![]() |
Machetele in lucru - aditza579
15 Attachment(s)
Salut, de ceva vreme urmaresc aceasta sectiune a forumului si m-am hotarat sa-mi prezint primul proiect la scara 1/43. Dupa ce am inceput sa cumpar colectia de la Deagostini, m-a apucat dragostea pentru 1/43, si acum am inafara de cele 11 numere de la ei, un Logan de la Eligorcare va fi lasat stock, un Chevrolet Corvette care la fel va ramane stock, un Logan care va fi modificat sa semene cu B 48 CUP, un BMW 325 Turing (este cel cu care am sa incep), un VW Polo si un Fiat Punto.
Deci, am sa incep cu BMW-ul. Pana acum i-am adus urmatoarele modificari: -garda la sol micsorata cu 3 mm -facut coupe -confectionat un haion pentru ca ducea lipsa -facut pasajele spate din lut (cel alb pentru modelare) -geamuri laterale "infoliate" (precizez ca nu vor ramane ca in poze ci vor fi infoliate cu folie speciala de geamuri fumurii) Mai am de facut: -finisat cu chit -modelat un pic la pasaje cu chit -pus folie speciala pe geamuri -gasit niste jante un pic mai jate -o vopsea (cred ca va fi portocaliu pentru ca am aceasta vopsea) -o mica schema de culori peste vopsea, ceva subtil Pe viitor voi mia posta si alte proiecte! |
Re: Machetele in lucru - aditza579
bravo varu, hai ca ne-am potrivit bine, amandoi in aceeasi zi..
frumos ce faci tu aici, si cred ca o sa iasa bine un mic sfat: daca tot ai refacut pasajele, incearca sa elimini bandourile...o sa dea mult mai bine trec saptamana viioare pe la tine sa vad cum iese spor la treaba |
Merci la fel. Buna ideea ce bando-urile, chiar nu ma gandeam la asta. Cred ca o sa-i scot si manerele la usi.
|
Eu zic sa-i dai jos oja de pe ea....o fi vopsea dar de unde ai luat macheta, de la remat? Saraca cred ca e transpirata de atata vopsea....si fii atent la finisaj, incerca sa-ti faci o jucarie de aia cum mi-am facut eu, iti scoate aia dupa aia manere si bandouri, pentru vopsea foloseste ceva decapant, lichid de frana, hai ca te descurci....daca tot e coupe, dupa ce cureti vopseaua toata sa infunzi canalul de la a doua usa de la geam....intre custode si usa....
eu zic sa dai vopseaua aia jos inainte de a mai face altceva cu chit pe caroserie, adica sa nu plangi de munca in van. daca o cureti sigur iese....mergea si fara curatare daca era vopseaua originala si nu valurita aia.... Aceleasi observatii care le merita si prietenul tau, finisajele, cat mai fine daca le faceti de mana, shmirghel cat mai fin trebuie....de ala de apa... nu stiu sigur cum ii spune sau ce granulatie are. In rest bafta cu vopsirea....fa-o in 2 maini de departe....la interval de 15 cm, primul strat un strop usor, si al doilea sa uniformizeze primul strat adica la acoperire....primul va fi pistruiul, al doilea finalul, daca o faci la spraym daca o dai din pistol, desi nu recomand ca trebuie sa ai simt in mana si ochi format sa cunosti pistolul, nu zic ba ca sa nu ma ard, poate cine stie, te descurci si la pistol...insa din spray eu zic sa dai vopsea de departe ca sa nu fii nevoit sa speli vopseaua daca curge din cauza stratului gros. Hai, astept sa vad caroseria cheala:lol: |
13 Attachment(s)
Deci, ca s-o iau pe rand, masina o am de vreo 4-5 ani, luata de mine de noua (cand imi placeau BMW-urile), dar i-a rupt cineva portbagajul. Spunand asta, inseamna ca sigur vopseaua este originala si dupa atatia ani arata si bine. Am dat cu chit dar inainte am curatat cu lama de cutter dar doar unde am dat chit, pentru ca la vopsire doar voi smirghelui zonele nechituite, fara a le mai aduce la metalul gol. Azi nu am mai gasit in zona mea magazine de piese auto deschise ca sa-mi iau decapant. Smirgheluirea o voi face luni, la smirghel de 300 pentru a lua grosul si la 600 pentru finisare, apoi grund si vopsea. Vopseaua va fi data la pistol, de al meu tata, care a vopsit masini pentru vreo 10 ani de zile, deci zic eu, are mana obisnuita cu pstolul. "Jucarie" d-aia ca a ta, am profesionala, primita cadou, am sa-i fac o poza sa ti-o arat. Cu ea frezez, dau gauri de perfectiune si o sa-mi iau niste pietre de polizor si panza pentru smirghel pentru ea. Ce sa zic, spor si tie la treaba. Dupa ce termin si Logan-ul, bag si eu un 1300 la modificat (asta daca mai gasesc unul) si un 1100. O sa vezi in poze ca am facut tot ce ai specificat tu inainte, am infoliat si geamurile cu folie speciala, am scos bandourile si manerele si am lucrat un pic la interior.
|
Cu bandourile din fata ce ai de gand ? :rolleyes2
|
Da, ai dreptate, o sa le scot si p-alea dar si pe cele din spate. As face asta acum, dar nu mai am chef. Maine ca si-asa snt bolnav si stau in casa, Merci de idee!
|
Quote:
|
Eu le scot cu o pila fina, cu laturile drepte. Daca erau mai mari, cu freza. Acum lucrez la ele.
|
Da jos chitul care tine loc de hayon si fa-l din plastic. In felul asta poti sa faci si geamul hayonului. Si incearca sa faci pozele mai clare ca nu se intelege mare lucru din ultima serie.
|
Haionul e facut din forex, si am dat cu chit joc pentru ca trebuie sa-i dao o anumita curbura. Stiu ca se indoaie la cald forex-ul dar mi-a fost prea lene cand l-am facut sa stau sa-l mai prelucrez i acum regret. Da, imi cer scuze de calitatea pozelor. Cele din seara asta vor fi mult mai reprezentative!
|
1 Attachment(s)
Azi am terminat tot ce include chit. Maine o slefuire, grund (sa-l dau la pistol?) iar poimaine, dupa 24 de ore de uscare, alta slefuire si vopsea. De maine ma apuc si de Logan! Scuzati lipsa pozelor dar mi s-a stricat (?) aparatul si telefonul nu multumeste standardele mele!
|
Poti pune poze atunci cand ai cu ce sa le faci, de la asta ma doare gatul si nici nu e clara...
|
10 Attachment(s)
Pozele promise pentru ca am reparat aparatul. Sper ca astea sa aiba calitatea dorita.
|
Cu ce scop ai umflat pasajele spate ? :rolleyes2
|
| All times are GMT +2. The time now is 20:19. |
- Copyright 2026 4Tuning