![]() |
Problema vibratii
Va salut.
Am o problema foarte sacaitoare. La viteza ceva mai mare, peste 80km/h imi vibreaza volanul. Practic cu cat e drumul mai prost cu atat vibreaza mai tare. Am schimbat pivoti, bucse bascula, bielete, capete de bara si tot degeaba. Aveti ceva sfaturi? |
Re: Problema vibratii
Daca ai jante pe ea si nu sunt echilibrate asa se intampla....
Au mai patit 3 prieteni de-ai mei la fel si-au luat jante si au mers o saptamana cu volanu tremurand pana si-au facut echilibrarea unghiu de fuga si tot asa:D! |
Am echilibrat rotile si am facut geometria, vibratia tot exista.
|
Discuri de frana ovalizate.
|
Nu vibreaza pe franare ci in mers.
|
Quote:
Incerca si cu alt set de jante OEM. Altceva nu are ce sa fie. |
Quote:
|
Jantele sunt OEM.
Am fost sambata la service si baietii nu au reusit sa gaseasca nimic in neregula. In afara de caseta de directie care are joc. Mi-au spus sa fiu atent cum vibreaza si dc se deplaseaza volanul stanga drepta e din caseta. Am observat ca atunci cand vibreaza volanul are tendinta sa se miste f putin stanga drepta. Deci m-am hotarat sa schimb caseta de directie. Revin cu impresii dupa. |
Foarte multa lume face aici o confuzie...schimba tot felu de piese la masina dar nu da importanta jantelor si cauciucurilor care au cel mai mare aport la aceasta problema,degeaba centrezi/echilibrezi jantele ca vibratia in volan tot o sa persiste daca ai o janta ovala de exemplu...ea nu bate stanga dreapta cand o pui p aparat dar bate sus jos,sau degeaba ai jante perfecte daca ai cauciucuri sh,cu galme/sarme rupte/uzate inegal...sfatul meu este sa puneti mai mare accent pe roti in primul rand si dupa aia incercati altcva...numa bne.
|
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 00:57. |
- Copyright 2026 4Tuning