Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Coltul incepatorului (https://forum.4tuning.ro/382-coltul-incepatorului.html)
-   -   fara rca (https://forum.4tuning.ro/382-coltul-incepatorului/323482-rca.html)

cretzu194 14-06-12 21:43

fara rca

Salut , am un mp3 player jvc kd-r223 si o statie kenwood kac 628 , problema e ca mp3-ul nu are iesiri Rca si as vrea sa stiu daca pot sa leg statia de altundeva

doggovy 14-06-12 22:23

Re: fara rca

legi iesirile de la player pentru difuzoare la bornele de la amplif unde scrie SPEAKER LEVEL INPUT.
vezi ca ai si RCA la amplif, unde scrie LINE IN, dar sa nu conectezi aici.

cretzu194 15-06-12 10:09

aham deci ma leg de la boxe :)

silviu.o 16-06-12 20:24

Poti sa cumperi un adaptor hight-low, pe care il inserieze pe iesire boxelor de pe spate si iti furnizeaza o iesire RCA. Ar fi o varianta daca amplificatorul nu are intrare de hight level, adica intrare de semnal de la difuzoare.

doggovy 16-06-12 21:08

Quote:

Originally Posted by silviu.o (Post 5068275)
Poti sa cumperi un adaptor hight-low, pe care il inserieze pe iesire boxelor de pe spate si iti furnizeaza o iesire RCA. Ar fi o varianta daca amplificatorul nu are intrare de hight level, adica intrare de semnal de la difuzoare.

Quote:

Originally Posted by doggovy (Post 5066165)
legi iesirile de la player pentru difuzoare la bornele de la amplif unde scrie SPEAKER LEVEL INPUT.

ce-o fi insemnand SPEAKER LEVEL INPUT ? :lol:

raresvintea 16-06-12 22:36

Quote:

Originally Posted by silviu.o (Post 5068275)

Electric se pune in paralel!

Sau daca ai vreun amic electronist iti scoate direct din player iesirile corespunzatoare amplificarii difuzoarelor! Dar s-ar putea ca daca vrei sa amplifici un subwofer sa folosesti foarte mult bass-boostul din amplficatorul subwoferului ceea ce nu e prea bine!

silviu.o 17-06-12 13:53

Quote:

Originally Posted by doggovy (Post 5068318)

Speaker level input e cu cunoscut si ca iesiri hight level, adica tensiunea pe care o transmite unitatea centrala boxelor. Stiu ca semnalul pentru amplificare are 2, 4 sau 6 V, si este cunoscut ca semnal low level, dar nu am masurat niciodata tensiunea semnalului pe care il da cd palyer direct la boxe, cred ca e in jur de 12-14 V, dar nu sunt sigur. Poate colegii mai experimentati ne lamuresc cu aceasta mica problema :lol: Colegul Rares are dreptate se pune in paralel, eu am gresit :cry:. Oricum un adaptor hight-low e ceea mai buna solutie in cazul de fata. Daca nu ai de unde sa iei iesire de remote pentru amplificator ar trebui sa ia unul care sa iti furnizeze si aceasta iesire. Colegii de pe forum care vand din componente audio ar trebui sa aiba, user-ul IM vinde din astea sau suna la un magazin online gen beloud si iti dau ei ceea mai buna solutie.

raresvintea 17-06-12 17:49

Ca sa completez :P zic ca remote-ul poti sa il iei in cel mai defavorabil caz dupa o siguranta de pe contact si ca sa zic de tennsiunea de pe difuzoare nu are cum sa depaseasca 8-9V din cazua ca tensiunea de alimentare e 14V si nefiind un randament supra-unitar... Cred sincer ca ai avea max 6-7V pe difuzor. Acest adaptor nu e prea mare injinerie in sensul ca e un divizor rezistiv si eventual un trafo mic de separare galvanica!

Succes!

doggovy 17-06-12 18:43

Quote:

Originally Posted by doggovy (Post 5068318)

silviu, intrebarea mea era retorica. :)
in primul meu post i-am dat colegului solutia si ca sa nu mai discutam degeaba de acum incolo o mai spun o data:

amplificatorul are si intrare low si intrare high.. deci... de la iesirile pentru difuzoare de la player ia semnal si il duce la SPEAKER LEVEL INPUT (exact asa scrie pe amplif) de la amplif.

si ca sa completez si eu :P spun ca remote-ul se poate lua, exact, de dupa contact...si mai exact de pe pinul 7 al mufei ISO in cazul ca nu s-au executat modificari, inversari intre +12V permanent si +12 V ignition. sunt totusi cateva modele de auto care au inversate alimentarile +12V

cretzu194 17-06-12 20:15

am reusit am legat de pe o boxa si se aude bine, asta pana imi voi lua alt mp3-player

silviu.o 18-06-12 10:23

Pai nu e bine daca ai legat iesirile de la o singura boxa. La speaker level input ar trebui sa legi amandoua iesirile de la boxele fata sau spate, canalul stang la stang, canalul drept la drept.

All times are GMT +2. The time now is 21:25.

- Copyright 2026 4Tuning