![]() |
sistem audio bmw E36 (multe intrebari si nelamuriri )
Desi vad ca nu e prea multa activitate aici,o sa incerc sa cer niste sfaturi.
Am renuntat la toata muzica veche ce o aveam pe masina,cu exceptia cablurilor si a unei statii crunch care o tin pentru tubu de bass. In momentu de fata detin o statie Crunch V2200 la care este legata un Crunch GTR 300,o statie Crunch mx 4125 pe care erau legate boxele si un cd player pioneer deh 6800MP.(boxele sunt soundstream dar nu mai conteaza,le vreau schimbate 100% ) Inafara de Crunch V2200 si GTR 300 nu voi pastra nimic. Ce am in vedere sa cumpar sunt urmatoarele : -statie Helix HXA 400 MK2 -focal 130 A1 sau focal polyglass 130 (vor venii montate la picioare ) -focal acces 690 A1 sau Helix Dark Blue 69.1 (vor fii montate in spate cu adaptoare) -cd player Clarion DXZ778R USB Bugetul nu este unul fix ,poate scadea sau urca in functie de pretul la care le gasesc pe ebay,toate urmand a fii cumparate second hand. Astept sugestii legate mai ales de boxe si statie.Eventual daca se poate si un pret aproximativ,REAL,al lor si ce alte alternative am. Multumesc anticipat. |
Re: sistem audio bmw E36 (multe intrebari si nelamuriri )
Nimeni nu stie nimic?
Pana acum am cumparat asa : - statie HELIX HXA 400 MK2 -player alpine 9812 RR -boxe fata HELIX H 135 Mai am nevoie doar de boxe spate 6X9 ,macar la astea puteti sa ma sfatuiti?8) |
In general sistemele audio se fac numai cu boxe pe usile din fata si subwoofer pe spate. Nu vad rostul de a pune boxe in usile din spate decat daca transporti pasageri audiofili care nu se multumesc numai cu zgomotul din fata :lol:
|
Boxele nu vin pe usile din spate,ci pe polita din spate.
|
Tot aia e. Mai degraba pui un subwoofer mai de calitate in portbagaj. Singurele boxe spate care mi-au placut au fost 2 Vibe BlackDeath QB69, pe care le-am vazut la un prieten puse in loc de sub, si care erau puse intr-o placa de pal care inlocuia polita din spate si reglate din amplificator sa redea numai frecventele joase ;) Placa era fixata cu elemente de rigidizare suplimentare si nu vibra deloc, lucrarea dupa ce spune el a fost facuta de o firma din Spania.
|
Am subwoofer crunch,dar nu ma intereseaza sa mi bubuie portbagaju.
Vreau un sunet cald,placut. Momentan n-am gasit Helix 6x9 asa ca ma reorientez spre ground zero sau focal. |
Incerca sa asculti diferite masini ca sa iti faci idee despre tipul de sunet pe care il vrei. Dar nu poti obtine o sonorizare buna daca nu ai prezenta toate frecventele din sunet. Acest lucru se obtine cel mai usor prin regula generala din prezent a sistemelor de sunet, sisteme pe usile din fata adica twetere plus woofere si subwoofer in portbagaj. Pentru a avea sunetul pe care il doresti trebuie sa ai acces la cat mai multe setari si sa folosesti componente de calitate. Head unit-ul sa aiba cat mai multe setari, sistemele din usile din fata sa fie pe un amplificator separat fata de cel folosit la subwoofer si avand acces la multe setari poti sa atingi mai usor sunetul dorit :lol:
|
Nu ma pricep eu prea mult la detalii tehnice dar am mentionat din prima :
pe statia Helix vor venii legate boxele fata si tweeterele + boxele spate 6x9 pe statia crunch v-a veni montat bassul Crunch Ce e asa greu de inteles? Pana acum n-am primit niciun sfat...unde s cunoscatorii ?:???: |
Cred ca nu ti-a raspuns nimeni deoarece, tie nu o sa iti iasa nimic bun din ceea ce ti-ai propus. Subwooferul va misca membranele boxelor aflate pe polita din spate si o sa pierzi toata calitatea. In plus boxele respective o sa vibreze foarte tare, si o sa iti anuleze efectul bassului. Deci boxele spate si subwooferul o sa se anuleze reciproc si o sa iti strice tot sunetul :cry: Ai sa dai o gramada de bani pe componente si o sa se auda groaznic :oops: Nu poti folosi si subwoofer si boxe spate in polita, ori una ori alta. Pentru ovale spate in polita ar trebui sa schimbi polita cu una de pal, si sa concepi alt sistem de fixare ca sa nu vibreze.
|
Quote:
2) Ai ales solutii tehnice discutabile, fara sa lasi prea mult loc de discutie. Pe-aici nu-ti baga nimeni pe gat sfaturi bune. :) 3) Specifici ca vrei sa le cumperi de pe Ebay, si intrebi aici de preturi de referinta, de parca o sa aiba cineva timp sa grebleze Ebay-ul sa-ti faca munca de informare. Dupa cum vezi, nu se intampla. 4) Nu vad de ce si-ar asuma cineva recomandarea unor achizitii SH pe care nu ai nici macar posibilitatea de a le proba inainte. 5) E36 este un BMW, si BMW-urile sunt cazuri aparte cand vine vorba de sonorizare. Chiar si cele mai bune solutii sunt solutii de compromis, dar in cazuri "grele" cum sunt BMW-urile solutiile mediocre nasc rezultate mediocre, si tu te-ai axat din prima tocmai pe astfel de solutii. 6) In bugetul pe care l-ai alocat (+/-, in functie de preturi REALE de pe Ebay, luate SH sau noi - ??? prea multe variabile ??? - , nu stiu cine si ce poate sa-ti recomande cu sufletul impacat. 7) Sper sa te multumeasca rezultatul final. :) |
Hai sa mai fac putina lumina si am sa incerc sa raspund pe rand la tot,sper sa nu mi scape nimic.
1.Nu ma pricep prea bine,e adevarat dar nimeni nu s-a nascut invata asa ca incerc sa culeg sfaturi din stanga si din dreapta. 2.Ce inseamna solutii tehnice discutabile? Crezi ca ce am cumparat nu e ce trebuie si nu se "pupa" intre ele ? 3.Ebayul are o gama larga de variante,tocmai de aceea l am ales. Am intrebat de preturi fiindca ele difera de la vanzator la vanzator,de la licitatie la licitatie si aveam nevoie doar de un pret de referinta,nimic mai mult. Avand in vedere ca suntem pe rubrica de audio car,banuiesc ca lumea stie cum merge preturile. 4.Am cumparat de pe ebay zeci de produse,multe chiar electronice/electrocasnice evident neinsotite de garantie si care functioneaza fara probleme.In general caut doar userii cu rating 100% . 5.peste asta sar fiindca iti dau dreptate si stiu ca e greu sa scoti muzica buna din bmw 6.Bugetul nu mai are rost sa l luam in calcul din moment ce am cumparat aproape tot ce mi trebuie,cu exceptia boxelor 6X9. Eventual explica mi ce nu este in regula cu chestiile respective si sa incerc sa schimb ce se mai poate. @ silviu.o Nu vreau sa modific nimic la interior,polita,fete de usi,etc,tocmai de aceea am apelat la adaptoare 6x9. |
Relaxx e expertul :) el te poate consilia cel mai bine.
Alpine 9812 pe care l-ai luat e un head unit bun, are si 3 preouturi de 4 V lucru foarte bun. Iti permite controlul independent al volumului subwooferului si foarte multe setari in gama de sunet, ceea ce e bine. Sistemul Helix de pe fata nu e chiar rau, iar statia helix e una din statiile vechi, dar bune. Aici apare un pericol, puterea scoasa de statie e un pic cam mare pentru difuzoare, dar riscul sa le arzi e destul de mic. Monteaza deocamdata astea, fa un tratament la portierele fata, ceva care sa nu le ingreuneze prea mult si vezi cum se aude. Daca simti ca lipseste bassul, cumpara un subwoofer decent, ceva de 200 W si lega-l pe aceasi statie, in punte pe cele doua canale ramase. Nu folosi nimic de la Crunch, se aud oribil, vinde-le si ia-ti un subwoofer mai decent pe care il pui pe statia pe care o ai deja. |
Maine continui treaba ca acum m-am enervat.
Ma apucasem acum de treaba dar mi-a sarit cheful cand am vazut ca bulangiul care mi-a trimis playerul a taiat cablul albastru in 2,iar acum trebuie sa l leg cu banda la mijloc si vad ca face si un pic de zgomot cand bag cd ul si pana il citeste. Azi imi ocup timpul cu playerul desfacandu-l. Vad ca mai fac pe nesimtitii si astia de pe ebay cu 60 de calificative si 100% rating. Pana una-alta am cumparat un set de Focal Access1 690CA1. Crunchul m-am gandit sa il schimb cu HELIX W12.LINK E mai ok asta ? |
| All times are GMT +2. The time now is 00:04. |
- Copyright 2026 4Tuning