![]() |
Ajutora alegere cauciucuri pentru Jante pe 17"
Va salut!!!
Detin o Octavia 1, motor 1.6. Recent, mi-am cumparate un set de jantepe 17" Santa Monica(modelul de golf 4 gti original). Jantele sunt echipate cu cauciucuri de vara 215/45 r17, si sunt de vara. Am pus jantele pe masina, nu- nicio problema in afara ca se simte rigiditate mai mare la gropi. Zilele astea o sa-mi achizitionez cauciucuri de iarna.dar...Intrebarea mea este: credeti ca daca as pune caucicurile cu garda de 50 (205/50) ar trage masina mai greu(automat se mareste diametru rotii), si daca latimea e de 205 ar fi vreo problema? ma gandesc ca i-ar face bine la servo si nici nu ar mai fi la fel de rigida... Sau ma mai gandeam la varianta cu 205/45 fata si 225/45 spate....Afecteaza cu ceva aceasta combinatie? Nu prea ma descurc so anyone Help me plz:D |
Re: Ajutora alegere cauciucuri pentru Jante pe 17"
Cu acea combinatie masina va sta ma sus de spate cu aproximativ 0.9 cm. Exista posibilitate ca aceasta cumbinatie sa iti aprinda ASR/ESP in mers, diametrul fiind inegal!
|
Quote:
205/45 si 225/45 de ce sa stea masina mai sus de spate? doar pentru ca e cauciucu putin mai lat? ma gandesc ca doar daca se pareste garda vor aparea diverse probleme. Stie cineva daca ii pun cauciucuri 205/50 se modifica demaraju masinii? ma refer la toate patru cauciucurile. Orice este binevenit. O seara placuta!!! |
Deoarece:
Diametrul de calculeaza asa: latimea x talonul% 225 x 45%= 205 x 45%= Vezi si tu ce diferenta iti da! |
Quote:
|
Cu placere!;)
|
Quote:
Daca vrei sa pui 225/45/R17 pe spate , pe fata trebuie 215/45/R17 Quote:
|
Quote:
|
1 Attachment(s)
Pentru 7J x17" imi da :
The following combination is possible: 205/50R17 front with 225/45R17 rear. sau 215/40R17 is allowed only for kw-range 44-110. atasez poza; + configuratorul care iti arata exact diferentele intre anvelope: http://www.rimsntires.com/specs.jsp |
Quote:
M-am decis si o sa raman la 205/45 toate patru !!! Thx you all !!! |
As mai avea o intrebare, daca ar putea sa ma ajute cineva...
ce ar fi mai indicat intre 205/50 si 225/45? |
| All times are GMT +2. The time now is 03:31. |
- Copyright 2026 4Tuning