Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Alte discutii VW (https://forum.4tuning.ro/323-discutii-vw.html)
-   -   1.9TDI vs 1.8T (https://forum.4tuning.ro/323-discutii-vw/312387-1-9tdi-vs-1-8t.html)

ZaShark 03-04-12 08:11

1.9TDI vs 1.8T

Buna ziua,

Vara aceasta ma gandesc sa achizitionez o masina second hand si am ramas pe ideea ca vreau un Passat B5.5. Acum am de ales dintre 1.9TDI ( 130 bhp ) sau 1.8T. Problema e ca nu am foarte multe informatii despre aceste masini. Ma intereseaza mai multe consumul fiecareia, costuri de intretinere, posibilitate de tuning,fiabilitate etc. Orice informatie despre aceste masini este bine venita.

Multumesc anticipat :)

bizkitt 03-04-12 08:25

Re: 1.9TDI vs 1.8T

Quote:

Originally Posted by ZaShark (Post 4963455)
Buna ziua,

Vara aceasta ma gandesc sa achizitionez o masina second hand si am ramas pe ideea ca vreau un Passat B5.5. Acum am de ales dintre 1.9TDI ( 130 bhp ) sau 1.8T. Problema e ca nu am foarte multe informatii despre aceste masini. Ma intereseaza mai multe consumul fiecareia, costuri de intretinere, posibilitate de tuning,fiabilitate etc. Orice informatie despre aceste masini este bine venita.

Multumesc anticipat :)

Informatiile de care ai nevoie sunt informatii generale si e plin google cu ele. De ce nu cauti? Sunt zeci de pagini cu discutii despre 1.9TDI si poate mai putine dar tot de ajuns despre 1.8T.
Daca ai orice intrebare specifica 1.8T :) sunt aici dar daca ma inrebi cati cai are nu-ti raspund sper ca nu te superi pt coment dar ai toate informatiile la dispozitie printr-o simpla cautare.

ZaShark 03-04-12 08:30

Am tot cautat, si cel putin la 1.8T nu am gasit nimic concret. Eu astept raspunsuri de la cei ce au aceste masini si astept parere lor despre ele. Daca tu ai cumva un 1.8T astept niste pareri despre masina, daca ai avut probleme, ce iti place ce nu iti place la ea, etc...

Stima;)

bizkitt 03-04-12 08:50

Da am 1.8T b5, as putea sa scriu pagini intregi despre ce imi place si ce nu :) incerc sa dau niste chestii generale.. In mare parte masina este ok fiabila cel putin la mine (am grija de ea) consumul cu care te sperie lumea nu este chiar asa... eu zic ca are un consum destul de bun in raport cu performata/greutate, tuning l-a motor este destul de usor incepand de la soft doar bani sa ai cel putin internele rezista pana la un 300-330cp daca motorul este ok. Probleme au fost sint si vor fi :) variate, de la capete de bara, suspensii,turbo care sunt mai scumpe cand se duc dar in rest consumabilele sunt ok ca pret zic eu. Eu am luat masina la 70k si acum am 110k nu m-a lasat niciodata in drum la viteze gen autostrada pana la 140+ nu simti drumul confort este, spatiu este, aspect eu zic ca este. Cel mai bine e sa-ti cumperi modelul de care ai nevoie daca nu ai nevoie de consum iti recomand 1.8T daca vrei consum 1.9TDI este o alegere mai buna.

PS. pune intrebarile concrete si incerc sa-ti raspund. :)

[IlluSioN] 03-04-12 17:46

si eu recomand 1.8T. posesor de golf 4 1.8t (unul decedat, dauna totala) iar altul cat sa'mi aduc aminte de cel vechi :lol:.

vinyl 04-04-12 09:57

Depinde ce asteptari ai de la masina.
Daca vrei 1.9 TDI, sunt mai multe motorizari. De 101, de 115, si de 131. Si in acelas timp, diferite cutii de viteze...in 5 trepte de 131 sau in 6 trepte de 131...etc. Sunt cateva variatii.
Consumul cel mai bun, desigur cred ca il are motorizarea de 101- AVB-ul. Desigur, vorbim despre Passat, care nu se situeaza in aceeasi clasa cu Golf-ul, comparand motorizarea ALH cu AVB, la capitolul consum si fiabilitate, ALH-ul este net superior. Dar aici vorbim strict de Passat. Un AVB scoate in afara orasului media de 5.5 maxim, iar in oras ajunge si la 10. Asta ca sa iti faci o idee despre cea mai "economica" motorizare de pe Passatul b5.5 (pe B5, au fost alte motorizari, mai economice ce-i drept, dar acum vorbim doar despre b5.5)
Puterea motorului de 101 o poti mari, doar printr-un soft profi, aproximativ pana la 140 hp. Cel de 115, 150 hp, si cel de 131 pana pe la 170. Dar un soft profi, pe un diesel, in cazul nostru, 1.9 TDI, duce si la o crestere semnificativa a cuplului. Pe langa asta, consumul la un mers normal, (ca inainte) o sa aiba valori mai mici..
Problema Passat-urilor sunt planetarele si capetele de bara, pentru ca au un unghi foarte mare de viraj. Articulatia bratelor superioare si inferioare, trebuie schimbata de preferat toata odata, nu cum face mai toata lumea...cate un brat odata. Alta problema ar fi la sistemul de franare, aici la fel putem vorbi despre o problema generala. Amplasarea servofranei (sau tulumbei cum vrei tu sa ii zici) nu este una tocmai "gandita". Adesea se intampla ca aceasta tulumba sa fie "inundata" de apa ploii sau de la spalatorii, etc, ducand la ruginirea componentelor acesteia prin interior.

In rest..Passatul este o limuzina, si nu doar pentru ca a fost catalogata asa, ci prin simplul fapt ca arata asta. Confortul oferit este net superior altor modele competitoare din clasa ei.

Despre 1.8 T, toata lumea stie cat de flexibil este acest motor din punct de vedere al modificarilor...dar nu detin, deci nu stiu mai multe detalii.

PS: RECOMAND SI SKODA SUPERB !

ZaShark 05-04-12 16:03

Multumesc tuturor pentru raspunsuri :D.

@bizkitt Ce consum ai in oras ? Dar daca ii dai pana la blana ?

bizkitt 06-04-12 09:21

Quote:

Originally Posted by ZaShark (Post 4967422)
Multumesc tuturor pentru raspunsuri :D.

@bizkitt Ce consum ai in oras ? Dar daca ii dai pana la blana ?

Am eu o "duma" despre consum: Frate consuma tot ce bag in ea :) Iti spun sincer inainte de modificari in afara 6.5-6.7 mers la consum max 120km/h in oras consuma fara AC 9 cu mers normal. Dupa modificari + chip (stage2) in afara sub 7.2-7.5 nu am reusit sa cobor in oras fara AC 10-11 la blana 14 si chiar 14+. Stau intr-un oras gen CJ deci traficul influenteaza mult cateodata dar sincer sunt multumit de consum.

All times are GMT +2. The time now is 00:30.

- Copyright 2026 4Tuning