Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Cum facem rost de mai multi cai putere ? (https://forum.4tuning.ro/19-facem-rost-cai-putere.html)
-   -   Cum aleg o evacuare sport? (https://forum.4tuning.ro/19-facem-rost-cai-putere/328237-aleg-evacuare-sport.html)

nutretz 19-07-12 20:18

Cum aleg o evacuare sport?

Nu stiu daca am postat unde trebuie, in cazul acesta scuze si rog un moderator sa mute topic-ul unde ii este locul.

Salut! Sunt nou in comunitatea 4tuning. :D
Intrebarea mea este: Cum aleg o evacuare sport pentru masina mea?(ma intereseaza mai mult doar toba finala)
Masina mea este un Opel Vectra B2 din 2001, motorizare Z18XE, 125 de cai.
Ma intereseaza o toba cu un sunet sportiv, dar placut la ureche(ceva ce sa nu chiar trezeasca mortii). Nu le prea am in ale tuning-ului, nu sunt sigur de urmatoarele lucruri:
Am inteles ca daca nu aleg o toba dedicata exact pentru masina si motorizarea mea, atunci voi avea pierderi de cuplu si/sau putere. Si in al 2-lea rand, vor fi probleme la ITP, legat de noxe?
Lamuriti-ma :D.

De asemenea, o evacuare completa pe la ce pret e? Ce firme sunt bune? Ma gandeam la Irmscher dar se face greu rost de asa ceva in Ro.

andi_cimpean 19-07-12 20:57

Re: Cum aleg o evacuare sport?

Tobele sport, în general, sunt goale pe interior şi nu prea contează motorizarea.
Contează acum, materialul (inox) şi bineînţeles design-ul!

În 200 de lei, îţi poţi găsi o tobă finală pe gustul tău!

Vreau să-ţi spun că în cazul meu, faptul că mi-am pus tobă finală sport, nu a schimbat cu nimic sunetul, ba chiar am mers o perioadă, fără finală şi nu era nicio diferenţă de sunet pentru că intermediara îşi făcea prea bine treaba, ajutată bineînţeles, de catalizator. Diferenţa s-a cunoscut d-abia când am fost nevoit să îmi scobesc catalizatorul. Acum, am un sunet înfundat, deloc deranjant la drum lung şi foarte plăcut urechilor.

nutretz 19-07-12 21:33

Quote:

Originally Posted by andi_cimpean (Post 5108358)
Tobele sport, în general, sunt goale pe interior şi nu prea contează motorizarea.
Contează acum, materialul (inox) şi bineînţeles design-ul!

În 200 de lei, îţi poţi găsi o tobă finală pe gustul tău!

Vreau să-ţi spun că în cazul meu, faptul că mi-am pus tobă finală sport, nu a schimbat cu nimic sunetul, ba chiar am mers o perioadă, fără finală şi nu era nicio diferenţă de sunet pentru că intermediara îşi făcea prea bine treaba, ajutată bineînţeles, de catalizator. Diferenţa s-a cunoscut d-abia când am fost nevoit să îmi scobesc catalizatorul. Acum, am un sunet înfundat, deloc deranjant la drum lung şi foarte plăcut urechilor.

Mersi.
Alte pareri si de la altcineva?

julaikos 19-07-12 23:07

O finala sport nu inseamna evacuare sport.
O finala sport(buna) nu e goala pe interior,ci are tub perforat,imbracat de o tesatura metalica urmata apoi de un fonoabsorbant(fibra de sticla ).Chiar si cele mai ieftine tobe respecta putin reteta asta,doar ca lipseste tesatura aia metalica,si toba se duce pe apa sambetei destul de repede.
Multi gresesc cand pun toba,care sa fie cat mai mare diametrul interior,asta nu duce decat la un zgomot urat cu multi decibeli,fara nici o tangenta cu scopul sportiv al evacuarii...uneori e mai bine sa mergi cu teava in loc de toba,decat cu toba cat un butoi...

All times are GMT +2. The time now is 20:58.

- Copyright 2026 4Tuning