![]() |
Omologari Dacia
Nu stiu daca postez unde trebuie dar sunt un posesor de ,,GOLAN,,ce doreste sa faca ceva modificari vizuale int. si ext. la masina dar sunt un tip cam ,,legist,, si as dori sa aflu daca kiturile pt.tuning,stopurile cu leduri si alte chestii trebuiesc trecute prin filtrul R.A.R.(omologate).:?:
|
Re: Omologari Dacia
Poate aveti prieteni care au trecut prin experiente neplacute cu POLITIA.Pareri:?:
|
la lege in afara de lumini nu cred k ar fi altceva in neregula
reclame s nu ai p ea daq te gandesti s ii pui vinil-uri in interior nici nu cred k incape vorba...doar nu sta s itzi verifice seria la scaun daq este sau nu de dacie kiturile din cate stiu nu trebuie sa le omologhezi... stopurile s-ar putea s aive o mica problema deoarece este o "modificare" facuta la sistemul de iluminat al masinii ceea ce e cam interzis daq nu e omologat rar...dar stopuri p leduri se gasesc "lexus style" si din cate am vazut la mai totzi nu au probleme :) bafta :-D |
Daca spoilerele nu sunt omologate RAR, se retine certificatul de inmatriculare ;). La fel si pt sistemul de iluminat, daca nu e omologat.
|
sunt curios ce face sgm-u cu motorul lui si cu masina lasata jos. Oare trece pe bune rar-ul?
|
La RAR (Registrul Auto Roman) masina ajunge doar cand o vinzi si noul proprietar ii face identificare, sau o inmatriculezi prima data atunci cand o cumperi de noua.
Ceea ce faci tu din 2 in 2 ani se numeste ITP, si vine de la Inspectie Tehnica Periodica. Intai sa invatam sa vorbim romaneste, si pe urma sa punem intrebari idioate. |
Quote:
|
exact, greseala mea, m-am grabit. La ITP am vrut sa ma refer
Cum o fi trecand ITP-ul pana la urma SGM la motor si cu masina joasa :)) |
numai el stie si cred ca e problema lui cum trece important e ca trece
|
Produsele de tuning exterior pana la urma au certificarea R.A.R. pentru ca prin site-urile vizitate nu vad sa spuna nimic:?: cred ca ar trebui ca pe acolo pe undeva sa puna si cateva sfaturi de genul,, cum e mai bine,,/,,asteaptate la asta,,din moment ce te-ai hotarat sau si mai bine deschideti un nou thread cam cum este cel cu sfaturi pentru incepatori(cum sa posteze pe acest forum ,reguli etc...):idea:
|
Quote:
Putine produse au certificare RAR,iar cele mai multe au TUV ,care fiind european ar trebui sa fie valabil si la noi . Romania nu are inca o legislatie clara in privinta tuningului ,iar controalele politiei se axeaza mai mult pe folie,neoane si tobe zgomotoase. |
Lumea intreaba cum sa faca sa isi omologheze motorul de n ori mai performant pe masina si diverse modificari tehnice si pe tine te intereseaza daca ai voie cu raschitoare de asfalt la logan.Ma rog e o tara libera ca toata lumea sa debiteze ce prostii vrea nu ?
|
Quote:
cat despre stopuri daca se pastreaza culoarea de iluminare de fabrica frana - rosu, semnal - galben, marsalier - alb totul e ok |
Ma scuzati ca ma bag in seama am si eu o problema : am o dacia nova GTI pe injectie cu catalizator si nu este incadrata la nici o norma EURO adica figureaza NON-EURO , ce este de facut???????
|
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 16:00. |
- Copyright 2026 4Tuning