Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Consiliere achizitie auto (https://forum.4tuning.ro/220-consiliere-achizitie-auto.html)
-   -   Un mic ajutor in privinta unui mondeo `96 (https://forum.4tuning.ro/220-consiliere-achizitie-auto/312572-mic-ajutor-privinta-mondeo-96-a.html)

stuparu_mihairadu 03-04-12 22:32

Un mic ajutor in privinta unui mondeo `96

Masina familiei este un mondeo break din 96. motor 1.6, 16 v, 90 de cp.

Acum 1 an am luat un alt mondeo, identic cu acesta d.p.d.v. al motorizarii, doar ca e pe alb.(fata de celalalt care e albastru).

In principiu break-ul alb a fost luat pt pise.a dat tata pe el 250 de euro.

Intrebarea mea este urmatoarea : se merita sa-l inmatriculez?
Am calculat ca ma duce undeva la 2500 taxa auto (corect?).
Se poate recupera taxa auto (sau cat la % pot recupera din ea) dupa inmatriculare?Sunt constient ca nu pot recupera toti bani dar nici sa dau de 10 ori valoarea masinii nu sunt dispus.

As dorii si eu cateva lamuriri de la cei care sunt mai in domeniu decat mine.

Va multumesc!

TR 69 CRS 04-04-12 12:07

Re: Un mic ajutor in privinta unui mondeo `96

Pai daca ai dat 250euro pe ea functioneaza sau e pt piese?! daca e pt piese nu are rost sa o inmatriculezi

stuparu_mihairadu 04-04-12 16:24

functioneaza.nu are nicio problema.

m-am angajat recent si avand acum "Banii mei" , nu as mai vrea sa fiu legat de masina tatalui meu. pentru ca probabil cum am patit cu totii.....cand ai treaba ba e zapada, ba e polei, nu mai are benzina etc.

de asta va intreb daca se renteaza sa o inmatriculez (si cam cat anume m-ar costa)?

si daca fac faza cu datul statului in judecata ce suma de bani as lua inapoi ?s-ar merita bataia de cap? procesul efectiv in cat timp se rezolva?

peter 05-04-12 18:00

La o masina de 250 euro nu ar merita mai bine sa o inm pe BG cu 500eur ?

Laptiucu 05-04-12 20:17

Mai degraba inmatriculata cu scutire de taxa. In 3-4 luni o ai inmatriculata si gata.

stuparu_mihairadu 06-04-12 07:52

poti sa detaliezi te rog? cum anume optez pt aceasta scutire de taxa?

cat despre inmatricularea pe bulgaria ...m-am gandit si la asta dar sa vedem.
daca se poate in romania prefer aici.

Laptiucu 06-04-12 09:06

Mergi la cei de la inmatriculari, le ceri sa-ti inmatriculeze masina fara a plati taxa, ei vor refuza, ceri in scris refuzul dupa care vorbesti cu un avocat si incepi actiunea in instanta impotriva celor de la inmatriculari. In partea mea a tarii procesul dureaza 3 luni sau 3 luni si jumatate (majoritatea). Vorbesti cu avocatul sa solicite si cheltuielile de judecata (onorariul avocatului depunand si o chitanta la dosar). Cand ai decizia mergi la inmatriculari si impreuna cu actele "clasice" duci si decizia respectiva.

stuparu_mihairadu 06-04-12 09:07

hmmm..pai si merge?adica sansele sunt categorice de castig? se poate pierde procesul?

cata_golf 06-04-12 17:53

Quote:

Originally Posted by stuparu_mihairadu (Post 4964856)
Masina familiei este un mondeo break din 96. motor 1.6, 16 v, 90 de cp.

Acum 1 an am luat un alt mondeo, identic cu acesta d.p.d.v. al motorizarii, doar ca e pe alb.(fata de celalalt care e albastru).

In principiu break-ul alb a fost luat pt pise.a dat tata pe el 250 de euro.

Intrebarea mea este urmatoarea : se merita sa-l inmatriculez?
Am calculat ca ma duce undeva la 2500 taxa auto (corect?).
Se poate recupera taxa auto (sau cat la % pot recupera din ea) dupa inmatriculare?Sunt constient ca nu pot recupera toti bani dar nici sa dau de 10 ori valoarea masinii nu sunt dispus.

As dorii si eu cateva lamuriri de la cei care sunt mai in domeniu decat mine.

Va multumesc!

Taxa auto la un motor de 1.6 euro 2,cum ai si tu este de 1000 de euro....

All times are GMT +2. The time now is 12:07.

- Copyright 2026 4Tuning