Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Consiliere achizitie auto (https://forum.4tuning.ro/220-consiliere-achizitie-auto.html)
-   -   Nissan 200SX S13 By ToNy (https://forum.4tuning.ro/220-consiliere-achizitie-auto/302922-nissan-200sx-s13-by-tony.html)

Paul_ToNy 08-02-12 12:55

Nissan 200SX S13 By ToNy

Buna tuturor , iata ca scriu iara dupa o perioada in care nu prea am mai intrat pe forum.

Vreau sa imi cumpar o masina SH si din cauza ca inca nu muncesc nu am destui bani incat sa imi iau una asa noua adica sa nu aiba vechime asa mare. In fine m-am decis ca prima masina a mea sa fie un S13 deoarece o gasesti incepand de la 1000 euro prin germania dar in general la 1700 - 2000 euro.

Am si eu nevoie de sfaturi inainte de a o cumpara.
La ce sa ma uit inainte de a o cumpara , cum imi dau seama daca a fost palita sau daca motorul merge ok sau daca tubina va mai duce.

In general cam cum imi dau seama daca e ok.

Mentionez ca masina intentionez sa o fac de Drift sunt un impatimit si stiu ca nevesita investiti serioase dar pt inceput vreau masina si nu stiu care sunt defectele ascunse pe care le poate avea.

Am vazut ca uni au cumparat masina inscrisa in ro dar fara motor si pe urma au luat motorul alti au luato cu totul si pe urma su moficat dar te costa inscrisul in fine .

Mai e o intrebare , cum poti inscrie in talonul masini cand mergi la R.A.R. ca e masina de competitii daca vreau sa o fac de drift.

Va ascult

Paul_ToNy 14-02-12 11:00

Re: Nissan 200SX S13 By ToNy

UP!

Nimeni nu poate sa imi de-a sfaturi cu privure la aceasta masina?

DUB-R 14-02-12 12:02

Turbina ? 200sx S13 ? Eu stiu ca are 2 motorizari, 1.6 GA16DE si 2.0 SR20DE, care nu sunt turbo ...

Paul_ToNy 14-02-12 12:40

Mobile.de cred ca ma duce in eroare , uite masina care o vreau :
http://cautare.mobile.ro/vehicule/showDetails.html?id=156812776&__lp=2&scopeId=C&sor tOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&makeModelVa riant1.makeId=18700&makeModelVariant1.modelId=43&m akeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelV ariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.s earchInFreetext=false&siteId=ROMANIA&negativeFeatu res=EXPORT&lang=ro&pageNumber=1

dar am cuatat pe wikipedia si se pare ca e 180sx S13 cu motorizari de:
<table class="infobox hproduct" cellspacing="5"><tbody><tr class=""><th scope="row" style="text-align:left;">
</th> <td class="" style="">1.8 L CA18DET I4
2.0 L SR20DE I4
2.0 L SR20DET I4</td></tr></tbody></table>
Dar nu stiu de ce pe mobile.de si pe forum aici era denumit 200sx / S13 !!

Ce poti sa imi zici , cum imi dau seama inainte sa o cumpar (deoarece nu poati sa dai o tura daca e la targ sau in germania decat numai motorul poti sa il auzi)

uite masina la fel vreau sa imi iau :

http:///forum.4tuning.ro/494-anunturi-auto-nissan-infiniti/302619-vand-nissan-200sx-s13-acte-ro.html

numai ca vreau sa aflu mai multe despre ea.

KAY_ 15-02-12 22:08

Quote:

Originally Posted by DUB-R (Post 4880481)
Turbina ? 200sx S13 ? Eu stiu ca are 2 motorizari, 1.6 GA16DE si 2.0 SR20DE, care nu sunt turbo ...

Fabi , el a scris bine , cred ca tu confunzi cu 100 nx .

300zxtt 15-02-12 23:08

Cele mai bune raspunsuri la intrebarile tale e sa urmaresti propietarii de S13 si eventual sa incepi sa vb cu ei, la tel sau pe pm. ei iti vor da toate raspunsurile la intrebarile tale.

Sa incep eu cu cateva sfaturi:
-urmareste atent pasajele rotilor sa vezi eventualele urme de rugina. mai ales la oalele amortizarelor fata si spate
-motorul Ca18 e robust, dar daca nu esti atent cu el, linia va incepe sa bata si reparatia e costisitoare.
-pt a verifica turbina, urmareste eventualele urme de ulei pe furtunul de admisie.
-caroseria nu straluceste la rigiditate torsionala, si o caroserie cu urme de rugina pe la incheieturi nu merita achizitionata
-suspensia e fiabila si nu ai probleme cu ea
-cutia daca nu e abuzata, va rezista cu brio in timp

Paul_ToNy 16-02-12 10:20

Quote:

Originally Posted by KAY_ (Post 4882987)
Fabi , el a scris bine , cred ca tu confunzi cu 100 nx .

Asa e , el vb de Nissan 100nx numai ca pe wikipedia am gasit cu 5 motorizari . astept pareri la 200sx turbo daca nu gresesc eu , cel care am pus poze:D

Paul_ToNy 16-02-12 10:42

Quote:

Originally Posted by 300zxtt (Post 4883071)
Cele mai bune raspunsuri la intrebarile tale e sa urmaresti propietarii de S13 si eventual sa incepi sa vb cu ei, la tel sau pe pm. ei iti vor da toate raspunsurile la intrebarile tale.

......

Foarte bune sfaturi , ms mult , am sa intreb si posesori de 200sx dar am facut acest topic ca sa fie toate unite si alti care doresc sa isi cumpere sa gaseasca aici tot la un loc . Am sa postez si eu ce aflu de la posesori. Stima

300zxtt 17-02-12 00:43

Eu unul din punctele slabe il vad sasiul care nu are o buna rezistenta torsionala, dar nu ai ce sa ceri unui model conceput in acei ani. Un avantaj ar fii greutatea redusa.

Un punct de plecare ar fii si site-urile din anglia cu o gramada de oferte la preturi ok. Sa faci apoi transferul de volan e simplu, vei gasii o gramada de piese aici. Un punct negativ ar fii rugina , pt ca modelele din anglia cam stralucesc la acest aspect.

Paul_ToNy 17-02-12 12:42

Nu stiu ce sa zic , in cadrul sasiul-ui , ce posibilitati ai sa il faci mai solid? antifonarea cred , in anglia preturile dupa cum am vazut sunt mai mari ca in germania , acuma si schimbarea volanului e aproape cat masina , nu stiu cat e pentru acest model dar in genera se invarte la 1000 euro , am citit ca multi sfatuiesc masinile cu motor SR20DET ca e mai ok decat clasicul CA18DET , nu stiu care e diferenta.

300zxtt 17-02-12 13:41

Quote:

Originally Posted by Paul_ToNy (Post 4885178)
Nu stiu ce sa zic , in cadrul sasiul-ui , ce posibilitati ai sa il faci mai solid? antifonarea cred , in anglia preturile dupa cum am vazut sunt mai mari ca in germania , acuma si schimbarea volanului e aproape cat masina , nu stiu cat e pentru acest model dar in genera se invarte la 1000 euro , am citit ca multi sfatuiesc masinile cu motor SR20DET ca e mai ok decat clasicul CA18DET , nu stiu care e diferenta.

SR20 e un motor excelent de bine construit si rezista bine la cresteri de putere, pe cand CA18 e mai ''firav'' de felulul lui, neavand din fabricatie valente mari pt tuning. sfatul meu ar fii sa te orientezi spre unS14 sau S14A, o masina excelent de bine construita ce are direct motorul SR20.

Paul_ToNy 17-02-12 13:59

Quote:

Originally Posted by 300zxtt (Post 4885245)
SR20 e un motor excelent de bine construit si rezista bine la cresteri de putere, pe cand CA18 e mai ''firav'' de felulul lui, neavand din fabricatie valente mari pt tuning. sfatul meu ar fii sa te orientezi spre unS14 sau S14A, o masina excelent de bine construita ce are direct motorul SR20.

Stiu ce zici , dar spre deosebire pe mine ma atrage mult mai mult S13 care ti l-am aratat , aici ma refer la design , nu atat cel al botului , farurile ci spatele . de exemplu la S13 pot sa ii schimb botu cu un S15 deoarece am mai vazut si arata bine , in cazul S14 nu pot sa zic ca nu imi place fata dar nu prea ma incanta spatele . am vazut ca pretul la un S14 e de minim 2000 euro pe germania dar pretul care variaza e de 3500-4000 deci dublu fata de S13 , evident ca S14 e mai nou dar totusi nu imi permit , ori cum daca e sa imi iau oricemodel vreau ca modificariile sa le fac treptat din cauza bugetului , avand in vedere ca e doar un Hobby si nu intentionez sa traiesc din competitii si doar sa fiu eu multumit de masina . Vreau sa am o masina cu care sa pot participa lejer la competitiile de drift dar neavand buget voi incepe mai incet si cu masina nu asa performanta.

Acuma nu stiu ce sa zic , as cumpara un S13 cu Ca18Det si in timp poate il voi schimba sau al lua o masina fara motor dar in stare mai buna la caroserie si motorul il voi comanda , ma refer la motorul SR20Det dar e mai naspa daca nu il gasesti. Nu stiu cat de usor e sa aduci masini din japonia tinand cont de taxe si de cat iti ia pe vapor dar cred ca daca o aduci de acolo e mult mai buna si cred ca si mai ieftina daca o iei stok ca eu sunt regi.

All times are GMT +2. The time now is 13:59.

- Copyright 2026 4Tuning