![]() |
Tractiune fata vs. tractiune spate vs. tractiune integrala
Ce ziceti, care se potriveste mai bine carui stil de condus si de ce? Pe care ati prefera-o? Fiecare are dezavantaje si avantaje, vreau sa vad niste pareri(pertinente).
Eu, personal, am condus masini cu toate cele 3 tipuri de tractiuni si raman pe varianta clasica(tractiune fata). Motivele: se potriveste cel mai bine stiului meu de condus si suprafetei de asfalt, o pot controla usor in caz de supravirare si subvirare, am un feedback mai bun la volan...Mentionez ca nu am condus masini sport 4WD. |
Pentru everyday driving si 1/4 mile (putere pana 400 CP) - integrala (torsen :twisted: )
Pentru 1/4 mile sau masina numai de vara - spate |
:D
Oricand iarna toamna vara primavara RWD
|
shi eu merg tot pe torsen integrala :twisted: :wink: ...
|
Tractiune spate
deoarece: se comporta bine pe zonele cu aderenta buna are avantaje atat pentru curse cat si pentru show pe vreme nefavorabila inveti sa te abtii de la condusul sportiv |
sincer le-as prefera toate 3 daca s-ar putea, din diverse motive.
tractiune fata - ramane cea clasica tractiune spate - poti face cerculete foarte usor, burn-outuri, derapaje, etc => intr-un cuvant spectacol (nu ca cu celelalte nu s-ar putea dar asta da mai bine - parerea mea) tractiunea integrala - la o cursa indiferent care ar fi ea viteza/indemanare, te ajuta mai mult. totusi am votat cea integrala |
Am condus din toate,votez pt. spate.( nu toate 4x4 pleaca bine, nu am mers cu Subaru, am condus un V6 de la volkswagen 193 cp nu ma impresionat si a luato de la un 320D)
|
Tractiunea fatza are caracteristicile urmatoare: Motorul apasa pe rotile care trag si care vireaza!
|
tractiune integrala by subaru :p
stabilitate excelenta in conditii precare de drum . cu tractiunea spate , fara gadgeturi electronice , am avut de-a face pe polei , si nu este placut :evil: |
Vad ca putina lume voteaza pt fata, si totusi asa cum zicea xxdadixx,
Quote:
|
tractiunea fata este buna pentru masinile mai domestice . o masina cu tractiune pe fata se controleaza mult mai usor decat una cu tractiune spate.
sa nu mai zic ca a venit iar iarna , udatura pe jos cat cuprinde , si este o diferenta enorma intre tractiunea fata si cea integrala . asa ca integrala all the way |
Tot tractiune integrala am votat pt ca mi se pare cea mai buna in orice situatie, nu sunt adeptul tractiunii spate, iar cea fata este depasita de cea integrala(parerea mea)!!!
|
1 Attachment(s)
va als sa urmariti filmuletul, eu am condus numai masini cu tractiune fata si una singura cu tractiune spate, si pentru astea 2 ce e in filmulet mi se pare foaret adevarat
oricum din ce am vazut pt liniute tractiunea spate e suverana |
as alege tractiunea fata pt manevrabilitate, cea spate pt distractie, iar cea integrala pt orice situatie care o exclude pe cea a tractiunii spate :wink:
|
Eu am votat tractiunea integrala. Dar in condusu-l de zi cu zi imi place tractiunea fatza, sunt obijnuit cu ea. Mai stiu baietzii cu BMW care cum a dat primul fulg nu ii mai vezi prin oras ( aia expertzii in ale condusului ) :lol:
|
All times are GMT +2. The time now is 15:33. |
- Copyright 2025 4Tuning