Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Coltul incepatorului (https://forum.4tuning.ro/382-coltul-incepatorului.html)
-   -   Intrebari sub. pentru Tigra (https://forum.4tuning.ro/382-coltul-incepatorului/301085-intrebari-tigra.html)

Dj.Klaus 28-01-12 10:54

Intrebari sub. pentru Tigra

Am si eu cateva intrebari in legatura cu un sub. pentru un Opel Tigra.

1)Pentru tipul asta de caroserie(fara porbagaj "izolat/separat/inchis") ce tip de sub. s-ar potrivi cel mai bine(bassreflex, bandpass,etc)?
2)Puteti sa-mi explicati ce inseamna mai exact bassreflex/bandpass/etc. (doar pentru tipul care merge cu tipul caroseriei la tigra)?
3)Conteaza forma cutiei subului? Daca e tub sau paralelipipedic(sau alte "modelari" ale paralelipipedului)? Care ar fi mai buna?

Sunt zero in domeniul asta si sper sa nu fi cerut niste raspusuri fara logica.
Multumesc!

antidotu79 28-01-12 15:55

Re: Intrebari sub. pentru Tigra

1. tipul de incinta care ti s-a potrivi cel mai bine tine strict de de gusturi (desi de obicei incinta de tip BR reuseste sa satisfaca o mare parte din auditoriu).

2. fiecare tip de incinta il poti gasi cu usurinta pe google, fiecaruia atriuindu-se avantaje si dezavantaje; pt tigra s-ar potrivi fiecare din cele enumerate de tine, diferenta facand-o "gustul" tau.

3. forma incintei conteaza intr-o anumita masura (cat iti permite portbagajul, ce iti doresti de la acea incinta, etc)

Chiar daca esti zero (desi este impropriu spus "zero" deoarece ai postat aici, deci stiai tu ceva ceva) poti avea o anumita opinie cu privire la ceea ce ti-ai dori la tine in masina.

Si chiar daca nu sti ce anume iti doresti exact, poti incerca pentru inceput o incinta BR.

Mangobit 01-02-12 18:54

Sallut detin o tigra si am un alpine cutie facuta trapezoidal..acordata pe 35 hz..se aude ff bine..nu prea pierde...acuma depinde cand e de "rupta" ca sa zic asa...Dami un pm pt mai multe detalii!

antidotu79 01-02-12 19:46

Quote:

Originally Posted by Mangobit (Post 4859191)
Sallut detin o tigra si am un alpine cutie facuta trapezoidal..acordata pe 35 hz..se aude ff bine..nu prea pierde...acuma depinde cand e de "rupta" ca sa zic asa...Dami un pm pt mai multe detalii!

hm:?:

Dj.Klaus 06-02-12 19:45

Quote:

Originally Posted by Mangobit (Post 4859191)

Ce sa fie "rupta"?

Daca tipul de sub nu are treaba cu tipul carosesiei masinii. Atunci are treaba cu tipul de muzica ascultat?

ReLLaXX 06-02-12 20:13

Quote:

Originally Posted by Dj.Klaus (Post 4867676)
Ce sa fie "rupta"?

Daca tipul de sub nu are treaba cu tipul carosesiei masinii. Atunci are treaba cu tipul de muzica ascultat?

Tipul de subwoofer are legatura cu masina, instalatia si genul de muzica ascultat, sau mai pe larg, de utilitatea acestui subwoofer - uz general (daily driver, capabil sa cante o gama cat mai larga de frecvente sau o anumita gama de frecvente "specifica" unui anumit tip de muzica ), axat pe SPL (presiune sonora de varf la o anumita frecventa) sau SQ (calitate sonora maxima in detrimentul eficientei).

Cu cat vrei mai mult din fiecare, cu atat e mai complicat si mai scump. Dar perfect posibil. :)

Poti sa folosesti un subwoofer cu incinta vented (BR) cu difuzor si port orientate in sus, pentru masina ta. Acum... restul depinde mult de difuzor, amplificare si alte preferinte.

All times are GMT +2. The time now is 14:40.

- Copyright 2026 4Tuning