![]() |
Ajutor !
Salut, am un buget de ~3000 euro pentru a achizitiona o masina.
Initial ma gandeam la un golf 4 1.6, dar ma cam sperie consumul de peste 10-11 in oras, de aceea m-am gandit la urmatoarele alternative: 1. sa iau o corsa astra 1.7 dti de la care sa incerc sa scot si 90 cp cu un chip. M-am cam interesat despre asta, daca totul este cum zic ei nu prea as avea motive de ingrijorare, totusi in timp acest chip va strica masina ? 2. astra 1.6 84cp (62kw). Dar nu stiu la ce consum sa ma astept, va consuma tot cat un golf 4 1.6 ? Ce alte sugestii ati mai avea pentru mine ? Vreau sa obtin un echilibru decent intre putere si consum, sa nu sacrific niciuna dintre ele. |
Re: Ajutor !
Dti-urile astea sa stii ca nu sunt cele mai extraordinare motoare, cele de 1.7 stiu ca aveau ceva probleme. Nu mai stiu despre ce era vba exact, poate ne lamureste vreun coleg care este mai in tema cu aceste motoare. Consuma putin ce e drept, dar sunt destul de vechi si sansele sa gasesti una ok, care sa nu-ti ceara banuti sanatosi, scad vertiginos(plus ca mai depinde si f mult de cum a fost exploatata masina - un turbodiesel este mult mai pretentiuos la exploatare decat un benzinar aspirat).
1.6-le, ca e de la opel sau vw sau ford, toate se invart pe la acelasi consum, +/- 1L/100km. In principiu , motoarele astea nu prea dau gres. Sunt simple, nu prea pot pica multe. Si ce pica, nu e scump(ca la diesel de ex). Si pt mers in oras, crede-ma, este mult mai ok un benzinar aspirat. Motorul diesel il chinui in regimul de mers din traficul bucurestean. Daca consumul te sperie, atunci iti pui o instalatie de gaz si iesi la fel sau mai ieftin decat dieselul. Investitia se amortizeaza repede - motoarele sunt mai vechi si instalatia nu costa mai mult de 2000 ron. Mergi pe astra g 1.6 sau golf 4 1.6. Parerea mea. |
Ce diferenta de consum este intre motorul dupa golf 1.6 16v (101cp) si cel dupa astra 1.6 (84 cp) ?
|
Ca si consum urban declarat, amandoua se invart in jurul la 9L/100km. Fiind vorba de bucuresti, mai adauga cam 1.5L in plus. Ti-am mai spus si ma repet, toate au consumul similar, mai ales daca este vorba de modele din aceasi generatie, perioada - diferentele sunt de 1L in plus sau in minus. Sincer, iti ramane s-o alegi pe aia care-i in starea cea mai buna si care iti place tie ca si comportament mai mult - caci din pdv al motorizarii, diferente f mari nu sunt. Cunosc atat golf 4 cat si astra G. Amandoua sunt masini bune, solide. Inclin totusi mai mult spre golf, nu stiu de ce, probabil e vba de gusturi.
|
golful fiind in 16v nu consuma mai mult ? astra banuiesc ca e 8v
|
Sunt mai multe la mijloc, nu doar numarul de supape. Tehnologie, reglaje, etc.. Golf-ul ia cu 1L mai mult sa zicem, dar e si altceva.
|
Eu am un golf 4 1.6 102 cp nu cel cu 16 valve,nu stiu ce vei gasi tu pe la 3000 de euro vreo 3300 de euro vei da pe el ai grija ca daca e ininscrisa sa nu zici ca taxa e 300 mai pune vreo 100-150 pentru alte hartogaraie.Eu am in Bucuresti cu cutie automata in jur la 9,5 dar iti zic ca mers batraneste,dar normal un 1.6 de la golf nu trece de 11 in Bucuresti la un mers normal.Eu am avut cam acelasi buget ca tine daca vrei imi poti lasa pe pm id-ul si iti mai zic ce am vazut si ce am mai auzit aceeasi dilema am avut-o si eu.
|
Merci frumos pentru ajutor. Id-ul meu este cr1s71_13, chiar m-ar interesa sa aud niste sfaturi.
|
All times are GMT +2. The time now is 04:36. |
- Copyright 2025 4Tuning