Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Zona tehnica BMW (https://forum.4tuning.ro/290-zona-tehnica-bmw.html)
-   -   Problema vibratii (https://forum.4tuning.ro/290-zona-tehnica-bmw/310391-problema-vibratii.html)

r0n1n 23-03-12 11:48

Problema vibratii

Va salut.
Am o problema foarte sacaitoare.
La viteza ceva mai mare, peste 80km/h imi vibreaza volanul.
Practic cu cat e drumul mai prost cu atat vibreaza mai tare.
Am schimbat pivoti, bucse bascula, bielete, capete de bara si tot degeaba.

Aveti ceva sfaturi?

green_e30 23-03-12 11:50

Re: Problema vibratii

Daca ai jante pe ea si nu sunt echilibrate asa se intampla....
Au mai patit 3 prieteni de-ai mei la fel si-au luat jante si au mers o saptamana cu volanu tremurand pana si-au facut echilibrarea unghiu de fuga si tot asa:D!

r0n1n 23-03-12 12:23

Am echilibrat rotile si am facut geometria, vibratia tot exista.

zepolikahhh_ 23-03-12 15:57

Discuri de frana ovalizate.

r0n1n 23-03-12 16:08

Nu vibreaza pe franare ci in mers.

gaby0606 24-03-12 08:44

Quote:

Originally Posted by r0n1n (Post 4946480)

Sigur geometria a fost facuta asa cum tb? Fata-spate?
Incerca si cu alt set de jante OEM.
Altceva nu are ce sa fie.

RideTheRiddle 25-03-12 10:40

Quote:

Originally Posted by r0n1n (Post 4946480)

aceeasi problema o am si eu, de la 110 vibreaza de zici ca e caine care doar ce a iesit din apa. am echilibrat rotile de 3 ori, geometria i-am facut-o de 2 ori, articulatiile le-am schimbat pe toate, singura posibilitate a ramas sa fie din discuri. eu o sa le schimb cel mai probabil la sfarsitul saptamanii viitoare, o sa postez aici ce se intampla, desi te sfatuiesc sa le schimbi si tu

r0n1n 26-03-12 13:53

Jantele sunt OEM.
Am fost sambata la service si baietii nu au reusit sa gaseasca nimic in neregula.
In afara de caseta de directie care are joc.
Mi-au spus sa fiu atent cum vibreaza si dc se deplaseaza volanul stanga drepta e din caseta.
Am observat ca atunci cand vibreaza volanul are tendinta sa se miste f putin stanga drepta.
Deci m-am hotarat sa schimb caseta de directie.
Revin cu impresii dupa.

krone 28-03-12 09:12

Foarte multa lume face aici o confuzie...schimba tot felu de piese la masina dar nu da importanta jantelor si cauciucurilor care au cel mai mare aport la aceasta problema,degeaba centrezi/echilibrezi jantele ca vibratia in volan tot o sa persiste daca ai o janta ovala de exemplu...ea nu bate stanga dreapta cand o pui p aparat dar bate sus jos,sau degeaba ai jante perfecte daca ai cauciucuri sh,cu galme/sarme rupte/uzate inegal...sfatul meu este sa puneti mai mare accent pe roti in primul rand si dupa aia incercati altcva...numa bne.

RideTheRiddle 28-03-12 12:47

Quote:

Originally Posted by krone (Post 4953730)
Foarte multa lume face aici o confuzie...schimba tot felu de piese la masina dar nu da importanta jantelor si cauciucurilor care au cel mai mare aport la aceasta problema,degeaba centrezi/echilibrezi jantele ca vibratia in volan tot o sa persiste daca ai o janta ovala de exemplu...ea nu bate stanga dreapta cand o pui p aparat dar bate sus jos,sau degeaba ai jante perfecte daca ai cauciucuri sh,cu galme/sarme rupte/uzate inegal...sfatul meu este sa puneti mai mare accent pe roti in primul rand si dupa aia incercati altcva...numa bne.

la mine face atat cu rotile de vara cat si cu cele de iarna, plus ca pe rotile de vara am avut 2 seturi de cauciucuri. jantele le-am dus la verificat de mai multe ori si sunt perfect drepte, ambele seturi. la mine caseta de directie e in stare buna, nu curge nu are joc, singura variabila ramane sa fie discurile de frana

All times are GMT +2. The time now is 00:57.

- Copyright 2026 4Tuning