![]() |
e46 320ci turbo project.
Salut tuturor,am cont de ceva timp aici dar pot sa spun ca sunt nou.Traiesc de 3 ani in Anglia asa ca masina mea este un bmw e46 320ci din 2001 cu volan pe dreapta.Poate pentru unii e ciudat dar eu sunt obisnuit si chiar imi place.Asa,sa trecem la proiect.
Avand in vedere legile lor foarte stricte eu nu am varsta necesara ink sa pot conduce un motor mai mare,deci sunt blocat la un maxim 323,acela de 2.5 de generatie veche m52tub25 asa ca am optat pt cel de generatie noua cu aceasi putere dar un pic mai putin cuplu.Si ideea acestui topic e k vreau sa scot mai multa putere din el si nu doar cu un chip,ci instaland un turbo sau supercharger.Nefiind depistat de ei aici unde sunt eu(o insula in sudul angliei numita Jersey,cu legile similare din UK dar mai simple si avantajoase)Sa va dau un exemplu:Aici masina nu face decat la inmatriculare MOT (Inspectia tehnica) deci dupa ce cumperi masina nu iti mai ridica nimeni capota,asa ca poti conduce cu kit turbo si nimeni nu te va deranja(decat in cazul unui accident major). Neavand cunostinte ft mari de tunning am nevoie de ajutorul vostru pentru a ma indruma catre decizia mai corecta si mai ieftina.Cum aici nu avem mecanici gen 'nea mitica' de la colt,toate garajele au o manopera ft scumpa,in jur de 50 lire pe ora indiferent de lucrare.Iar piesele de tuning si kiturile sunt ft scumpe.Cum este cel de la www.esstuning.com .Ideea e ca ma va costa o avere kitul si instalarea.in conditile in care masina e doar 2000 lire. Acum,optiunea mea e sa merg pe mana celor de la www.srz.ro .A lucrat cineva cu ei?Ati cumparat vreunu kituri de la ei,nu prea am vazut feedbackuri pe forum.Mai ales k nu stiu de vreun 320ci e46 turbo in RO momentan.Daca este vreunu va rog corectati-ma. Acum,eu am vazut ca acel kit costa 1000 euro(ieftin,prea ieftin poate)si ma face sa ma indoiesc de calitatea lui.Pe langa acel kit turbo ce ar mai trebuii sa modific/instalez pe masina ca sa am masina fiabila si safe in continuare. Interne ? evacuare ? ambreiaj ? injectoare ? pompa benzina ? Sau ma pot lipsi de unele si pot merge doar cu kitul turbo cu o presiune de 0,5 cu toate stock? Astept pareri,am in cap sa vin cu masina in tara in iarna in vacanta doar daca acest proiect e posibil cu un buget de 3000 euro(incluzand manopera). Va multumesc |
Re: e46 320ci turbo project.
Cateva poze cu masina
https://img171.imageshack.us/img171/400/dscn0637rb.jpg https://img207.imageshack.us/img207/4683/dscn0627za.jpg https://img831.imageshack.us/img831/6699/dscn0631w.jpg Nu e grozav,e stock,dar e in conditie ft buna si am de unde incepe. De cand am luat-o am facut asa: Full service:filtre (ulei,aer,benzina,cabina),bujii si am curatat tot sistemu de ulei cu niste aditivi recomandati de reprezentanta BMW de aici printr-o procedura pe care eu nu stiu sa o explic acum Am inlocuit Curelele de cauciuc si (nu stiu cum ii spune in romana)acele rotare care invart pompa apa,ac etc. Am inlocuit pompa de apa cu una sport EMP stewart Am inlocuit pompa de benzina Am inlocuit radiatoru(avea o mica gaura) si am aerisit tot sistemu de raicire Am inlocuit niste O2 sensori de dinainte de catalizator Am inlocuit (la fel,nu stiu cum ii spune in romana) acea head gasket si rocker gasket (cred ca e garnitura de chiuloasa,corectati-ma daca am gresit)si am reparat niste valve lifters de la moro care o luase razna si imi faceau motoru sa sune ca unu diesel Cam atat momentan,acum masina merge impecabil fara nici o problema.Pregatita pentru tuning :D |
Salut, foarte frumoasa masina,culoarea asta e preferata mea si imi place sa cred ca e culoare care caracterizeaza marca BMW ( precum galben lamborghini si rosu ferrari ) ,cu turbo... stiu pe cineva care are in plan sa puna turbo la un e46 320ci motor m54 si il duce lin jur de 4000 de euro,cu piese bune,cu tot cu manopera,meserias SUPER bun ( nu vreau sa i spun numele fara stirea lui ,oricum il cunoaste toata lumea aici in bucuresti ) nu kit de 1000 de euro...aia e chinezarie ....ce ai gasit tu, te tine ... 1000 de metri sau km depinde de noroc si gata motorul ... oricum frumoasa masina si fara incidente.
|
Multumesc,si mie imi place la nebunie culoarea asta,nu am cautato da uite ca m-am ales cu ea :D.Da-mi un pm cu numarul lui de telefon sau email ceva daca nu poate el sa intre aici pe forum.Nu am postat sa ma aflu in treaba,chiar vreau un kit turbo.
|
ai PM, numai bine.
|
La bugetul pe care il ai , e pacat sa nu faci ceva curat si frumos pe masina , o solutie simpla e instalarea unui kompressor , mai usor de montat , mai fiabil , iar motorul nu va fi nevoit sa suporte "toanele" unui turbo ! E o optiune de luat in calcul , iar pentru motorul tau un kompressor ideal e cel de mercedes [ eaton m62 ] Acele kituri nu le as recomanda , pentru ca or fi ele capabile de 390 de cai [ in teorie ] , dar pentru asta trebuie sa desfaci motorul , ori tind sa cred ca tu vrei ceva fara batai de cap , de asta ti am recomandat si kompressorul ! Nu va ajunge la nivelul unui m3 , dar pe la un 328/330i tot se va ridica , ca sa nu mai zic de imbunatatirea performantelor ! In rest multa bafta si mare grija cu cine alegi sa colaborezi pentru conversia turbo , lucrul asta va face diferenta dintr-o conversie reusita si un esec total !
PS : in bucuresti unul din cei care "mananca" motoarele de bmw pe paine , e WPP , merita sa dai un telefon si sa porti o discutie cu el , ca sa stii la ce sa te astepti ! |
| All times are GMT +2. The time now is 13:07. |
- Copyright 2026 4Tuning