am ales pana la urma o masina sincera mai putin dotata si sunt multumit. Consum pe cb este de 5,8l urban, tinuta de drum foarte buna. Interiorul mi se pare mult mai reusit la Focus decat la Leon, singurul lucru care imi place la Leon la interior sunt acele ceasurilor care pleaca din pozitie verticala.
La Leon imi place mai mult forma spatelui si disimularea manerelor portierelor spate. Focus as alege in locul tau, echipare titanium, datorita aspectului interior superior, farurilor cu fundal negru, dotari superioare plus motorizare diesel reusita. |
Alegerea rationala ar fi Ford Focus, dar uitandu-ma mai bine pe net ar intra in ecuatie si un Honda Civic 1.8 140 cp ceea ce face alegerea si mai grea .:sad:
|
si eu am o slabiciune pentru japoneze :D
|
Quote:
|
Nu a zis nimeni ca 1.9 tdi nu este fiabil, am zis doar ca 1.6l care echipeaza Mini Cooper, Volvo, Mazda, Ford, Peugeot, Citroen este o motorizare reusita. Ce are in plus fata de 1.9 tdi este silentiozitatea, mai ales in varianta euro 5. La relantiv, nu-ti dai seama daca e diesel, doar daca te uiti la turometru si vezi ca are mai putine rpm.
|
Quote:
|
Eu as alege cu ochii inchisi Ford-ul, din simplul fapt ca eu personal cunosc pe cineva care a avut. Masina desi avea 250.000 de km mergea fenomenal, nu se auzea absolut in interiorul masinii. Fara exagerare, dar parca era noua, atat de bine mergea.
Poti citii mai multe aici, sper ca nu fac reclama: forum.clubford. ro/viewtopic.php?f=15&t=73516 Cat despre Seat si VW in general, ma abtin sa spun ca am avut numai experiente foarte amare cu aceasta marca. |
voi alege Ford Focus 2 facelift, dupa 2008, cu cati mai putini km si cat mai multe dotari in banii care de care voi dispune.
Sincer sa fiu prefer hatchback, dar diferenta intre hatchback si kombi este de aproximativ 1000 de E ceea ce imi face si mai dificila alegerea. Ceea ce vreau sa va intreb, este vreo diferenta din punct de vedere al manevrabilitatii, comportament rutier intre hatchback si kombi? |
| All times are GMT +2. The time now is 22:49. |
- Copyright 2026 4Tuning