![]() |
Incepator- Va rog sfaturi
De la inceput , ma declar profan in acest domeniu, asta fiind motivul pentru care cer ajutor si cred ca am vazut aici pe forum ''cativa'' care se pricep.
Problema mea este: am un BMW e28, reconstruit anul acesta , care l-am luat cu urmatoarea configuratie audio: HU-Kenwwod-cu caseta, fata boxe ovale JBL cu 15 W rms si Kenwood coaxiale de 11W rms pe spate. Ce doresc eu? Sunet clar si puternic fara amplificator, in aceasta directie achizitionand alt HU+Alpine care scoate 4X45W, si boxe spate coaxiale de 13 cm DLS 225 de 50W nominali,-80W max, cu filtre. Surpriza cea mare a fost ca atunci cand am incercat sa montez boxele spate , sunetul emis de acestea sa fie INFECT, mai rau decat la prastiile mele, pe care le+am pus inapoi. Mentionez ca acum e montat HU Alpine care are MP3 si are ca fire niste panglici de cupru de 0.75, max 1, care mi-au parut cam suspect de mici. Ce credeti ca trebuie facut?:sad: |
Re: Incepator- Va rog sfaturi
Din pacate, sunet clar si puternic fara amplificator nu se poate. Oricum, la modelul asta de masina nu ai decit 2 variante:
1. Lasi masina asa cum e dpdv difuzoare ( adica cu cele originale ). 2. Investesti o suma considerabila in modificarea masinii si instalarea unui amplificator. Modificarile vor trebui sa fie substantiale la capitolul masina, si obligatoriu sa fie facute de cineva care a mai facut BMW. p.s. Masina e foate "neprietenoasa" la capitolul audio.... |
Quote:
Ce inseamna''neprietenoasa''?? iar in privinta sunetului nu doresc sa agresez urechile cuiva cu multi decibeli, ci doresc ca auditia sa fie normala, sa nu existe distorsiuni ca acum. Cu sistemul stock mai mult de 1/2 din volum nu poate fi folosit , de la jumatatea superioare in sus , avand o calitate indoielnica, datorata pe buna dreptate boxelor. Tot ce vreau eu e un sunet''ROTUND""!!!:D |
Distorsiunile vin intotdeauna din amplificare. Da-i un search pe forum si citeste ca s-a scris mult despre asta.
Si despre masinile prietenoase sau "NE" s-a vorbit mult. |
Sunetul infect care il auzi poate fi si din faptul ca boxele suna mai bine.
Cu cat boxele sunt mai fidele cu atat iti arata sistemul prost din spatele lor. Amplificarea HU alpine mi se pare foarte proasta. Ce am auzit eu sa sune bine ca amp de HU e cd clarion 928, care daca iti iei asa ceva nu ai nevoie neaparata de amplificare. Problema e ca se gaseste destul de greu ca e mai vechiutz.Banuiesc ca si cele noi seria 9 suna la fel de bine dar 958rmc e peste 20 mil. Pretul lui 928 e sub jumate , dar in acelas timp poti gasi un amp bunicel 4x40rms care ajunge cu tot cu cabluri la 4 mil la mana a doua. Oricum ca acel alpine sa se auda mai clar mai scade din bass. |
Cablurile pot fi o problema????
|
Cablurile pot prinde paraziti, dar nu pot produce distorsiuni puternice si/sau constante. Incearca cu equalizatorul, vezi daca iti scoate distorsiuni la fel cu toate presetarile(la acelasi volum, normal). Daca nu scoate la fel, insemna ca e amlificatorul, iar daca scaote la fel, mai incearca si cu volum mai mic si daca se intampla la fel ar putea fi ecranajul cablurilor(putin probabil). si mai fi atent si la difuzoare, ca daca difuzorul se misca de parca vrea sa iasa din soclu inseana ca e la maxim si scoate el distorsiuni. bafta
|
Am inteles. Va multumesc!
|
| All times are GMT +2. The time now is 08:07. |
- Copyright 2026 4Tuning