Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Zona tehnica Dacia (https://forum.4tuning.ro/306-zona-tehnica-dacia.html)
-   -   Dacia turbo (https://forum.4tuning.ro/306-zona-tehnica-dacia/30999-dacia-turbo.html)

B-83-GRS 14-01-07 19:08

Dacia turbo

Apus cineva o turbina pe motorul de dacie?
Am un proiect sa montez o turbina pe motorul daciei pe care o am si vreau sa stiu daca a mai facut cineva asta si cum? Am aflat ca principala problema e carburatorul. Turbina o sa sufle benzina inapoi in carburator. Singura modalitate este sa pui carburatorul pe aspiratie, inainte de turbina. Dar atunci amestecul combustibil va trece prin turbina si exista riscul sa se aprinda din cauza temperaturii de acolo. Stie cinva ceva despre asta?

CaLiN_1 14-01-07 20:41

Re: Dacia turbo

Cred ca Sgm te poate ajuta.Mai pune poze cu dacia ta.

mikkai 15-01-07 01:24

in primul rand ca nu VREI sa iti treaca benzina prin turbina!Asa ceva nu intra in atributiile turbinei.Cred ca mai intai trebuie sa te documentezi despre felul in care functioneaza o turbina si dup-aia sa te gandesti cum sa faci sistemul.Stiu ca e la moda si pare simplu ca la nfs dar nu e chiar asa...

Eagleee 15-01-07 10:53

In primul rand, sunt topicuri unde afli ne tre sa faci la motori.
Dar motorul dacie...numia cu un turbo mic...
Parerea mea ca daca nu vrei sa dovedesti ca se poate pune turbo pe motor de dacie alege alt motor.

fastbiker 15-01-07 17:52

Quote:

Originally Posted by B-83-GRS (Post 698191)
Apus cineva o turbina pe motorul de dacie?
Am un proiect sa montez o turbina pe motorul daciei pe care o am si vreau sa stiu daca a mai facut cineva asta si cum? Am aflat ca principala problema e carburatorul. Turbina o sa sufle benzina inapoi in carburator. Singura modalitate este sa pui carburatorul pe aspiratie, inainte de turbina. Dar atunci amestecul combustibil va trece prin turbina si exista riscul sa se aprinda din cauza temperaturii de acolo. Stie cinva ceva despre asta?

exista carburatoare suflate si aspirate speciale pt turbo sunt zeci de dacii care au montate turbocompresoare,dar iti mai trebuiesc multe in afara de o turbina si un carburator

vectra_gts 15-01-07 20:45

@fastbiker: zeci de dacii cu turbocompresoare =)) ma faci sa rad
mai bine pune motor de vw g2

fastbiker 15-01-07 22:36

[QUOTE=vectra_gts;699795]@fastbiker: zeci de dacii cu turbocompresoare =)) ma faci sa rad
mai bine pune motor de vw g2[/QUOT

sa nu te ingrasi de la atita ris....eu am una turbo p bloc de dacia..sunt 2in pitesti sgm a avut si el...in timisoara sunt 2 p care le stiu eu si am mai vazut..gramada unele sunt si pe aici prezentate

NightDevil 24-01-07 23:57

[QUOTE=fastbiker;700007]
Quote:

Originally Posted by vectra_gts (Post 699795)
@fastbiker: zeci de dacii cu turbocompresoare =)) ma faci sa rad
mai bine pune motor de vw g2[/QUOT

sa nu te ingrasi de la atita ris....eu am una turbo p bloc de dacia..sunt 2in pitesti sgm a avut si el...in timisoara sunt 2 p care le stiu eu si am mai vazut..gramada unele sunt si pe aici prezentate

sunt destul dar sunt tinute in secret... stiu si eu cateva ...

mecanicu007 04-02-07 22:40

cauta la sectiunea masini ..e o dacie alba...iti poti face o parere de acolo...destul de bine exemplificat

vectra_gts 09-02-07 07:55

sunt dacii turbo dar nu zeci!!!!! daca sunt 10 maxim care apar pe strada. stai linistit ca pe sgm il vad aproape in fiecare zi.

UniculSGM 10-02-07 10:51

vecinule! :)

catalliin 09-04-10 11:12

nu puteti sa bagati si poze ceva exemple de caburatoare pt turbo ...sau macar explicatii din parte celor care stiu cam care ar fi diferentele ca si constructie si functionare dintre un carb de aspirata si unul pt turbo...:?::!::rolleyes2...apropos eu am auzit de cineva ca ar fi modificat un carburator de dacie aspirat transformindu-l in unul turbo,insa cum a facut asta numai el stie

bv58bar 13-04-10 13:14

interesant subiect dar parca si turbinele astea sunt de diferite presiuni (bari).....totusi are careva poze cu o inginerie dinasta?

fastbiker 23-04-10 09:48

7 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by bv58bar (Post 3274165)
interesant subiect dar parca si turbinele astea sunt de diferite presiuni (bari).....totusi are careva poze cu o inginerie dinasta?

...........

daddyka 25-04-10 15:28

bai fratilor ...un motor ca sa fie transformat in turbo...trebuie modificat de la AlaZ...motoarele din poze nu sunt de dacii din cate vad eu ...sunt de renault 5..19...18...21...parca....ca sa faci un motor de dacie sa fie turbo ..tre sa termini facultatea de mecanica de la brasov si sa ai si doctorat ..si tot o sa ai probleme...pt k nu este facut pt asa ceva...am mai vazut in poze cum este montata turbina....impinge aer direct in carb....ia trebuie sa lucreze in paralel cu carburatorul...sa forteze aer in admisie nu in carb....si mai trebuie o gramada de alte accesorii importante pt ca treaba sa iasa bine si sa mearga cum er trebui

All times are GMT +2. The time now is 18:07.

- Copyright 2026 4Tuning