![]() |
montez jante late.Ce anvelope merg?
SALUT.Am un ford focus 2008 1.6 benzina 100cp.berlina.Intrebarea mea este urmatoarea.Am cumbarat recent jante aliaj 8j x17,5x108.Si nu stiu ce anvelope merg,avand in vedere ca sint cam late.Sa nu cumper gresit si atinge.Varog daca stie cineva sigur sa mi da informatii.Va multumesc
|
Re: montez jante late.Ce anvelope merg?
Salut! M-am uitat aici: http://www.vanzarianvelope.eu/calculator-anvelope
195/45/17, 205/45/17, 215/45/17, sau aceeasi latimi, dar cu inaltimea mai mica, de 40. Uite-te si tu, iti arata jos ca de la cat j pana la cat j pot fi montate . Salut :) |
Pentru masina ta 205-40-17 ar trebui sa fie OK. N-am citit atent postul tau, acuma vad ca nu stii daca atinge sau nu :). Ma mai uit, si daca gasesc ceva, postez.
|
Salut , iti merg fara probleme 205/40/17 uite aici ceva nou daca esti interesat : https://forum.4tuning.ro/204-zona-com...5-40-17-a.html
|
205/50 sau 225/45 am mai gasit ca dimensiune de inlocuire.
OFF: CT-88-URS Ai si alte anvelope sau doar setul asta? M-ar interesa 205/55/15 vara. stima |
Salut, de vara momentan le am doar pe acestea .
|
Quote:
|
205/50 n-o sa intre pe janta. Pe calculator imi da pana la 7j.In schimb 205/45 sau 215/45 merge. M-am uitat la janta, arata fain. Daca ai un pic de grija la ea, nu cred ca vei avea mare probleme. In schimb la 45 poate vei simti gropile, dar stii cum ii. Tuning ii tuning :D Cu jante de 17 si gume de 45, la 205-215 va arata beton ;). Iti trimit un link unde pot sa vezi ce anvelope poti folosi pe janta ta.
http://www.vanzarianvelope.eu/calculator-anvelope Doar completez jos in mijloc datele, si iti calculeaza "j"-ul si asa mai departe. Poti compara ce diferenta va fi intre guma de fabrica, si cel de 17. Stima, si un weekend CAAAAALD :D |
Quote:
|
Quote:
Gropile o sa le simti mai tare doar daca presiunea din roti e prea mare si cauciucurile vor fi prea tari ca sa mai aibe elasticitate corecta. Eu am avut pe masina mea si roti 185/70/13 si 195/55/15 si 205/50/15 si 215/40/17 si ...si cam atat :D, dar nu pot sa zic ca am simtit altfel gropile. Cand am pus rotile pe 15, la inceput scutura masina cam tare la denivelari, dar dupa cateva zile de 'suferinta' m-am gandit sa verific presiunea in roti si am constatat cu ciuda ca aveam 2,5-3 atm, desi i-am spus idiotului de la vulcanizare sa nu bage mai mult de 1,8-1,9...Ala pretindea ca fiind rotile mai mari trebuie presiune mai mare, dar i-am cerut sa bage cat am zis eu. Tampitul ala a zis ca face cum zic eu, dar de fapt a facut cum a vrut el :twisted::rolleyes2. Deci, ai mare grija la presiunea din roti daca vrei sa nu ai probleme cu 'simtitul gropilor' ... |
Poti sa pui fara probleme 225/45 R17 !
|
| All times are GMT +2. The time now is 05:47. |
- Copyright 2026 4Tuning