![]() |
CE ULEI SA FOLOSESC VW GOLF4 1.9tdi pd 101cp
spuneti-mi si mie ce ulei sa folosesc pt un vw golf4 ... 1.9 tdi-pd 101 cp..masina are 120.000 km,am inteles k la astea pumpe duse(sper k am scris corect:">) e un ulei diferit fata de tdi normale....rog pe cei care cunosc vreun magazin cu preturi mai mici la uleiuri sa nu se abtina din a posta :)
|
Re: CE ULEI SA FOLOSESC VW GOLF4 1.9tdi pd 101cp
eu am pus castrol gtx parca am dat pe 5L 150 RON 10W 40 oricum daca ai cartea masinii la sfarsit arata specificatile motorului si acolo iti zice exact ce ulei sa folosesti
|
salut baieti..are un prieten un golf 4 1n de fab 99 motor tdi 90 cai...cati litrii de ulei intra ? ca nu stie.... :) astept raspuns ms mult
|
io am golf cu 90 cp. am bagat mobil 1: 10w-40. intra mai mult de 4 litri
in varte scrie 4.5, dar eu am bagat in jur de 4.3 in total. sa cumpere 5 litri, ca poate mai ramane 0.5 pt urmatorul schimb. cat despre TDI-PD. ii trebuie ulei special PD. scrie pe ambalaj. se pune deobicei full sintetic, 0W-40. acolo intra mai putin 4. |
Intra tot 4.5L,nu vorbi prostii...Iar uleiul care cica-i"special" pentru sistemele PD vag,are in majoritatea cazurilor viscozitatea la rece definita tot de cifra 10(rar 5),nu 0...nu c-ar fi vreo mare problema daca pui 0,insa vei avea pierderi ceva mai mari.
|
auzi daca tot nu e "special" de ce se specifica pe ambalaj acest lucru, si este recomandat PD??
si de ce in toate cataloagele de specialitate si in softurile de diagnosa se trece 0W-40?? poate stiu inginerii prost ce sa recomande, nu??? tu poti sa bagi de care vrei, dar daca vrei sa functioneze in parametrii trebuie sa pui de care scrie, sau mai bun, cu posibilitatea sa-ti manance din el cu timpul. pd-ul oricum consuma un pic de ulei. Ulei gasesti in supermarketuri la preturi accesibile, mai ales ca la una sigur vei gasi la oferta tipul care-ti trebuie. filtru la magazine de specialitate. trebuie mers la service pt ca, capacul de la filtru este din plastic, necesita cheie speciala, daca nu vrei sa-l crepi tu acasa. carcasa nu se schimba, ci doar filtrul propriu-zis. |
Tu incerci sa ma enervezi or chiar esti...sa nu zic cum.
Taci mah din gura ca bolborosesti aiurea.Eu AM un IV combi PD 101CP din 2004 si stiu mult mai bine ca tine copile ce vorbesc,nu numai datorita faptului ca citesc pe manualul masinii ce "recomanda inginerii" sa pui in motor !! Daca mai aberezi indrumand aiurea un user,mai ales cand ti se atrage atentia,vei avea posturile sterse...daca vei fi prea perseverent,vei lua si pauza. |
1 Attachment(s)
Quote:
|
ms frumos de raspuns lascarica si pitsi....numai bine
|
vai numai raspunsuri idioate...
foloseste castrol TXT 5W-40 norma VW 505.01 (nu 505.00 asta e pt motor nonPD - 90/110cp) sau castrol long life 2 (nu long life 3) care are norma VW 506.01 care este 0W-30...pe astea castrol scrie fur pompe-duse motor/for pump-nozzle engine daca nu-ti place castrol atunci orice altceva 5W-40 care sa aibe norma VW 505.01 dar iti recomand cu caldura castrol |
in sfarsit un raspuns concret.... ms zGb ,incepusem sa cred k s-a transformat in mirc forumul , de la atatia preceputi :|
|
In cartea masinii este recomandat vw 505.01...ca atare :
ALL 505.01 Approved Oils are SAE 5W-40 Viscosity Manufacture: Audi/VW Description: part number G 052 167 A2 Viscosity: SAE 5W-40 Manufacture: AD Parts Description: AD SDI Viscosity: SAE 5W-40 Manufacture: Addinol Description: Addinol Light MV 0546 PD Viscosity: SAE 5W-40 Manufacture: Agip Description: Agip 7004 Viscosity: SAE 5W-40 Manufacture: AMAG Description: Gamaparts Super LL TDI Viscosity: SAE 5W-40 Manufacture: Aral Description: Aral Tronic 431 Viscosity: SAE 5W-40 Manufacture: Avia Description: AVIA TDi 505.01 Viscosity: SAE 5W-40 Description: Avia Turbo CFE PD Viscosity: SAE 5W-40 Manufacture: BP Description: BP Visco Special V Viscosity: SAE 5W-40 Manufacture: Bucher AG Description: Motorex Profile V–XL Viscosity: SAE 5W-40 Manufacture: Carat Description: Carat ad–Diesel PD–Oil Viscosity: SAE 5W-40 Manufacture: Castrol Description: Adamol Multitop PDI Viscosity: SAE 5W-40 Description: Castrol 505 01 Viscosity: SAE 5W-40 Description: Castrol GTD 505 01 Viscosity: SAE 5W-40 Description: Castrol TXT 505 01 Viscosity: SAE 5W-40 Description: Cepsa Star TDI synt Viscosity: SAE 5W-40 Manufacture: Chevron Description: Havoline 505.01 Viscosity: SAE 5W-40 Manufacture: Delek Description: Delek IDI Viscosity: SAE 5W-40 Manufacture: Denicol Description: Denicol Pro Syn 4 Viscosity: SAE 5W-40 Manufacture: Elf Description: Elf Excellium DID Viscosity: SAE 5W-40 Manufacture: Engen Petroleum Ltd. Description: Engen Formula 505.01 Viscosity: SAE 5W-40 Manufacture: Esso Description: Esso 505 01 Viscosity: SAE 5W-40 Manufacture: Eurol Description: Eurol Turbo DI Viscosity: SAE 5W-40 Manufacture: Fina Description: Fina Delta 505.01 Viscosity: SAE 5W-40 Manufacture: FL Selenia Description: Aktual Top Synth Viscosity: SAE 5W-40 Manufacture: Fuchs Description: Fuchs TITAN Supersyn Plus Viscosity: SAE 5W-40 Description: Labo Syntha High Tech Synthese Viscosity: SAE 5W-40 Manufacture: Galp energia Description: Galp Formula 505 Viscosity: SAE 5W-40 Description: Galp Formula TD 505 Viscosity: SAE 5W-40 Manufacture: Gedol Description: Champ Viscosity: SAE 5W-40 Manufacture: Ginouves Description: York 742 Viscosity: SAE 5W-40 Manufacture: Gulf Description: Gulf GDI Extra Viscosity: SAE 5W-40 Manufacture: Igol Description: Igol Process 505.01 Viscosity: SAE 5W-40 Manufacture: Ina Description: INA 505.01 Viscosity: SAE 5W-40 Manufacture: IP Description: IP Sintiax 505 Viscosity: SAE 5W-40 Manufacture: Kuwait Petroleum Description: Q8 Motoroil 505 01 Viscosity: SAE 5W-40 Manufacture: Liqui Moly Description: Liqui Moly Diesel High Tech Viscosity: SAE 5W-40 Manufacture: Mapetrol Description: Mapetrol 505 01 Viscosity: SAE 5W-40 Manufacture: Meguin Description: megol Motorenoel Super Leichtlauf Technology Viscosity: SAE 5W-40 Manufacture: Minerva–Oil Description: TSH 5W–40 505.01 Viscosity: SAE 5W-40 Manufacture: Mitan Description: Alpine PD Pumpe Düse Viscosity: SAE 5W-40 Manufacture: Mobil Description: Mobil Synt S Special V Viscosity: SAE 5W-40 Description: Mobil Syst S Special V Viscosity: SAE 5W-40 Manufacture: Mogul Description: Mogul Forte Racing S Viscosity: SAE 5W-40 Manufacture: MOL Description: MOL Dynamic Synt Viscosity: SAE 5W-40 Manufacture: Motul Description: Motul Specific 505.01 Viscosity: SAE 5W-40 Manufacture: MRD Description: Motor Gold Supertec PD Viscosity: SAE 5W-40 Manufacture: Oel–Brack Description: Midland Axxept Viscosity: SAE 5W-40 Manufacture: Oest Description: Oest Leichtlauföl 505.01 Viscosity: SAE 5W-40 Manufacture: OMV Description: OMV syn com diesel Viscosity: SAE 5W-40 Manufacture: Panolin Description: Panolin Daytona Viscosity: SAE 5W-40 Manufacture: Pentosin Description: Pentosynth 5W–40 TS* Viscosity: SAE 5W-40 Manufacture: Poweroil High–Tech–Schmierstof Description: HD SL CF PD Pumpe/Düse Synth. Viscosity: SAE 5W-40 Manufacture: Quaker State Description: Quaker State Diesel Plus Viscosity: SAE 5W-40 Manufacture: Rafinerija Modrica Description: Optima 505 01 Viscosity: SAE 5W-40 Manufacture: Ravensberger Schmierstoffvertri Description: Ravenol VPD Viscosity: SAE 5W-40 Manufacture: Rothen Oil Description: Rothen Extrasint Viscosity: SAE 5W-40 Manufacture: Shell Description: Shell Helix Diesel Plus VA Viscosity: SAE 5W-40 Manufacture: Sinopec Description: Blue Spirit Viscosity: SAE 5W-40 Manufacture: Slovnaft Description: Madit 505 01 Viscosity: SAE 5W-40 Manufacture: SRS Schmierstoff Vertrieb Description: Wintershall Leichtlauf–Motorenöl PD Viscosity: SAE 5W-40 Manufacture: Startol Description: RASANTA SPECIALSYNT Viscosity: SAE 5W-40 Manufacture: Statoil Description: Statoil SuperWay 505.01 Viscosity: SAE 5W-40 Manufacture: Sunoco Description: Sunoco Ultra semi synthetic Viscosity: SAE 5W-40 Manufacture: SWD Description: Concep–Tech Synth. Viscosity: SAE 5W-40 Description: swd Primus Synth. Viscosity: SAE 5W-40 Manufacture: Texaco Description: Texaco Havoline 505.01 Viscosity: SAE 5W-40 Manufacture: Total Description: Total Quartz 505.01 Viscosity: SAE 5W-40 Manufacture: Unil Opal Description: Opaljet 505.01 Viscosity: SAE 5W-40 Manufacture: Valvoline Description: Valvoline DuraBlend Diesel motor oil Viscosity: SAE 5W-40 Manufacture: VAPS Description: VAPSOIL 505 01 Viscosity: SAE 5W-40 Manufacture: Westfalen AG Description: Westfalen Megatron Viscosity: SAE 5W-40 Manufacture: Wolf Description: Wolf Masterlube Synflow PI Viscosity: SAE 5W-40 Manufacture: Würth Description: Triathlon Special PD Viscosity: SAE 5W-40 Manufacture: Yacco Description: Yacco VX 505 Viscosity: SAE 5W-40 Manufacture: YPF Description: YPF Elaion Full Performance TDI Viscosity: SAE 5W-40 Oricum te puteai uita si tu in cartea masinii...La mine vad ca astia de unde am facut revizia,au pus aral 505.01...oricum nu conteaza.nu folosesc masina,e de vanzare...nu mai stiam exact ce scrie in cartea aia si o pusesem impreuna cu actele din germania,bine:) |
sa specific ceva, despre ce aproape nimini nu stie:in primul rand nu 0-5-10-15W40 conteaza, ci ceeace se sctie cu litere mici, in general pe spatele cutiei.
Adica: API (american) ACEA (europa) API: "S" este pentru benzina, SF-ceea mai varza, SK-ceea mai buna "C" este pantru diesel, literele bupa asta descrascator e in varza-->bun ACEA: "A" benzina si gaz 1, 2, 3 (ex. ACEA A3) "B" diesel 1, 2, 3 (ex. ACEA B3) Astea conteaza mai mult dacat ce e inainte de W. |
varule te bagi si tu in seama ca insecta-n c__u calului...la motorul lui conteaza sa fie norma VW 505.01/506.01 restul conteaza mai putin (adica marca uleiului care este la latitudinea lui)...ce ai aberat tu acolo inseamna 0 (zero) pentru el
|
IN pimul rand VW are uleiul lui "special" (de aia special sa castiga si din aia bani VW...) Dar are si Ford asa, si aproape toate firmele caruia tre si bani de aci...nesimtiti...
De aia am scris despre literele mici sa stiti ce CALITATE cumparati. Un ulei 15W40 API-SK poate fi mai bun decat una de 0W40 si nestiind calitatea!!! Inca ceva, chear si in masinile de cursa se pun ulei de 15W40...evident se schimba frecvent (dupa 100km) dar este eftin si destul de bun...daci decideti voi, luati ceva de dupa nume, sau dupa ce zice constructorul, sau ganditi si voi un pic, este o chestie buna sa sti literele ce este pe cutie...(apropo, am facut "experimente", mai mult teste la uleiuri...sun diferente imense!!!) |
All times are GMT +2. The time now is 15:33. |
- Copyright 2025 4Tuning